ACTUALITATE
Zeci de inspectori sanitar-veterinari, în control pe litoral, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat luni, la Constanţa, Comandamentul Sezon Estival 2019, 59 de inspectori urmând să verifice, până pe 30 august, modul în care agenţii economici de pe litoral vor respecta condiţiile privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, au informat reprezentanţii instituţiei.
„Scopul acestui comandament este de a contribui, prin derularea activităţilor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de ANSVSA.
Potrivit sursei citate, în perioada 24 iunie – 30 august, echipe de inspectori vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.
Activitatea comandamentului va fi realizată de 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale, atât din cadrul DSVSA Constanţa, cât şi delegaţi din alte judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.
Inspectorii ANSVSA vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.
„Tipurile de unităţi vizate sunt: cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente”, conform comunicatului.
Totodată, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786.577.007 -, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Centerului ANSVSA – 0800.826.787 -, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie, potrivit sursei menţionate. AGERPRES
Citește mai mult pe Botosani24.ro