Connect with us

EVENIMENT

Wizz Air, despre întârzieri: Din cauza unor probleme IT, procesul de check-in pe aeroporturile din România a fost încetinit semnificativ

Publicat

Arhivă foto

Marți dimineață, o serie de zboruri Wizz Air de pe Aeroportul Henri Coandă au suferit întârzieri de aproape două ore, cauzate de probleme IT întâmpinate de unul dintre subcontractorii companiei aeriene. În această situație, check-in-ul pasagerilor a trebuit efectuat manual, așa cum au anunțat reprezentanții Wizz Air.

„Wizz Air informează pasagerii asupra faptului că, din cauza unor probleme tehnice neaşteptate la unul dintre subcontractorii companiei aeriene, procesul de check-in pe aeroporturile din România a fost încetinit semnificativ în această dimineaţă.

Ca urmare a acestei situaţii, unele dintre zborurile companiei aeriene au înregistrat întârzieri.

Problema de natură IT a fost rezolvată, iar procesul de check-in din toate aeroporturile din România a revenit la normal.

Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile pe care această perturbare le-ar fi putut cauza, compania aeriană depunând permanent eforturi pentru a minimiza întârzierile”, au spus reprezentanţii operatorului.

Wizz Air, despre întârzieri. „Nu a fost un delay mai mare de o oră şi 50 de minute”

La rândul său, Valeria Bragarenco, Corporate Communications manager, a precizat, într-o întâlnire cu jurnaliştii, că în cazul în care situaţia de dimineaţă se va răsfrânge asupra următoarelor zboruri ale companiei, vor fi trimise informări prin SMS şi e-mail pasagerilor pentru a veni mai târziu la aeroport.

„A fost o mică problemă cauzată de probleme IT care au dat o chestiune eronată în sistem şi automat check-in-ul a trebuit făcut manual, ceea ce a luat timp.

Din cunoştinţele noastre, nu a fost un delay mai mare de o oră şi 50 de minute. Întârzierile sunt o situaţie neplăcută pentru toţi pasagerii, dar noi ne-am descurcat foarte repede cu această problemă.

Am trimis mesaj şi SMS la toţi pasagerii implicaţi. Inclusiv în cazul în care acest delay se va răsfrânge asupra următoarelor zboruri, vor fi trimise SMS-uri şi e-mail-uri de informare pentru a veni mai târziu la aeroport, pentru a nu aştepta acolo”, a afirmat ea.

Valeria Bragarenco a explicat că această situaţie a fost cauzată de o schimbare a înregistrării sub care Wizz Air operează din România. Dacă până acum 6 luni – 1 an era vorba despre Wizz Air Hungary, acum este Wizz Air Malta.

Wizz Air, despre întârzieri. Precizările Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti

„Air Malta nu este o companie nouă, este doar o înregistrare nouă, în care România este inclusă. Nu este ceva nou, este deja de jumătate de an. Există la ora actuală patru Wizz Air înregistrări – Wizz Air Hungary, Wizz Air UK, Wizz Air Malta şi Wizz Air Abu Dhabi – şi fiecare înregistrare are un anumit număr de avioane.

Avioanele care operează din interiorul României sunt înregistrate după Wizz Air Malta. Nimic nu s-a întâmplat, ci doar o înregistrare. Până în urmă cu un an era Wizz Air Hungary.

Schimbarea duce la diversificarea reţelelor noastre şi acesta a fost unul dintre piloni şi o strategie bună de a diversifica. Pentru pasageri nu este nicio diferenţă”, a susţinut ea.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a informat marţi dimineaţa că, din cauza schimbării indicativului de zbor pentru o parte dintre cursele Wizz Air, din „W6” (Wizz Air) în „W4” (Wizz Air Malta), realizată în cursul nopţii de 24 spre 25 aprilie, au apărut întârzieri modice la cursele vizate ale operatorului aerian.

„Schimbarea datelor de zbor a presupus reintroducerea manuală în sistemul de procesare a informaţiilor referitoare la cursele respective, ceea ce a determinat întârzieri care doar punctual au depăşit 1 oră.

La această oră, traficul aerian se desfăşoară în condiţii normale. Nu există nicio cursă anulată”, preciza CNAB, într-o informare de presă.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”

Publicat

varga e1732091678910.jpg

Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele

Publicat

whatsapp image 2024 11 20 at 13.29.37 1.jpeg

Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc

O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi

Publicat

ninge în apuseni și Șureanu: la munte, iarna a venit

În seara de 20 noiembrie 2024,  prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.

Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania

Publicat

academia de muzica constructie 1 e1709285973888.jpg

Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.

Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe