EVENIMENT
Zeci de persoane audiate şi 15 tone de tutun ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor în 22 de judeţe şi Bucureşti
Poliţiştii au audiat 60 de persoane şi au ridicat 15 tone de tutun, în urma celor 98 de percheziţii efectuate, vineri, în 22 de judeţe şi în Capitală. Percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea.
„Au fost ridicate peste 15.000 kg de tutun, în diferite stadii de prelucrare, peste 17.000 de ţigarete şi sumele de 174.200 de lei şi 3.000 de euro”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.
De asemenea, au fost descoperite 13 instalaţii artizanale de prelucrat tutun şi trei cazane de fierbere a tutunului, 20 de instalaţii de injectat tutun în ţigarete, precum şi peste 35.000 de tuburi de ţigarete.
Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane, tablete, laptopuri, medii de stocare şi înscrisuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
„Precizăm că acciza datorată bugetului statului este de 429,83 lei/kg tutun de fumat şi că, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, constituie infracţiuni atât deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste un kg tutun de fumat, cât şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat”, se arată în comunicat.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană.
IGPR arată că, în realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locaţii clandestine din ţară şi transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.
Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.
„Activităţile se desfăşoară în cinci dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria”, se mai arată în comunicat.
AGERPRES
EVENIMENT
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Prețul unui bilet și meniul
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Băile Sărate din Ocna Mureș organizează în acest an un Revelion 2025 aparte, neconvențional. Cei prezenți la Revelion Pool Party vor schimba rochia de gală și costumul cu o ținută lejeră, pentru a se bucura de multă bălăceală și dans în jurul piscinelor interioare din cadrul complexului.
Cetățenii care vor alege să petreacă trecerea dintre ani…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție
CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.
„N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? În învățământ dual? În burse și practică pentru studenți? În laboratoare scumpe în facultăți? Nici o problemă! Participă la un târg de cariere și fură de la competiție câți angajați ai nevoie!
Povești de adormit…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Program de formare pentru profesorii de gimnaziu, pentru a putea preda educație media digitală. Când și unde se pot înscrie
Centrul pentru Jurnalism Independent a anunțat că au început înscrierile pentru programul de formare de educație media digitală, adresat profesorilor de gimnaziu, care predau discipline umaniste.
”75 de profesori de gimnaziu, care predau științe umaniste, ne vor deveni parteneri în Programul de Educație Media și vor fi pregătiți să ducă către elevii lor concepte precum analiza critică a mesajelor media, fapte și…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Un obsedat a urmărit pe străzile din Sebeș două adolescente: Pe una a agresat-o cu mâna sub fustă. Ce a făcut tatăl victimei
Ciprian G. Ș., un bărbat care locuiește în Sebeș, a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală. Acesta a urmărit două fete pe stardă, iar pe una agresat-o sexual.
S-a întâmplat în plină zi, în mijlocul verii, în anul 2023, pe o stradă populată din oraș, pe strada Cântarului. Un an și jumătate mai târziu, bărbatul a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Sebeș.
Modul în care acesta…
Citește mai mult pe Alba24.ro