Connect with us

EVENIMENT

Zeci de persoane fără permis, sub influența alcoolului sau a drogurilor, depistate în urma unei acțiuni, în București

PublicatPolițiștii de la rutieră și de la intervenții și acțiuni speciale au constatat 17 infracțiuni și au indisponibilizat peste 60 de autovehicule, în urma unei acțiuni desfășurate pe parcursul a patru zile, în București.

Persoane care conduceau sub influența drogurilor, alcoolului sau fără permis sunt cercetate în cadrul unor dosare penale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 7 – 10 august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, poliţiști rutieri din cadrul Direcției Rutiere şi luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale au acționat în echipe mixte, în București.

Au fost verificate 1.062 de autovehicule, iar, pentru neregulile constate, au fost aplicate 501 sancţiuni contravenționale, au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 102 certificate de înmatriculare și 63 de plăcuţe de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 17 infracţiuni și indisponibilizate 63 de autovehicule.

Exemple:

La data de 7 august 2020, ora 14:10, pe Calea Ferentari, a fost depistată o femeie, de 25 de ani, în timp ce conducea un autovehicul fără a deţine permis de conducere. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot pe 7 august, ora 17:50, pe Calea Giuleşti, a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, conducând un autovehicul, înmatriculat în România, cu număr provizoriu. La testare, s-a constatat prezența Canabisului şi Metamfetaminei, astfel că au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea consumului de substanţe interzise la consum. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În aceeași zi, pe bulevardul Drumul Taberei, a fost depistat un bărbat ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice venind din zona Ferentari. A fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,76 mg/l în aerul expirat. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La ora 18:40, în ziua de 7 august, pe Calea Ferentari, a fost depistat un bărbat, de 49 de ani, în timp ce conducea un autovehicul înmatriculat în România, iar, în urma verificărilor, s-a stabilit că figurează cu permisul de conducere „REȚINUT”. Pentru continuarea cercetărilor, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La data de 8 august 2020, ora 17:00, în sectorul 5, polițiștii au depistat un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În urma efectuărilor efectuate, a reieșit că acesta avea  dreptul  de  a conduce suspendat.  De  asemenea,  autoturismul  avea  inspecția tehnică  și  polița de  asigurare  expirate. În cauză au fost reținute certificatul de înmatriculare și  plăcuțele  de  înmatriculare. Pentru continuarea cercetărilor, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a căreia exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În aceeași zi, la ora 17:10, pe șoseaua Alexandriei din București, a fost depistat un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, iar în urma verificărilor a reieșit că autoturismul era radiat din circulație din Germania din data de 28 aprilie 2020 și avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare de Spania false. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

Pe 8 august, la ora 20:10, pe Șoseaua  Chitila, a fost depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism,  iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta avea  dreptul de  a conduce suspendat. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de o persoană a căreia exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La ora 19:45, pe bulevardul Regina Maria, a fost depistat un bărbat, de 59 de ani, în timp ce conducea un autovehicul. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulație din data de 6 octombrie 2016 și nu există alte înmatriculări ulterioare. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 9 august 2020, ora 18.55, un bărbat a fost depistat în trafic, pe șoseaua Alexandriei, conducând un autoturism. Acesta emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, la ora 17:00, pe strada Toporași din sectorul 5,  a fost depistat un bărbat, de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta ar fi înmânat  la  control  un permis de  conducere fals, asemănător  celor  emise  de  organele  competente  din Spania. De  asemenea, cel în cauză  nu  deține  permis  de  conducere în România.  Pentru continuarea cercetărilor, a fost întocmit dosar penal.

La ora 18:15, în ziua de 9 august, pe strada Toporași  din  sectorul 5,  a fost depistat un bărbat, 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Ungaria, iar în urma verificărilor s-a  stabilit faptul că autoturismul era radiat din circulație din Ungaria din data  de  26 iunie 2020.  A fost întocmit dosar de cercetare penală și au fost  retrase certificatul  și plăcuțele de înmatriculare  ale  autoturismului.

EVENIMENT

Produse mai ieftine pentru studenți și pensionari la o piață care va fi deschisă sâmbătă în Sectorul 2 al Capitalei

Publicat

piata tarabe

Primăria Sectorului 2 anunţă că va deschide, sâmbătă, 19 septembrie, prima piaţă dedicată “exclusiv produselor româneşti ieftine pentru pensionari şi studenţi”, pe strada Cremeniţa nr. 15 din Cartierul Colentina.

Potrivit unui comunicat al primăriei de sector, pensionarii din Sectorul 2, pe baza talonului de pensie, vor beneficia de o reducere de 26% la produsele care se vând în această piaţă.

De asemenea, studenţii care învaţă în Sectorul 2 beneficiază de o reducere de 15% la produsele cumpărate, pe baza carnetului de student, precizează sursa citată.

Piaţa va fi deschisă sâmbătă, începând cu ora 11,00. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Londra anulează focurile de artificii de Anul Nou din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat

Focurile de artificii organizate la Londra la trecerea dintre ani au fost anulat, deoarece primarul capitalei britanice consideră că pandemia de coronavirus împiedică adunarea unui număr atât de mare de spectatori, relatează AFP.

“Nu va avea loc niciun foc de artificii în seara de Anul Nou”, “nu ne putem permite să avem o adunare atât de mare de persoane”, a declarat vineri Sadiq Khan, primarul laburist al capitalei britanice, pentru radioul privat LBC.

În schimb, autorităţile lucrează pentru a crea un eveniment “de care oamenii se pot bucura în confortul şi siguranţa locuinţei, la televizor”, a adăugat el.

“Nu se va întâmpla nimic în oraş”, a continuat el, evitând astfel ca londonezii să cadă pradă tentaţiei de a încălca regula care interzice adunările mai mari de şase persoane.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr de decese provocate de pandemia de COVID-19 – peste 41.600 de morţi.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Grav accident rutier în Suceava. Un autoturism scăpat de sub control s-a izbit de un cap de pod. O persoană, a decedat

Publicat

Un grav accident a avut loc vineri seara în mununicipiul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. O persoană, a decedat. Din primele date un șofer a pierdut controlul asupra direcției, iar autoturismul s-a izbit violent de un cap de pod.

Din primele verificări la fața locului,  șoferul a pierdut controlul direcției autoturismului condus în municipiul Câmpulung Moldovenesc și a lovit un cap de pod.

Potrivit ISU Suceava, la locul accidentului intervine modulul SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ. Șoferul a fost găsit de echipajele medicale în stare de inconștiență. Este posibil să i se fi făcut rău în timp ce conducea, pentru că mașina s-a oprit în capul de pod, fara avarii majore.

Șoferul  în vârstă de 36 de ani, a pierdut controlul direcției autoturismului condus spre Sibiu și a lovit un cap de pod.

Cadrele medicale sosite la fața locului au aplicat manevre de resuscitare la locul accidentului. Din pacate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 250.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Publicat

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 256.800 lei, cantitate ce urma să fie transportă şi ulterior să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

“Colegii noştri au observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, care se deplasa în viteză de la linia de frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Brodina, judeţul Suceava, fapt pentru care au fost efectuate semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control. Deoarece şoferul a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data nu s-a oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia”, a precizat Iulia Stan.

După un timp, autoturismul de teren a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost observate mai multe colete care conţineau ţigări din contrabandă. În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 14.950 pachete ţigări în valoare de aproximativ 175.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul în valoare de 7.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au observat trei persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul ţării, comuna Straja, transportând în spate colete voluminoase.

“Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul Ucrainei, întorcându-se pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ulterior ne-au informat că au reţinut cele trei persoane, care erau cetăţeni ucraineni, şi au indisponibilizat un autoturism marca Volvo cu numere de Marea Britanie”, a spus Iulia Stan.

La faţa locului au fost descoperite opt baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.998 pachete cu ţigări, în valoare de 46.800 lei.

Astfel, în ambele cazuri, se desfăşoară verificări în vederea identificării şi reţinerii şoferului autoturismului, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu, judeţul Satu Mare, au descoperit, vineri dimineaţă, şase colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

Potrivit aceleiaşi surse, în continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate