Connect with us

EVENIMENT

Zeci de certificate de înmatriculare retrase pentru consum de alcool, 25 pentru droguri

Publicat

masina politia.jpg
Arhivă foto

În decursul ultimelor 24 de ore, ofițerii de poliție rutieră au procedat la anularea a 239 de certificate de înmatriculare și au dispus reținerea a 522 de permise de conducere. Din totalul permiselor reținute, 60 au fost confiscate în urma depistării șoferilor sub influența alcoolului, în timp ce alte 25 au fost reținute în cazul conducătorilor auto depistați conducând sub influența drogurilor sau altor substanțe interzise.

Aceste rezultate reflectă acțiunile riguroase desfășurate de forțele de ordine în trafic pentru menținerea siguranței și respectării regulilor de circulație.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 5.773 de evenimente, 3.687 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 2.046 circumscrise situaţiilor de urgenţă, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.044 posibile infracţiuni. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de luni, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane.

„Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 208 autori de infracţiuni şi au constatat 7.018 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 2,6 milioane de lei. În plus, au fost depistate 21 de persoane urmărite naţional sau internaţional”, arată sursa citată.

Luni au fost depistate 15 persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Zeci de certificate de înmatriculare retrase pentru consum de alcool, 25 pentru droguri. Pompierii au aplicat 426 sancţiuni contravenţionale

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au efectuat 112 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă fiind identificate 26 de obiective are funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Pompierii au aplicat 426 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 322.500 de lei.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 30 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 28 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.426 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 141.560 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 116 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,8%, precizează MAI. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Mesajul de Paști al mitropolitului Clujului: Credința fără fapte bune e moartă. Dragostea adevărată este jertfelnică

Publicat

pasti ips 1.jpg

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a îndemnat pe credincioși să facă fapte bune de Paști spunând că credința fără fapte e moartă. Înaltul ierarh ortodox a făcut referire și la războaiele din Ucraina și Gaza și și-a exprimat speranța că pacea va triumfa în cele din urmă.

”Lucrul acesta îl propunem și noi, acum, în preajma Paștilor încă o dată, ca dragostea noastră față de cei din casă, față de cei din comunitate, față de cei din oraș,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava, europarlamentar PNL: Competitivitate este cuvântul cheie pentru următorii ani

Publicat

comunicat mircea hava, europarlamentar pnl: competitivitate este cuvântul cheie pentru

Summitul UE, de săptămâna trecută, a avut o temă majoră: competitivitatea europeană. Este, cred eu, punctul principal și marele pariu pe care suntem obligați să-l câștigăm în anii următori. Fie că discutăm despre industrie, despre agricultură, cercetare sau orice alt domeniu, Uniunea Europeană este obligată să fie competitivă. Altă variantă nu există, însă pentru asta avem nevoie de un plan coerent de investiții, trebuie să îmbunătățim reglementările europene și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri europarlamentare 2024: Lista finală a partidelor și candidaților. Ce candidaturi a respins BEC

Publicat

alegeri europarlamentare 2024: lista finală a partidelor și candidaților. ce

Alegeri europarlamentare 2024: Lista finală a partidelor și candidaților a fost făcută publică, luni. O serie de candidaturi au fost respinse de BEC. 

Biroul Electoral Central a publicat, luni, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare, propuse de partidele politice, o alianţă politică, alianţe electorale, o organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi a candidaturilor independente.

Potrivit deciziei BEC, 12…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj: Trasee DEVIATE cu ocazia slujbei de Paște de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul de pe Fabricii

Publicat

1714385749 autobuze ctp.jpg

CTP Cluj anunță trasee deviate cu ocazia slujbei de Paște de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul de pe str.Fabricii de duminică 5 mai 2024, în intervalul orar 9:30 – 12:30.

„Din cauza restricțiilor de circulație impuse, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 14 (Str. Bucium – Bd. Muncii) – troleibuze:

TUR: Bd. 21 Decembrie 1989 – str. Paris – str. Campul Painii – str. Fabricii – B-dul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe