Connect with us

EVENIMENT

Zeci de persoane audiate şi 15 tone de tutun ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor în 22 de judeţe şi Bucureşti

Publicat

mascati

Poliţiştii au audiat 60 de persoane şi au ridicat 15 tone de tutun, în urma celor 98 de percheziţii efectuate, vineri, în 22 de judeţe şi în Capitală. Percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea.

„Au fost ridicate peste 15.000 kg de tutun, în diferite stadii de prelucrare, peste 17.000 de ţigarete şi sumele de 174.200 de lei şi 3.000 de euro”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, au fost descoperite 13 instalaţii artizanale de prelucrat tutun şi trei cazane de fierbere a tutunului, 20 de instalaţii de injectat tutun în ţigarete, precum şi peste 35.000 de tuburi de ţigarete.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane, tablete, laptopuri, medii de stocare şi înscrisuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională.

„Precizăm că acciza datorată bugetului statului este de 429,83 lei/kg tutun de fumat şi că, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, constituie infracţiuni atât deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste un kg tutun de fumat, cât şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat”, se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

IGPR arată că, în realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locaţii clandestine din ţară şi transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

„Activităţile se desfăşoară în cinci dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria”, se mai arată în comunicat.

 AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii”. Au câștigat toate cele trei etape

Publicat

familia jurjiu din alba iulia s a calificat în semifinală la

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii” de la ProTV. Familia Jurjiu din Alba Iulia a demonstrat un nivel excepțional de abilități în cadrul emisiunii „Ce spun românii” de la ProTV. Au reușit să câștige consecutiv toate cele trei etape ale competiției, acumulând un total de 1.230 de puncte.

În prima etapă, au obținut un punctaj de 374 de puncte, continuând să impresioneze în etapa a doua cu 389 de puncte. În etapa a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

trecere pietoni1 cj cluj.jpg

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază de fonduri europene.

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

„Prin această investiție urmărim creșterea gradului de securitate a cetățenilor și a siguranței circulației…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare, la Catedrala Romano – Catolică din Alba Iulia

Publicat

foto video: ritualul „spălării picioarelor” din joia mare, la catedrala romano

Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, a fost reprodus în Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. 

Ritualul reprezintă o lecţie de smerenie, ce simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

În acest an, ritualul a avut loc în jurul orei 19:30, în cadrul Liturghiei Cinei cea de Taină.

Potrivit obiceiului, cel mai mare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul Noua Casă 2024: Doar 100 de garanţii acordate de stat, în prima lună de la lansare. Precizările directorului FNGCIMM

Publicat

programul noua casă 2024: doar 100 de garanţii acordate de

Programul Noua Casă 2024. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat doar 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a transmis joi directorul general al Fondului, Dumitru Nancu.

„Având în vedere că avem o lună de zile de când programul este operaţional, cu toate că am înjumătăţit comisionul de garantare de la 0,3% la 0,15% (pe an – n. r.), costurile notariale la fel au fost reduse prin ordin al ministrului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe