EVENIMENT
Zeci de percheziții în Republica Moldova, România şi Franţa pentru destructurarea unei cunoscute organizaţii criminale
Anchetatori în domeniul criminalităţii organizate din România, Republica Moldova şi Franţa au destructurat organizaţia criminală „Patron’, care îşi desfăşura activitatea pe teritoriul mai multor ţări, informează marţi Radio Chişinău.
La iniţiativa Republicii Moldova, Europol a reunit în cadrul unui grup operaţional anchetatori francezi şi români, care cooperează împreună de o perioadă îndelungată de timp pentru a stabili o strategie comună şi pregăti faza finală a investigaţiei asupra acestei temute organizaţii criminale.
Au fost efectuate 50 de percheziţii în Franţa, România şi Republica Moldova, în urma cărora au fost arestaţi 13 cetăţeni moldoveni: 12 în Franţa şi unul în România.
Persoana arestată în România este şeful organizaţiei criminale. Acesta domiciliază de mai mulţi ani în România, unde a fost condamnat anterior la închisoare pentru crearea de fabrici clandestine de ţigarete, fiind dat în căutare şi într-o serie de dosare importante din Europa.
Membri ai acestei organizaţii criminale şi liderul lor au fost condamnaţi înainte de aceasta de autorităţile de drept din Italia, în cadrul operaţiunii „Caracatiţa”, aminteşte Radio Chişinău.
Zeci de percheziții în Republica Moldova, România şi Franţa pentru destructurarea unei cunoscute organizaţii criminale: Ce au fost confiscate în urma perchezițiilor
În timpul percheziţiilor au fost confiscate 1.700 de cutii cu ţigarete, 520 kg de tutun şi peste 200.000 euro în numerar, dar şi bunuri sustrase şi introduse ilegal în Republica Moldova.
Grupul era structurat ierarhic şi condus de liderul „Patron’, care a numit „supraveghetori’ însărcinaţi cu coordonarea activităţilor infracţionale ale diferitelor ramuri ale acestei bande care operează în diferite ţări.
Ion Guşan, alias Nicu Patron, supranumit în lumea interlopă „hoţ în lege’ (‘vor v zakone’), este ultimul şef al rakeţilor moldoveni constituiţi într-o grupare ce opera după regulile mafiei ruseşti din timpurile URSS.
Cooperarea internaţională coordonată de Europol a fost esenţială în aducerea în faţa justiţiei a mai multor membri ai acestei organizaţii care se aflau în diferite ţări europene. Agerpres
EVENIMENT
Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.
Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro