Connect with us

EVENIMENT

Zeci de cetăţeni străini, ascunşi în trei automarfare, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Publicat

Un număr de 40 de cetăţeni străini care erau ascunşi în trei automarfare au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni în acest sfârşit de săptămână în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, informează, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit sursei citate, cei 40 de cetăţeni din Turcia, Afganistan, Siria şi Pakistan erau ascunşi în trei automarfare conduse de şoferi români şi bulgari.

„În data de 05.02.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Borş au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar în care se aflau doi cetăţeni români.

Cu ocazia efectuării verificărilor, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi ascunşi douăzeci şi nouă de cetăţeni străini. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia şi Siria cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil”, precizează IGPF.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două automarfare conduse de doi cetăţeni bulgari.

Acestea erau înmatriculate în Slovacia, respectiv Bulgaria şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi ţevi metalice pentru societăţi comerciale din Slovacia şi Germania.

„În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi unsprezece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 11 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, menţionează sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Sunt anunțate ploi până vineri. Zonele vizate

Publicat

atenționare cod galben de vânt puternic în alba și alte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări Cod Galben de vânt puternic pentru zona montană din sudul județului Alba și pentru alte zone din țară. De asemenea, sunt anunțate ploi. 

Informare meteo: de miercuri, 27 martie, ora 10.00 până vineri, 29 martie, ora 21.00

Temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte, rafalele vor depăși 60-70 km/h.

Va ploua îndeosebi în vestul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Cluj-Napoca – Episcopia Bihor, 2 ore și 14 minute pe calea ferată. Cum arată șantierul finanțat prin PNRR

Publicat

cf episcopia.jpeg

Electrificarea și modernizarea căii ferate între Cluj Napoca și Episcopia Bihor, cel mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii feroviare din regiunea de Nord – Vest, va asigura călătorilor condiții de transport la standarde europene, iar prin descongestionarea traficului feroviar, în special a celui de marfă, din zona de frontieră Curtici, se va oferi tuturor operatorilor de transport feroviar cea de a doua poartă feroviară modernă spre și dinspre Vest.


Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă Alina Hărăguş preşedinte Organizaţia Femeilor Liberale Alba: Antreprenoarele din Alba aduc valoare economiei

Publicat

comunicat de presă alina hărăguş preşedinte organizaţia femeilor liberale alba:

„Înainte de toate sunt antreprenor, iar organizaţia pe care o conduc susţine antreprenoriatul feminin care prin iniţiativa de business aduce un plus valoare economiei judeţului Alba.”

A devenit un obicei ca fiecare întâlnire a Organizaţiei Femeilor Liberale Alba să aibă loc în format extins pentru că ne dorim să oferim doamnelor care nu sunt implicate politic acces la o cultură organizaţională cât mai abordabilă şi transparentă.

De asemenea, prin aceste întâlniri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cetățenii din Sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul din oraș. Precizările Primăriei

Publicat

cetățenii din sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la

Cetățenii din Sebeș și din localitățile limitrofe pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul Municipal din oraș, în fiecare zi de sâmbătă. Acestea urmează să fie predate ulterior firmelor specializate în preluarea și distrugerea lor. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, conform Legii nr. 269/2023, publicată în MO nr. 916/11.10.2023, medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populația municipiului Sebeș și localitățile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe