EVENIMENT
Zeci de angajați ai unei fabrici din Sibiu, confirmați cu COVID-19 și peste 500 de persoane, izolate la domiciliu

O fabrică de confecţii din municipiul Sibiu este închisă de 16 zile din cauza noului coronavirus şi este posibil să îşi reia activitatea abia luni, după un control al celor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
Potrivit sursei citate, 25 de angajaţi ai fabricii au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi trataţi în trei spitale din municipiul Sibiu, în timp ce alţi 215 colegi de ai lor sunt în carantină la domiciliu. De asemenea, 360 de membri ai familiilor celor din care lucrează în fabrică au fost nevoiţi să stea în carantină la domiciliu.
„Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică în cadrul societăţii producătoare de confecţii din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituţia Prefectului raportul anchetei epidemiologice efectuate în cadrul focarului depistat în data de 08.08.2020 în cadrul acestei societăţi. În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv(…), identificate în perioada 30.07.2020 – 09.08.2020. În ceea ce priveşte măsurile dispuse de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, s-au izolat în spitale cazurile pozitive (…), s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacţi de serviciu şi 360 persoane din familiile acestora. De asemenea activitatea societăţii s-a suspendat în perioada 08.08.2020 – 21.08.2020, urmând ca în 21.08.2020 Serviciul de Control în Sănătate Publică să verifice dacă sunt îndeplinite condiţiile de reluare a activităţii în data de 24.08.2020”, se arată în comunicatul citat.
Fabrica unde a fost focarul de infecţie a fost dezinfectată cu o firmă autorizată, precizează Instituţia Prefectului Sibiu. AGERPRES
EVENIMENT
Noul sistem AI de diagnosticare medicală este de 4 ori mai eficient decât medicii în cazul afecțiunilor complexe

Microsoft susține că noul său sistem AI pentru diagnosticare medicală este de patru ori mai eficient decât medicii în identificarea afecțiunilor complexe.
Sistemul creează grupuri de până la cinci agenți AI care interacționează între ei și “dezbat ipoteze până ajung la un diagnostic”, potrivit Biziday, care citează Financial Times.
Instrumentul de inteligență artificială a fost denumit “Orchestratorul de diagnostic Microsoft AI” (MAI-DxO).
A fost creat de o…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca, gazda evenimentului Clusters Meet Regions. Emil Boc: „Când ai clustere și colaborare, ai ingredientele succesului”

Cluj-Napoca găzduiește ediția din 2025 a evenimentului „Clusters Meet Regions”, o inițiativă a Comisiei Europene menită să evidențieze rolul esențial al clusterelor în transferul de tehnologie și dezvoltarea sustenabilă a regiunilor europene.
În perioada 1–2 iulie 2025, Cluj-Napoca găzduiește evenimentul european „Clusters Meet Regions”, organizat de Comisia Europeană prin Platforma Europeană de Colaborare între Clustere (ECCP), în parteneriat cu Smart…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Un incendiu de vegetație și litieră de pădure a fost semnalat marți după-amiaza în localitatea Strungari.
Pentru stingerea incendiului, intervin pompierii, cu o autospecială.
La fața locului acționează și personal SVSU și de la Ocolul Silvic.
foto: arhivă
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Protest al grefierilor la Alba Iulia. Au ieșit în stradă după ce Guvernul a limitat sporul pentru condiții vătămătoare

Peste 40 de grefieri de la Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Alba și Judecătoria Alba Iulia au ieșit în stradă marți, în fața Prefecturii Alba, pentru a protesta după limitarea de către Guvern a sporului pentru condiții de muncă grea și vătămătoare.
Reprezentanții acestora au transmis că, într-o primă fază, ca măsură împotriva măsurilor decise de Executiv, personalul auxiliar de specialitate nu o să mai desfășoare ore suplimentare.