Connect with us

EVENIMENT

Zeci de persoane fără permis, sub influența alcoolului sau a drogurilor, depistate în urma unei acțiuni, în București

PublicatPolițiștii de la rutieră și de la intervenții și acțiuni speciale au constatat 17 infracțiuni și au indisponibilizat peste 60 de autovehicule, în urma unei acțiuni desfășurate pe parcursul a patru zile, în București.

Persoane care conduceau sub influența drogurilor, alcoolului sau fără permis sunt cercetate în cadrul unor dosare penale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 7 – 10 august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, poliţiști rutieri din cadrul Direcției Rutiere şi luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale au acționat în echipe mixte, în București.

Au fost verificate 1.062 de autovehicule, iar, pentru neregulile constate, au fost aplicate 501 sancţiuni contravenționale, au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 102 certificate de înmatriculare și 63 de plăcuţe de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 17 infracţiuni și indisponibilizate 63 de autovehicule.

Exemple:

La data de 7 august 2020, ora 14:10, pe Calea Ferentari, a fost depistată o femeie, de 25 de ani, în timp ce conducea un autovehicul fără a deţine permis de conducere. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot pe 7 august, ora 17:50, pe Calea Giuleşti, a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, conducând un autovehicul, înmatriculat în România, cu număr provizoriu. La testare, s-a constatat prezența Canabisului şi Metamfetaminei, astfel că au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea consumului de substanţe interzise la consum. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În aceeași zi, pe bulevardul Drumul Taberei, a fost depistat un bărbat ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice venind din zona Ferentari. A fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,76 mg/l în aerul expirat. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La ora 18:40, în ziua de 7 august, pe Calea Ferentari, a fost depistat un bărbat, de 49 de ani, în timp ce conducea un autovehicul înmatriculat în România, iar, în urma verificărilor, s-a stabilit că figurează cu permisul de conducere „REȚINUT”. Pentru continuarea cercetărilor, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La data de 8 august 2020, ora 17:00, în sectorul 5, polițiștii au depistat un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În urma efectuărilor efectuate, a reieșit că acesta avea  dreptul  de  a conduce suspendat.  De  asemenea,  autoturismul  avea  inspecția tehnică  și  polița de  asigurare  expirate. În cauză au fost reținute certificatul de înmatriculare și  plăcuțele  de  înmatriculare. Pentru continuarea cercetărilor, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a căreia exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În aceeași zi, la ora 17:10, pe șoseaua Alexandriei din București, a fost depistat un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, iar în urma verificărilor a reieșit că autoturismul era radiat din circulație din Germania din data de 28 aprilie 2020 și avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare de Spania false. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

Pe 8 august, la ora 20:10, pe Șoseaua  Chitila, a fost depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism,  iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta avea  dreptul de  a conduce suspendat. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de o persoană a căreia exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La ora 19:45, pe bulevardul Regina Maria, a fost depistat un bărbat, de 59 de ani, în timp ce conducea un autovehicul. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulație din data de 6 octombrie 2016 și nu există alte înmatriculări ulterioare. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 9 august 2020, ora 18.55, un bărbat a fost depistat în trafic, pe șoseaua Alexandriei, conducând un autoturism. Acesta emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, la ora 17:00, pe strada Toporași din sectorul 5,  a fost depistat un bărbat, de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta ar fi înmânat  la  control  un permis de  conducere fals, asemănător  celor  emise  de  organele  competente  din Spania. De  asemenea, cel în cauză  nu  deține  permis  de  conducere în România.  Pentru continuarea cercetărilor, a fost întocmit dosar penal.

La ora 18:15, în ziua de 9 august, pe strada Toporași  din  sectorul 5,  a fost depistat un bărbat, 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Ungaria, iar în urma verificărilor s-a  stabilit faptul că autoturismul era radiat din circulație din Ungaria din data  de  26 iunie 2020.  A fost întocmit dosar de cercetare penală și au fost  retrase certificatul  și plăcuțele de înmatriculare  ale  autoturismului.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Impact între două autoturisme pe o stradă din Alexandria-Teleorman. Două persoane rănite

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă după-amiază pe o stradă din municipiul Alexandria, județul Teleorman. Din primele date, două persoane au fost rănite după impactul dintre două mașini.

Potrivit ISU Teleorman, accidentul rutier s-a produs pe strada Dunării  la intersecția cu strada 1 Mai, din municipiul Alexandria.

În eveniment au fost implicate două autoturisme.

Din primele date, în urma impactului dintre  cele două mașini au rezultat 2 victime rănite și monitorizate de SAJ.

Pompierii au asigurat doar măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

În București, purtarea măştii rămâne obligatorie pe o rază de 50 metri în jurul şcolilor

Publicat

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de sâmbătă, să menţină obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 metri în jurul unităţilor de învăţământ pentru cei care staţionează în acest perimetru.

„A rămas purtarea obligatorie a măştii pe o distanţă de 50 de metri de către persoanele care staţionează în jurul şcolilor. Suplimentar a fost specificată o normă din Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi Sănătăţii care legiferează că, la peste 2 la mie, orele de educaţie fizică vor avea loc doar în spaţiu deschis, fără purtarea măştii”, a spus subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă, într-o declaraţie de presă.

Ea a menţionat că restul hotărârii CMBSU cuprinde prevederi din HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 10 septembrie.

La nivelul Municipiului Bucureşti rata de incidenţă COVID-19 cumulată la 14 zile este, sâmbătă, de 2,33 la mia de locuitori. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Clipe de coșmar pentru două familii din Bucșani – Giurgiu. Un TIR a intrat într-o curte și apoi în casă

Publicat

Un accident rutier care se putea transforma într-o adevărată tragedie s-a prpodus, sâmbătă, în localtatea Bucșani din județul Giurgiu. Un TIR scăpat de sun control a ieșit de pe șosea, a pus la pământ un gard și a intrat efectiv într-o casă.

Potrivit ISU Giurgiu, două familii din localitatea Bucşani s-au speriat, sâmbătă dimineață, după ce un TIR le-a intrat în casă și în curte.

Nu au fost persoane rănite, însă o locuință a fost serios avariată.

Și gardul din lemn al casei vecine a fost distrus în urma impactului.

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului, deoarece au fost scurgeri de carburanți din rezervorul autotrenului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Alertă de vreme severă imediată: FURTUNI și vânt puternic în două județe

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de vreme severă imediată pentru localităț din județele Tulcea și Constanța.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:30 este în vigoare o avertizare cod galben de furtuni în zone din județul Tulcea.

Se vor semnala  frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi ce ce vor depăsi 15 – 20 l/mp și grindină de mici dimensiuni.

Localități vizate: Sulina, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina.

De asemenea, un cod galben de vânt puternic este în vigoare până la ora 18.00, în județul Constanta. Sunt așteptate local și temporar intensificări ale vântului cu rafale de peste 55…65 km/h.

9 județe, sub avertizare meteo de vânt puternic

Reamintim că până la ora 17.00 este în vigoare o avertizare meteo de vânt puternic în nouă județe din sudul și centrul țării.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 55…60 km/h în județele: Alba, Călăraşi, Giurgiu, Teleroman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Citește mai departe