Connect with us

ACTUALITATE

Zeci de echipaje din şase ţări iau startul la 4V Rally Raid Dobrogea

Publicat

Sursa foto: 4V Rally Raid Dobrogea/Facebook 

Un număr de 50 de echipaje, din şase ţări, participă la etapa a cincea a Campionatul Naţional de Rally Raid, respectiv la etapa a patra a Campionatului Est-European Tout Terrain Series, competiţie ce se desfăşoară la malul Mării Negre, în perioada 25-28 iulie, sub denumirea de 4V Rally Raid Dobrogea, au informat organizatorii.

Conform acestora, evenimentul, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, include patru zile de spectacol, dintre care două de „adrenalină pură”, pe un traseu de 600 de kilometri.

„Cursa în sine se desfăşoară în Dobrogea pe o distanţa de 600 de km, respectiv 300 km în ziua de 26 iulie şi 300 km în ziua de 27 iulie. Cursa are loc numai pe drumuri offroad, unde maşinile, motocicletele, ATV-urile, Can-Am-urile vor atinge viteze de 150-200 km/oră. Parcul tehnic al competiţiei, locul în care maşinile sunt parcate peste noapte şi unde sunt expozanţii, va fi amplasat în parcarea mare de la Poarta 1, intrarea în Portul Constanţa. Startul cursei în cele două zile de concurs va avea loc la monumentul Straja începând cu ora 08:00 a zilelor de 26 şi 27 iulie”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de organizatorii competiţiei.

Programul evenimentului 4V Rally Raid Constanţa este următorul: joi, 25 iulie – maşinile şi piloţii vor fi prezenţi în Parcul Tehnic situat în parcarea Poarta 1, intrare Port Constanţa; vineri, 26 iulie – startul cursei va fi dat de dimineaţă, iar seara publicul va putea vedea maşinile de curse „obosite” după cursa de peste zi, cât şi intervenţiile mecanicilor; sâmbătă, 27 iulie – startul pentru cea de a doua cursă a competiţiei, iar seara va avea loc festivitatea de premiere; duminică, 28 iulie – începând cu ora 10:00, se va servi cafeaua împreună cu concurenţii, pe plaja din Constanţa.

Potrivit comunicatului, Rally Raid este o cursă de lungă distanţă, pe trasee offroad, fiind o latură a motorsportului care în ultimii ani se bucură de un real succes în România. Durata unei curse rally raid poate să ajungă şi la 15 zile în cazul competiţiilor faimoase precum Raliul Dakar, Africa Eco Race sau Silk Way Rally. Aceste curse sunt foarte solicitante, atât pentru piloţi, cât şi pentru maşini, deoarece terenul este de diferite tipuri şi include dune de nisip, drumuri forestiere, drumuri de munte, dar şi albii secate de râu.

Cele trei grupe principale ale cursei 4V Rally Raid sunt: profi – se adresează piloţilor profesionişti licenţiaţi; promo – se adresează celor care au mai participat la competiţii de acest gen, dar nu ating standardul de la profi; discovery – competiţia începătorilor, având rol de promovare a acestui sport, putând să se înscrie orice vehicul de teren auto, SSV, Moto, Quad cu condiţia ca acesta să fie într-o stare tehnică adecvată. AGERPRES

 

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Zilele Artei BIZANTINE, la Cluj și Alba Iulia. Vezi programul

Publicat

catedrala avram iancu e1664377336415.jpg

În perioada 06-09 Octombrie 2022, va avea loc a XVIII-a ediție a „Zilelor Artei Bizantine”, eveniment ideat și materializat sub îndrumarea domnului Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, coordonator al grupului de muzică, artă și cultură bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”.

arta bizantina

„Prima zi a evenimentului, 06 Octombrie, va fi marcată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, începând cu ora 8:00. De la ora 11:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, de pe str. Episcop Nicolae Ivan FN, va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Alba Iulia, prin ochii unor vloggeri celebri. Drumul de la Rimetea și cafeaua servită amabil într-un birt de la țară

Publicat

volggeri alba iulia scaled e1664450300351 1000x600.jpg

Suntem Steve și Ivana, care împreună sunt Jetlag Warriors, vloggeri celebri dedicați turismului și călătoriilor, au vizitat județul Alba și s-au oprit la Alba Iulia.

Primul loc vizitat a fost Rimetea și Cetatea Colțești, iar în drumul spre Alba Iulia s-au oprit la o cafea, la un magazin sătesc, pe marginea drumului, unde au întâlnit o vânzătoare extrem de prietenoasă și amabilă, care a încercat să vorbească cu ei.

I-a întrebat de unde sunt, dacă le place în România și chiar dacă mașina lor este proprietate personală sau închiriată. Totul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Adevărul despre COLECTAREA selectivă a DEȘEURILOR la Cluj-Napoca. Șurubaru, city manager: Se face în proporție de 2% la blocuri

Publicat

centre de selectie e1608292936874.jpg

Cluj-Napoca este „pionier” în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor pe fracții. În zonele de case, clujenii primesc saci pentru a colecta separat hartia, plasticul și metalul, sticla și deșeurile menajere. La blocuri există, de asemenea, tomberoane „colorate”, fiecare pentru o categorie de deșeuri, dar aici lucrurile merg anevoios, potrivit lui Gheorghe Șurubaru, city managerul orașului.

Cluj-Napoca a implementat un proiect pilot în ceea ce privește colectare selectivă a deșeurilor. Aceasta merge, însă, greu, în special în zona de blocuri, spune Gheorghe Șurubaru.

Asta pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concordia Chiajna-„U” Cluj, 0-2. Clujenii merg mai departe în Cupa României

Publicat

1664475109 cupa romaniei semifinale.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, joi seara în deplasare, pe Concordia Chiajna într-un meci din play-off-ul Cupei României. După un meci bun făcut de clujeni, aceștia câștigă cu 2-0, prin golurile marcate de Thiam (min.18) și Fulop (min.59) și merg mai departe în Cupa României.

Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu, Codrea, Pațurcă, Ad. Voicu, Ndiaye, Llullaku, Rusescu
Rezerve: Chesneau – Călințaru, Maric, Leo. Alexandrescu, Skytte, Vl. Mihalcea, E. Oancea, Mustacă, Alb. Voinea
Antrenor: Eugen Trică

U Cluj: Iliev – Șt. Vlădoiu, Fl. Ilie, Nowak, Chipciu (cpt.),…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe