Connect with us

EVENIMENT

Zeci de persoane cu fracturi sau contuzii, la spital din cauza alunecuşului de pe străzile din Arad

Publicat

strada arad

Zeci de persoane au suferit fracturi sau contuzii după ce au alunecat pe trotuare necurăţate de gheaţă şi zăpadă, în ultimele zile, iar poliţiştii locali din municipiul Arad au trimis avertismente proprietarilor să respecte reglementările legale şi să cureţe în faţa imobilelor pe care le deţin.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că de la începutul săptămânii, de când străzile au fost acoperite cu zăpadă şi gheaţă, aproximativ 35 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Au suferit fracturi sau alte tipuri de traumatisme provocate prin alunecare pe gheaţă, marea majoritate primind îngrijiri în regim ambulatoriu”, a declarat Simina Roz.

Poliţia Locală Arad a informat că, pe parcursul acestei săptămâni, agenţii au trimis notificări asociaţiilor de proprietari şi cetăţenilor cu privire la obligaţia curăţării trotuarelor din faţa imobilelor.

Potrivit OG 21/2002, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le au în proprietate şi de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Ordonanţa prevede că asociaţiile de proprietari vor prelua unele dintre obligaţiile ce revin proprietarilor şi vor răspunde pentru realizarea acestora în faţa autorităţilor administraţiei publice locale. AGERPRES

Sursa foto: Facebook /Araffic

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Taxele plătite de studenți la universitate nu pot fi modificate pe parcursul perioadei de studii. Modificare în lege

Publicat

taxele plătite de studenți la universitate nu pot fi modificate

Taxele pe care trebuie să le plătească studenții la universitate nu pot fi majorate pe parcursul ciclului de studii. Legea învățământului superior a fost modificată printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Modificările sunt introduse prin Legea 98/15 aprilie 2024. Inițiativa este ca taxele de şcolarizare să fie comunicate candidaţilor din timp. De asemenea, să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Zăpadă la Mărișel și la Dealul Negru, la jumătatea lunii aprilie. ”Una caldă, una rece”

Publicat

cabana mot.jpg

Un strat consistent de zăpadă s-a așternut în noaptea de marți spre miercuri în comuna Mărișel din județul Cluj, situată în zona de munte, dar și la Dealul Negru sau la Băișoara și Feleacu, unde încă ninge. 
”Una caldă, una rece… De la 22 de grade la zero grade. În mai puțin de 24 de ore”, au spus cei de la Cabana Moților care au și surprins zăpada într-o fotografie din dimineața zilei de 17 aprilie.
Un clujean a postat și el fotografii de la Dealul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea o pedeapsă mai mică. Crima îngrozitoare pe care a comis-o în Harghita

Publicat

un deținut închis pe viață la penitenciarul aiud vrea o

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat la închisoare pe viață, a vrut să i se schimbe pedeapsa. Mai exact să fie schimbată la 25 de ani de închisoare. 

Cererea sa a fost judecată de magistrații Tribunalului Alba. O soluție a fost dată pe 15 aprilie 2024. 

Este vorba despre Istvan Krafft Szabo, un bărbat care a comis o crimă oribilă, în 2012. Pentru fapta comisă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat definitiv la închisoare pe viață, în 2014.

După aproape 10…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Incendiu de amploare la Gilău. Trei case afectate și un grajd. Doi cai nu au putut fi salvați

Publicat

grajd cai e1713326817260.jpeg

Un incendiu de amploare a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la o casă în comuna Gilău, iar focul s-a extins la alte două  case din vecinătate, dar si la un grajd cu cai.

Incendiul a fost lichidat de pompierii clujeni după câteva ore de luptă cu flăcările.

”Au ars in total aproximativ 400 mp acoperiș de la o casă cu 2 camere, bucătărie de vară și un grajd cu cai.

Trei cai au fost evacuați.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe