Connect with us

EVENIMENT

Zeci de permise reţinute pentru alcool pentru consum de droguri, în ultimele 24 de ore

Publicat

politia naptea general nou
Arhivă foto

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de la rutieră au efectuat acţiuni de control soldate cu reţinerea a 605 permise de conducere. Din acest total, 43 de permise au fost reţinute din cauza consumului de alcool, iar alte 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise. Pe lângă aceste măsuri, un număr de 321 certificate de înmatriculare au fost retrase ca urmare a încălcărilor constatate în domeniul legislaţiei rutiere.

„În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.744 de evenimente, 3.042 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.702 circumscrise situaţiilor de urgenţă. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 857 de posibile infracţiuni, aproximativ 23% dintre acestea fiind sesizări din oficiu”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, vineri, AGERPRES.

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 176 de autori de infracţiuni care au săvârşit 183 de fapte penale, iar faţă de 64 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 25 de persoane urmărite naţional sau internaţional.

„În cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.844 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 178 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 33 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Au fost aplicate 463 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.388.601 lei”, arată sursa citată.

Zeci de permise reţinute pentru alcool pentru consum de droguri, în ultimele 24 de ore. Din martie 2022 au fost emise 141.885 de permise de şedere

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.356 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 79 pentru stingerea de incendii şi zece pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate cinci persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Totodată, poliţiştii au salvat patru persoane aflate în situaţii de risc din cauza unor incendii.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.426 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 141.885 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 117 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

„La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,1%”, precizează MAI.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 36.373 de mijloace de transport şi 148.089 de persoane, dintre care 14.937 de cetăţeni ucraineni. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Povestea lebedelor de pe Lacul Chios. Un vis devenit realitate

Publicat

lebede 1.jpg

Povestea lebedelor de pe Lacul Chios a început în urmă cu opt ani, când câțiva prieteni și-au propus să își transforme visul în realitate.

Lebedele de pe Lacul Chios din Parcul Central sunt adevărate atracții în sezonul cald, atât pentru clujeni, cât și pentru turiști.

De la vis la realitate

Povestea acestora a început în urmă cu opt ani, când doi frați s-au decis să aducă lebedele înapoi în oraș, fascinați de poveștile mamei despre frumosul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans pentru luna mai. Pensionarii vor primi banii înainte de Paște

Publicat

când intră pensiile în martie 2024, pe card și prin

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans, pentru luna mai. Este vorba despre o decizie luată de Guvernul României. Banii vor distribuiți înainte de Sărbătorile de Paște. 

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

Pensiile înainte de Paște

„Printr-un efort conjugat pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans.

Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini. Ce pedeapsă i-au dat magistrații

Publicat

motivul pentru care un bărbat din alba a pus mâna

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini, este descris în motivarea instanței din Blaj. Un bărbat a fost recent condamnat pentru distrugere, de către judecători. 

Condamnarea a venit la mai bine de doi ani și jumătate de la comiterea faptei. Este vorba despre o faptă comisă în luna august a anului 2021. În data de 26 aprilie 2024, Judecătoria Blaj a dat o sentință în instanță.

Ce s-a întâmplat

Distrugerea s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

2k fila 30.04.png

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat „Transilvania”. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe