Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Zeci de percheziții în trei județe: Vânătoare cu dispozitive de vedere pe timp de noapte, maşini speciale și ogari în arii protejate

Publicat

https://www.youtube.com/watch?v=GkbvJB0F7Ow&feature=emb_logo

Polițiștii fac luni dimineața 17 percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj prin folosirea câinilor ogari. Suspecții au folosit pentru vânătoare dispozitive de vedere pe timp de noapte, maşini speciale și ogari, în arii protejate.

Din cercetări a rezultat că 15 persoane ar fi săvârşit infracțiuni la regimul cinegetic și la regimul ariilor naturale protejate, prin capturarea vânatului de talie mică și mijlocie, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

UPDATE 1: Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au găsit 42 de câini ogari şi 12 pui, 120 de păsări de interes naţional, pentru care este interzisă deţinerea şi capturarea, şi au indisponibilizat 10.000 de euro în urma percheziţiilor la braconieri.

„De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei pentru nemicrociparea câinilor ogari”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, luni, AGERPRES.

Au fost ridicate 15 telefoane mobile aparţinând persoanelor care au fost percheziţionate, alte bunuri ce pot sprijini în soluţionarea cauzei, precum laptop-uri, proiectoare, binocluri şi dispozitive de capturare a păsărilor/capcane, precum şi trei carcase de iepuri şi a fost întocmită o notă de constatare de către Garda de Mediu Giurgiu, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie aplicate măsuri legale.

ogari vanatoare 1

Aceștia ar fi folosit câini ogari sau metiși, dispozitive de vedere pe timp de noapte și autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare.

La acțiune participă polițiști ai structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și de la protecția animalelor din cadrul Poliției Capitalei și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Giurgiu și Teleorman.

(sursa: Mediafax)

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trei tineri din Aiud care au furat sute de litri de motorină, trimiși în judecată. Cum acționau hoții

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Trei tineri din Alba care s-au specializat în furtul de combustibil au fost recent trimiși în judecată. Cei trei sunt din Ciumbrud și din Aiud. Dosarul pentru furt calificat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 29 aprilie 2024.

Unul dintre cei trei va ajunge în fața judecătorilor și pentru conducere fără permis de conducere.

Faptele pentru care cei trei vor fi judecați s-au petrecut în anul 2022, dar o trimitere în judecată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

Publicat

ce se mai sărbătorește de 1 mai? armindenul, ziua pelinului,

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe lângă Ziua Muncii, în tradiția română mai are loc o altă sărbătoare. Cumnoscută mai puțin, dar care în trecut era sărbătorită, era tradiția de Armindeni, sau Armindenul. 

Este un simbol al vegetației care proteja recoltele si animalele. În tradiția populară, acestei zile i se mai spune si „ziua pelinului” sau „ziua bețivilor” si semnifica începutul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprijin financiar de Sărbători prin programul ALIMENTE. Emil Boc: Vrem să majorăm suma

Publicat

card social2.jpg

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprimit sprijin financiar prin programul ALIMENTE al primăriei Cluj-Napoca anunță Emil Boc.

Cardurile au fost deja încărcate cu câte 225 de lei și reprezintă un ajutor pentru Sărbătorile de Paști.

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprijin financiar de Sărbători prin programul ALIMENTE. Boc: Vrem să majorăm suma

4.272 de clujeni care se află în situații dificile de viață s-au înscris și au fost validați ca beneficiari…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Complexul Băile Sărate Ocna Mureș oferă servicii Spa. Ședințe de masaj și băi aromate. Care sunt tarifele actualizate

Publicat

complexul băile sărate ocna mureș oferă servicii spa. Ședințe de

La Complexul Băile Sărate Ocna Mureș, serviciile pentru clienți au fost extinse cu ședințe de masaj, inclusiv tehnici de relaxare și băi aromate. Tarifele a fost actualizate.

Acestea completează seria de servicii de agrement și proceduri medicale.

Complexul a fost deschis pentru turiști în luna mai 2023, după o investiție de 7,7 milioane lei, realizată prin parteriat Consiliul Județean Alba – Primăria Ocna Mureș.

Apa sărată de la Ocna Mureș a fost recunoscută…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe