Connect with us

EVENIMENT

Zeci de percheziții în Mureș și Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală. Administratorul unei firme de construcții din Mureș, suspect de achiziții fictive prin ”firme fantomă”

Publicat

mascati politia
Poliţiştii din Mureş au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în locații din Mureș și Brașov, la persoane bănuite de  evaziune fiscală. Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 278.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, miercuri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au pus în aplicare zece mandate de percheziţie domiciliară, în Mureş şi Braşov, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate posibile achiziţii fictive de bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor, pentru creşterea cheltuielilor deductibile şi diminuarea profitului impozabil.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Conform sursei citate, în perioada 2015-2016, administratorul unei societăţi comerciale din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii fictive cu mai multe societăţi de tip fantomă.

Acesta ar mai fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut real, beneficiind astfel  de deduceri fiscale ilegale.

În urma activităţilor, au fost ridicate acte şi documente contabile, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 278.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar în activități au fost angrenați și polițiști ai I.P.J. Braşov și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Braşov.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Zidul orașului roman descoperit în Parcul I.L. Caragiale va fi conservat. Emil Boc: Profesorii să vină să facă ore aici

Publicat

zid roman il caragiale 5.jpg

Primăria va conserva descoperirea arheologică deosebită din Parcul I.L. Caragiale, anunță prilarul Emil Boc.

Zidul de incintă al orașului roman Napoca, datând aproximativ din anii 119 – 271 d. Hr., relevă o fundație solidă, construită de romani, utilizată ulterior de sași în fortificarea orașului.

„Această descoperire arheologică reconfirmă continuitatea daco-romană și vechimea milenară a orașului nostru”, a spus Emil Boc, care a vizita luni…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gratis la muzee pentru copii și tinerii cu vârste de până la 18 ani. Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect de lege

Publicat

gratis la muzee pentru copii și tinerii cu vârste de

Gratis la muzee pentru copii și tinerii cu vârste de până la 18 ani. Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect iniţiat de parlamentarii liberali, care prevede gratuitate pentru aceste categorii, la intrarea în muzee şi la colecţiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităţilor publice locale şi centrale.

Potrivit senatorului Gigel Ştirbu, iniţiator, muzeele reprezintă instituţii culturale şi educative care oferă oportunităţi excelente pentru învăţare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sute de angajați ai Primăriilor din județ, în grevă de avertisment. Amenință cu blocarea alegerilor

Publicat

greva primarii comune scor 8.jpg

Activitatea din 32 de Primării din județul Cluj a fost blocată luni, timp de două ore. Aproximativ 500 de angați ai primăriilor comunelor au participat la greva de avertisment, care va continua și în zilele următoare.

Oamenii cer aplicarea Legii salarizării, asta pentru că, spun ei sunt diferențe de salarii între funcționarii publici din comunele mici și cele mari.

Față de cei din orașe și municipii, diferența la salariu este de peste 200%.

Sute de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciocolata și dulciurile se vor scumpi. Prețul la pudra de cacao s-a dublat în mai puțin de trei luni

Publicat

ciocolata și dulciurile se vor scumpi. prețul la pudra de

Ciocolata se va scumpi. Prețul la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori.

Cel mai tranzacţionat contract la cacao la Bursa de la New York a urcat până la 8.394 de dolari tona, cel mai ridicat nivel atins vreodată, potrivit Agerpres.

Arborii de cacao din vestul Africii, cea mai importantă regiune pentru culturile de cacao, au fost afectaţi de boli şi o serie de fenomene meteo extreme, ceea ce ar putea crea al treilea an…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe