Connect with us

EVENIMENT

Zeci de percheziţii în București și Ilfov, într-un dosar de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii

Publicat

perchezitii mascati.jpg

Poliţiştii efectuează, miercuri, 35 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii.

„Începând cu anul 2018, în municipiul Bucureşti, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacţii succesive de vânzare – cumpărare pentru imobile – terenuri aflate în patrimoniul unei instituţii publice, prin utilizarea unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile falsificate, care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că ‘proprietarii’ iniţiali ar fi dobândit imobilele în cauză în baza uzucapiunii de 30 de ani”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit unor surse judiciare, prin aceste operaţiuni, Primăria Municipiului Bucureşti a fost prejudiciată cu circa 6.000.000 de euro.

Imobilele astfel intabulate ar fi fost vândute către persoane interpuse şi, ulterior, în unele cazuri, revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, în alte cazuri, către cumpărători de bună credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar dacă terenurile tranzacţionate se cuvin de drept statului român.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, persoanele cercetate ar fi obţinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

„La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane bănuite), în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală şi pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare”, a precizat IGPR.

În cadrul activităţilor desfăşurate se urmăreşte şi descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii de recuperare a prejudiciului.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un deținut de la Penitenciarului Aiud care a distrus mai multe bunuri și s-a baricadat în celulă, trimis în judecată

Publicat

un deținut de la penitenciarului aiud care a distrus mai

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud va ajunge iar în fața magistraților, pentru o fapta de distrugere pe care a comis-o cât a fost închis. Dosarul de distrugere a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 29 noiembrie 2023. 

Faptele pentru care va fi chemat în fața judecătorilor din Aiud au avut loc în prima parte a anului 2023.

În 23 martie și 27 martie. Atunci bărbatul, într-un gest de furie, a rupt o țeavă din sistemul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal într-un catun izolat din Alba: Un bărbat trimis în judecată după ce și-a atacat soția cu un topor

Publicat

scandal într un catun izolat din alba: un bărbat trimis în

Un dosar de violență domestică a fost deschis după ce într-un cătun din Alba, un bărbat și-a lovit soția cu palma și toporul. Cazul va fi judecat de magistrații Judecătoriei Aiud. 

S-a întâmplat în luna mai a anului 2022, într-un cătun din Alba, care mai numără în jur de 40 de persoane. 

Mai exact, în satul Fața Pietrii. Atunci un scandal în familie a dus la deschiderea dosarului penal.

Atunci între bărbatul de 58 de ani și nevasta sa, a început o discuție în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Târg de Crăciun cu obiecte hand-made create de copiii instituționalizați din Cluj. Unde are loc și ce puteți cumpăra

Publicat

targ craciun copii orfani cj cluj 1.jpg

Un târg de Crăciun, cu lucrări create de copii instituționalizați, va fi organizat la Cluj-Napoca.

Târgul de lucrări hand-made va fi un bun prilej pentru beneficiarii din unitățile rezidențiale de a se simți apreciați și integrați de către comunitatea clujeană, arată organizatorul, respectiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului DGASPC Cluj.

Târg de Crăciun cu obiecte hand-made create de copiii instituționalizați din Cluj….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă: Gradul de absorbție al fondurilor europene gestionate de ADR Centru prin POR 2014-2020 a ajuns la 103%

Publicat

comunicat de presă: gradul de absorbție al fondurilor europene gestionate

Conferința Regională „Dezvoltarea Regiunii Centru cu fonduri europene. Perspective de viitor” s-a desfășurat în 7 și 8 decembrie în județul Alba. Organizat în sistem mixt, în prima zi cu prezență fizică și în a doua zi exclusiv online, evenimentul coordonat de ADR Centru a reunit în cadrul unui Complex hotelier din vecinătatea municipiului Alba Iulia aproape 150 reprezentanți ai autorităților publice locale, ai ONG-urilor și ai mediului universitar, pentru a discuta despre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe