Connect with us

EVENIMENT

Zeci de autovehicule înzăpezite, deblocate luni de pompieri. Probleme în alimentarea cu electricitate în 172 de localităţi

Publicat

zapada pompieri nou igsu fb
sursa foto: Facebook / IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, arhivă foto

Luni, pompierii au fost solicitați să intervină pentru a debloca 39 de autovehicule înzăpezite, a elimina elemente de construcție și a gestiona situația a 114 copaci căzuți pe carosabil. Aceste probleme, generate de condițiile meteorologice, au fost raportate în 23 de localități din opt județe.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, luni, în intervalul orar 07,00 – 21,00, salvatorii au acţionat în 23 localităţi din opt judeţe – Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Teleorman şi Tulcea – pentru deblocarea a 39 de autovehicule înzăpezite, pentru degajarea unor elemente de construcţie şi a 114 copaci căzuţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, şapte imobile şi 12 autovehicule au fost avariate.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, se înregistrează avarii în 172 de localităţi din şapte judeţe – Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea, echipaje specializate aflându-se în teren pentru remedierea, în cel mai scurt timp, a situaţiilor semnalate, arată sursa citată.

Zonele în care a fost nevoie de intervenția pompierilor

„În prima zi a acestei săptămâni, la nivel naţional, salvatorii au gestionat cu promptitudine 1.682 situaţii de urgenţă, iar cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 1.186 de persoane fiind asistate medical.

Totodată, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a 71 de incendii, precum şi în alte 254 misiuni destinate protecţiei comunităţilor şi a bunurilor acestora.

De asemenea, în perioada de referinţă, echipajele de descarcerare au fost solicitate să acţioneze în 16 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În afara acestor situaţii, pompierii militari, pe timpul misiunilor desfăşurate, au salvat 16 persoane aflate în situaţii critice”, se mai precizează într-un comunicat transmis de IGSU.

În cursul zilei de luni, au fost transmise, la nivel naţional, 10 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT privind prezenţa animalelor sălbatice (urşi), în judeţele Braşov (3), Buzău (1), Harghita (2), Neamţ (2), Vâlcea (1) şi Vrancea (1). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VREMEA în Alba, în weekend: Zile mohorâte, dar cu temperaturi în creștere. Prognoza meteo pe localități, 23 – 25 februarie 2024

Publicat

vremea în alba, în weekend: zile mohorâte, dar cu temperaturi

VREMEA în Alba, în weekend, 23 – 25 februarie 2024: Zile mohorâte, dar cu temperaturi în creștere. Se anunță temperaturi în creștere, de la o zi la alta. Valorile maxime vor atinge 17 grade Celsius, iar temperaturile minime nu coboară mai mult de 3-4 grade. Cerul va fi mai mult noros. Sunt așteptate și câteva ploi, dar nu vor fi însemnate cantitativ.

La munte va fi ceva mai frig, însă nici aici nu se vor înregistra temperaturi negative. Se anunță, mai ales sîmbătă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. AMENZI de un milion de lei aplicate de inspectorii OPC Cluj societății Unicarm. Ce nereguli au găsit

Publicat

opc 7 1 e1708602376479.jpg

Inspectorii OPC Cluj au aplicat amenzi totale de un milion de lei societății Unicarm pentru neregulile constatate, la 24 dintre punctele de lucru, precum și la depozitul logistic aparținând acestuia, în urma unor controale efectuate în data de 19 februarie 2024.

„Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online, începând cu data de 19.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a desfășurat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: VINERI încep lucrările de asfaltare pe trei străzi intens circulate din Alba Iulia. Cum urmează să fie deviat traficul

Publicat

foto: vineri încep lucrările de asfaltare pe trei străzi intens

Începând de vineri, 23 februarie, vor începe lucrările de asfaltare pe străzile Octavian Goga, Decebal și Nicolae Bălcescu din municipiul Alba Iulia.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, fiind o zonă foarte circulată și destul de deteriorată, aceste lucrări de reparații sunt de maximă necesitate pentru a înlesni circulația.

„Traficul va fi restricționat complet pe sensul de circulație dinspre Calea Moților spre bulevardul Încoronării pentru lucrări la partea carosabilă, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO Gala Sportului în Alba. Cei mai buni sportivi și antrenori, premiați de autorități. Care este echipa anului 2023. LISTA

Publicat

live video gala sportului în alba. cei mai buni sportivi și

Gala Sportului în Alba. Aproape 300 de sportivi și antrenori din Alba sunt premiați de Consiliul Județean, pentru rezultate deosebite obținute anul trecut.

Evenimentul „Gala Sportului” se desfășoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Sunt acordate premii în bani, de la 400 la 1200 de lei, în funcție de performanțele înregistrate la competiții naționale și internaționale.

Gala Sportului este un eveniment de recunoaștere a excelenței și înaltei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe