Connect with us

ACTUALITATE

Zboruri suplimentate de pe Aeroportul din Craiova către cinci destinații internaționale

PublicatPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, marţi, că numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internaţional Craiova (AIC) va creşte în perioada următoare cu o treime, ca urmare a măririi frecvenţei curselor către cinci destinaţii internaţionale.

Potrivit sursei citate, compania Wizz Air a introdus în programul pentru sezonul de vară al acestui an o serie de zboruri suplimentare pe jumătate dintre rutele puse la dispoziţie de pe AIC. “Cea mai notabilă creştere vizează cursele către Londra, aceasta fiind, de altfel, şi cea mai populară destinaţie cu care este conectată Craiova, conform datelor de trafic de anul trecut, când a contabilizat peste 120.000 de pasageri. În acest caz, numărul zborurilor urcă de la 6 la 9 săptămânal. Astfel, se va putea călători către Londra în fiecare zi, iar miercurea şi duminica vor fi chiar câte două aterizări şi două decolări pe această rută”, a spus Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a anunţat că frecvenţe sporite sunt prevăzute şi către Roma, Barcelona, Madrid şi Tel Aviv, ajungându-se la creşterea cu o treime a numărului de zboruri operate de la Craiova – de la 24 la 32 în fiecare săptămână.

Compania Wizz Air va mări de la şase la nouă frecvenţa săptămânală a zborurilor pe relaţia Craiova – Londra Luton, începând cu data de 31 martie.

Astfel, miercurea şi duminica vor fi operate două zboruri la/de la Londra Luton pe zi, fiind adăugate noi curse seara, la ora 19:35, respectiv 21:25. Dimineaţa, zborurile vor fi efectuate la ora 6:20, iar returul la 8:20.

De asemenea, frecvenţele de operare vor mai creşte pe următoarele rute: Craiova – Roma Ciampino şi retur: de la 2 la 3 zboruri/săptămână, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, cu plecare la ora 7:10 şi întoarcerea la ora 14:10; Craiova – Barcelona şi retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni şi vineri, cu plecarea la ora 19:50 şi întoarcerea la ora 22:25; Craiova – Madrid şi retur: de la 1 la 3 zboruri/săptămână (începând cu data de 18 aprilie), în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, cu plecarea la ora 17:50 şi întoarcerea la ora 21:40; Craiova – Tel Aviv şi retur: de la 1 la 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni şi vineri, cu plecarea la ora 6:10 şi întoarcerea la 9:45.

Zborurile pe celelalte rute vor fi operate astfel: Craiova – Milano Bergamo şi retur: 5 zboruri/săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, având plecarea la ora 14:10 şi întoarcerea la ora 21:25; Craiova – Bologna şi retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă, cu plecarea la ora 14:10 şi întoarcerea la ora 21:00; Craiova – Bruxelles Charleroi şi retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, având plecarea la ora 13:00 şi întoarcerea la ora 15:15; Craiova – Paris Beauvais şi retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, având plecarea la ora 6:10 şi întoarcerea la 8:35; Craiova – Köln şi retur: 2 zboruri/săptămână, în zilele de luni şi vineri, cu plecarea la ora 13:40 şi întoarcerea la ora 15:45.

Totodată, pe durata sezonului estival, vor fi operate curse charter către Antalya, puse la dispoziţie de compania Prestige Tours – Calypso Tour, în parteneriat cu Atlas Global, în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 1 iunie – 14 septembrie (ultima plecare), precum şi de compania Christian Tour, având Blue Air ca partener, în fiecare zi de vineri, în perioada 14 iunie – 6 septembrie (ultima plecare). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Twitter le va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privinţa vaccinurilor

Publicat

Platforma de social media Twitter a anunţat luni că intenţionează să-şi amplifice lupta împotriva dezinformării, inclusiv prin posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenţionaţi de cinci ori, informează AFP.

“Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre şi la reducerea cu mai mult succes a propagării de informaţii potenţial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracţiunilor repetate, moderate sau grave”, a anunţat reţeaua socială într-un comunicat.

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să şteargă unele informaţii false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populaţiile. Compania viza de asemenea dezinformările privind efectele adverse sau punerea sub semnul întrebării chiar a bolii COVID-19 şi a necesităţii ca oamenii să se vaccineze.

De atunci, moderatorii societăţii californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri şi au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume.

De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii îşi vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă.

Acest sistem se inspiră din cel împotriva defăimării având legătură cu alegerile şi procesele civice, care a determinat Twitter să-l blocheze pe fostul preşedinte american Donald Trump pentru infracţiuni repetate, printre care incitare la violenţă şi mesaje de discreditare a scrutinului prezidenţial.

Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19, necesare pentru a proteja populaţiile şi a permite reluarea activităţilor umane, sunt în curs în numeroase ţări, inclusiv în SUA şi UE, notează AFP.

Începând din octombrie anul trecut, când vaccinurile erau doar în stadiul de teste clinice, YouTube şi Facebook au anunţat o reglementare strictă menită să interzică dezinformările cu privire la vaccinuri şi acţiunile menite să discrediteze campaniile de vaccinare.

Twitter va ataşa de asemenea etichete cu mesaje “poate conţine informaţii înşelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19”, potrivit comunicatului de luni.

Moderatori vor fi însărcinaţi să determine care conţinuturi încalcă regulamentele, însă platforma speră să pună la punct un sistem atât uman, cât şi automatizat pentru a detecta mesajele problematice. AGERPRES

Sursa foto: facebook

Citește mai departe

ACTUALITATE

Utilizarea vaccinului AstraZeneca, extinsă la persoanele cu vârsta între 65 şi 75 de ani, în Franţa

Publicat

vaccin

În Franţa, utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID -19 va fi extinsă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 şi 75 de ani şi care prezintă comorbidităţi, a declarat luni seara ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, relatează AFP.

”De acum înainte persoanele cu vârsta de 50 de ani şi peste, inclusiv 65-75 de ani”, care suferă de ” ceea ce se numeşte comorbidităţi, fragilităţi” vor putea ”să se vaccineze cu AstraZeneca”, la ”medicul curant, în spitalul care îi monitorizează” sau ”în câteva zile în farmacie”, a precizat ministrul Véran la postul public de televiziune France 2. Cei cu vârsta de 75 de ani şi peste vor continua să fie vaccinaţi cu Pfizer sau Moderna în centrul de vaccinare, a adăugat el.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Educației a anunțat cum se va desfășura ziua de 8 Martie în școli

Publicat

Ziua de 8 Martie se va desfășura normal, la fel ca și cea de 1 Martie, a anunțat, luni seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi 24, că ziua de 1 Martie s-a desfășurat normal în școlile din România și s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunii.

„Din această perspectivă (astăzi – n.r.) a fost o situație de normalitate și, din datele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunilor generate de această zi mai specială. Nu credcă s-au întâmplat, nu avem cunoștință să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială”, a spus ministrul Educației.

Întrebat dacă ia în calcul modificări pentru ziua de 8 Martie, Sorin Cîmpeanu a spus că nu are motiv.

„Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări pentru modificări pentru 8 Martie”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Covid-19 este o “armă biologică”, cred 64% dintre ruşi (sondaj)

Publicat

Aproape două treimi dintre ruşi consideră că noul coronavirus este o “armă biologică” creată de om, potrivit unui sondaj publicat luni de centrul independent Levada, relatează AFP.

Pentru observatori, aceste rezultate stau mărturie privind neîncrederea tradiţională în autorităţi, accentuată de lipsa de transparenţă în gestionarea pandemiei de coronavirus şi de relaţiile tensionate cu occidentalii.

Potrivit acestui studiu efectuat pe un eşantion de 1.600 de persoane, numai 23% dintre ruşi cred că apariţia coronavirusului este un fenomen natural “fără intervenţie umană”, în timp ce 64% cred că este “artificial şi reprezintă o nouă armă biologică”.

Cei care cred cel mai mult în teza unei origini artificiale se află în segmentul de vârstă 40-54 de ani, în proporţie de 71%.

Acelaşi sondaj indică faptul că proporţia ruşilor dispuşi să se vaccineze împotriva COVID-19 a scăzut în două luni de la 38% la 30%. Dintre cei care refuză vaccinul, 37% evocă teama de efecte secundare, 23% aşteaptă rezultatul testelor clinice şi 16% “cred că nu are sens”.

Primit mai întâi cu scepticism, vaccinul rusesc Sputnik V i-a convins totuşi pe experţii independenţi, revista medicală The Lancet stabilindu-i eficienţa la 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Însă neîncrederea ruşilor în Kremlin, moştenită de la fosta URSS, rămâne tenace şi este accentuată de o lipsă de transparenţă, notează AFP.

Bilanţul oficial al morţilor de COVID-19 a ajuns luni la 86.455, în timp ce Agenţia de statistici Rosstat a anunţat la începutul anului că 162.429 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit între aprilie şi decembrie şi că excesul de mortalitate în 2020 în Rusia în comparaţie cu 2019 este de peste 320.000 de morţi.

Numărul ruşilor vaccinaţi nu este nici el comunicat cu regularitate. Săptămâna trecută, un responsabil al Ministerului Sănătăţii a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă, citat de agenţia TASS, că patru milioane de ruşi au fost vaccinaţi.

“Lansat de Kremlin ca o armă ideologică, fără a aştepta nici măcar rezultatul testelor clinice, Sputnik V este ocolit de ruşii deja neîncrezători faţă de industria lor farmaceutică”, estimează sociologul Aleksei Levinson, de la Centrul Levada.

Potrivit acestuia, ruşii ar fi, de asemenea, mai înclinaţi la teorii ale conspiraţiei în perioade de tensiune, cum se întâmplă în prezent când ruşii şi occidentalii sunt la cuţite în numeroase dosare. “Populaţia rusă se simte asediată de SUA şi de Occident”, a subliniat el.AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate