Connect with us

EVENIMENT

Wizz Air, despre întârzieri: Din cauza unor probleme IT, procesul de check-in pe aeroporturile din România a fost încetinit semnificativ

Publicat

Arhivă foto

Marți dimineață, o serie de zboruri Wizz Air de pe Aeroportul Henri Coandă au suferit întârzieri de aproape două ore, cauzate de probleme IT întâmpinate de unul dintre subcontractorii companiei aeriene. În această situație, check-in-ul pasagerilor a trebuit efectuat manual, așa cum au anunțat reprezentanții Wizz Air.

„Wizz Air informează pasagerii asupra faptului că, din cauza unor probleme tehnice neaşteptate la unul dintre subcontractorii companiei aeriene, procesul de check-in pe aeroporturile din România a fost încetinit semnificativ în această dimineaţă.

Ca urmare a acestei situaţii, unele dintre zborurile companiei aeriene au înregistrat întârzieri.

Problema de natură IT a fost rezolvată, iar procesul de check-in din toate aeroporturile din România a revenit la normal.

Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile pe care această perturbare le-ar fi putut cauza, compania aeriană depunând permanent eforturi pentru a minimiza întârzierile”, au spus reprezentanţii operatorului.

Wizz Air, despre întârzieri. „Nu a fost un delay mai mare de o oră şi 50 de minute”

La rândul său, Valeria Bragarenco, Corporate Communications manager, a precizat, într-o întâlnire cu jurnaliştii, că în cazul în care situaţia de dimineaţă se va răsfrânge asupra următoarelor zboruri ale companiei, vor fi trimise informări prin SMS şi e-mail pasagerilor pentru a veni mai târziu la aeroport.

„A fost o mică problemă cauzată de probleme IT care au dat o chestiune eronată în sistem şi automat check-in-ul a trebuit făcut manual, ceea ce a luat timp.

Din cunoştinţele noastre, nu a fost un delay mai mare de o oră şi 50 de minute. Întârzierile sunt o situaţie neplăcută pentru toţi pasagerii, dar noi ne-am descurcat foarte repede cu această problemă.

Am trimis mesaj şi SMS la toţi pasagerii implicaţi. Inclusiv în cazul în care acest delay se va răsfrânge asupra următoarelor zboruri, vor fi trimise SMS-uri şi e-mail-uri de informare pentru a veni mai târziu la aeroport, pentru a nu aştepta acolo”, a afirmat ea.

Valeria Bragarenco a explicat că această situaţie a fost cauzată de o schimbare a înregistrării sub care Wizz Air operează din România. Dacă până acum 6 luni – 1 an era vorba despre Wizz Air Hungary, acum este Wizz Air Malta.

Wizz Air, despre întârzieri. Precizările Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti

„Air Malta nu este o companie nouă, este doar o înregistrare nouă, în care România este inclusă. Nu este ceva nou, este deja de jumătate de an. Există la ora actuală patru Wizz Air înregistrări – Wizz Air Hungary, Wizz Air UK, Wizz Air Malta şi Wizz Air Abu Dhabi – şi fiecare înregistrare are un anumit număr de avioane.

Avioanele care operează din interiorul României sunt înregistrate după Wizz Air Malta. Nimic nu s-a întâmplat, ci doar o înregistrare. Până în urmă cu un an era Wizz Air Hungary.

Schimbarea duce la diversificarea reţelelor noastre şi acesta a fost unul dintre piloni şi o strategie bună de a diversifica. Pentru pasageri nu este nicio diferenţă”, a susţinut ea.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a informat marţi dimineaţa că, din cauza schimbării indicativului de zbor pentru o parte dintre cursele Wizz Air, din „W6” (Wizz Air) în „W4” (Wizz Air Malta), realizată în cursul nopţii de 24 spre 25 aprilie, au apărut întârzieri modice la cursele vizate ale operatorului aerian.

„Schimbarea datelor de zbor a presupus reintroducerea manuală în sistemul de procesare a informaţiilor referitoare la cursele respective, ceea ce a determinat întârzieri care doar punctual au depăşit 1 oră.

La această oră, traficul aerian se desfăşoară în condiţii normale. Nu există nicio cursă anulată”, preciza CNAB, într-o informare de presă.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, grav bolnav, umilit de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Și-a căutat dreptatea la Tribunal

Publicat

tânăr din alba iulia, grav bolnav, umilit de comisia de

Un tânăr din Alba Iulia cu o problemă gravă locomotorie a fost umilit de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Alba, în timpul unei examinări. 

Modul în care tânărul a fost tratat de comisie este descris într-o motivare a Tribunalului Alba. 

Este revoltător faptul că tânărul a trebuit să dea în judecată Comisia pentru a arăta că suferă de un handicap grav și că are nevoie de un însoțitor permanent. 

Mai mult de atât a avut nevoie și de o expertiză…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se cazează studenții în cămine la Cluj-Napoca. Câte locuri sunt disponibile și ce tarife se plătesc

Publicat

camin stud.jpeg

Universitățile de stat din Cluj-Napoca se pregătesc de primirea studenților în cămine înaintea anului universitar care începe în luna octombrie. Astfel, cele 5 universități – UBB, UTCN, UMF, USAMV și UAD oferă, în total, peste 14.500 de locuri.  

UBB, cele mai multe locuri

Cele mai multe locuri de cazare, aproximativ 6.500, sunt puse la dispoziție de Univesritatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) în camere cu 2, 3, pâna la 5 locuri în cele 17 cămine…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Mica Romă și Iuliu Maniu”: Conferință la Blaj cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui om

Publicat

„mica romă și iuliu maniu”: conferință la blaj cu ocazia

Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui om politic Iuliu Maniu și a 70 de ani de la trecerea sa în eternitate, în penitenciarul de exterminare de la Sighet, la Blaj se va organiza o conferință.

Mai exact, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș organizează joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, conferința „Mica Romă și Iuliu Maniu”.

Vor conferenția Prof. dr. Adrian Cioroianu,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba, prins fără permis la volanul unei mașini, pe un drum din județul Sibiu. Polițiștii au deschis dosar penal

Publicat

tânăr din alba, prins fără permis la volanul unei mașini,

Un tânăr de 20 de ani din județul Alba, a fost prins în noaptea de sâmbătă spre duminică, de polițiștii din Sibiu, la volanul unei mașini fără a avea permis de conducere.

Potrivit IPJ Sibiu, la data de 24 septembrie 2023, în jurul orei 01,00, în Tălmaciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un tânăr în vârstă de 20 de ani, din județul Alba.

Din verificările efectuate de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe