Connect with us

ACTUALITATE

World Experience Festival pentru prima dată la Cluj. Peste 100 de artisti din întreaga lume

Publicat

Sursa foto: world-experience.ro

World Experience Festival ajunge în luna iunie pentru prima dată la Cluj, prilejuind iubitorilor de muzică şi nu numai ocazia de a intra în contact cu peste 25 de culturi şi de a cunoaşte peste 100 de artişti din întreaga lume.

World Experience Festival, cunoscut anterior ca Festivalul Ambasadelor, a ajuns la cea de-a V-a ediţie dar, în acest an, pentru prima dată, ajunge şi la Cluj-Napoca, între 13-16 iunie, orbitând în jurul tematicii legate de Muzica Neştiută a Lumii.

Organizatorii propun o călătorie transculturală în jurul lumii şi ocazia de a se delecta cu un mozaic de stiluri, influenţe şi ritmuri muzicale din ţări precum Senegal, Haiti, Egipt, Cuba, India, Indonezia, Thailanda, Israel, Iran, Siria, care vor veni în completarea muzicienilor europeni consacraţi din Elveţia, Spania, Franţa, Suedia şi România.

„Muzica este o forţă care ne ajută să înţelegem alte culturi şi să comunicăm dincolo de bariera cuvintelor. Dincolo de scenă, artiştii vor organiza şi workshopuri muzicale ad-hoc, vor participa la conferinţe, vor povesti despre culturile lor şi vor aştepta cu nerăbdare curiozităţile voastre”, arată un comunicat transmis AGERPRES.

La World Experience Festival participanţii vor avea ocazia să descopere fascinantul stil Word Music, ce înseamnă mbalax-ul – ritm muzical specific Senegalului sau tarabul oriental, vor descoperi poveştile grioţilor din vestul Africii, incantaţiile voodoo, „dar cu vână de blues din Haiti”, şi vor întâlni sunetul deopotrivă melancolic, dar puternic, al Korei, o harfă africană cu 26 de corzi, la care va cânta chiar un muzician cu sânge albastru din Senegal. Îl vor cunoaşte, de asemenea, pe legendarul muzician din această ţară, pe Pape Djiby Ba şi orchestra sa afro-elveţiană-franceză.

„Muzicieni din Siria vor transmite mesaje de pace şi toleranţă pe scena festivalului, iar exotismul Asiei Peninsulare va fi adus de Esantronics – adică un amestec hibrid de molam (muzica tradiţională a etnicilor din Laos şi din zona de nord-est a ţării, Isan) şi dub, hip-hop şi electro şi de performance-ul muzical mistic din Bandung, Java de Vest. Iar aceasta e doar lista scurtă”, arată comunicatul.

Groove, Jazz, Funk, Afrobeat, Pop şi Rumba, Folk, Flamenco, Blues-Rock, Salsa, Bhangra, percuţie orientală, toate aceste stiluri se vor regăsi pe scena festivalului, construind o poveste cu totul, iar sunetele şi dansurile tradiţionale reorchestrate vor vorbi de la sine atunci când chitarele, bass-ul, percuţia tradiţională, dansurile energice, instrumentele de suflat, împreună cu vocea profundă a soliştilor creează un adevărat dialog între culturi.

„World Experience Festival îţi propune o experienţă unică, pe care, cu siguranţă, o vei savura timp de patru zile. Şi un lucru important de menţionat este faptul că nu ai nevoie de cunoştinţe lingvistice speciale, deoarece muzica este cea care uneşte la WEF şi chiar dacă nu vei înţelege versurile, cu siguranţă te vor prinde ritmurile. La festival vom vorbi o singură limbă cu toţii, muzica, care va exista în toate activităţile organizate sub umbrela festivalului”, arată organizatorii festivalului.

Pe lângă muzică, la World Experience Festival vor putea fi văzute şi expoziţii, photo-booth-uri exotice, workshopuri muzicale şi de dansuri din mai multe zone ale lumii sau conferinţe informale cu artiştii.

World Experience Festival este iniţiat şi organizat de Asociaţia ESCU, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria Cluj-Napoca, Departamentul Pentru Relaţii Interetnice Guvernul României, ProHelvetia, în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Casino-Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, UNHCR, Ambasada Suediei, Ambasada Spaniei, Ambasada Confederaţiei Elveţiene, Ambasada Republicii Arabe Siriene, Ambasada Irlandei, Ambasada Indiei, Ambasada Regatului Thailandei şi Autoritatea pentru Turism a Thailandei (Biroul din Praga) şi InfoCons. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe