Connect with us

ACTUALITATE

Zeci de țări au aderat la un dispozitiv implementat de OMS pentru a facilita accesul țărilor sărace la un vaccin împotriva COVID-19

Publicat

facebook campanie

Peste 60 de ţări bogate, însă nu China şi nici Statele Unite, au aderat la un dispozitiv implementat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a facilita accesul ţărilor sărace la un vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit unei liste publicate luni.

În contextul în care numeroase ţări nu dispun de resurse pentru a dezvolta vaccinuri proprii, OMS a anunţat în urmă cu câteva săptămâni lansarea, în colaborare cu Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), a unui dispozitiv de acces mondial la un vaccin contra COVID-19, cunoscut sub denumirea de COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access).

Apoi, OMS a cerut la sfârşitul lunii august ţărilor care pot să se autofinanţeze să îşi ia angajamente ferme aderând la acest mecanism înainte de 18 septembrie şi să demareze plăţile iniţiale cel mai târziu până pe 9 octombrie.

Peste 90 de ţări sau entităţi statale cu venituri mici şi medii s-au alăturat acestui dispozitiv, dar şi 64 de ţări cu venituri mari, a precizat OMS într-un comunicat difuzat luni.

Printre cele din urmă se află şi angajamentele luate de Comisia Europeană în numele celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, alături de Norvegia şi de Islanda.

Statele Unite, care şi-au confirmat în mod oficial retragerea din OMS la începutul lunii iulie, nu figurează pe această listă. La fel se întâmplă şi în cazul Chinei, unde primele cazuri cu noul coronavirus au fost detectate la sfârşitul lui decembrie 2019.

Întrebat de jurnalişti despre absenţa Chinei de pe această listă, directorul general al GAVI, Seth Berkely, s-a limitat să spună într-o conferinţă de presă că „scopul COVAX este acela de a colabora cu toate ţările lumii” şi dialogul urmează să continue cu autorităţile de la Beijing.

„Obiectivul nostru este acela de a dispune de 2 miliarde de doze de vaccin până la sfârşitul anului 2021. Suntem încurajaţi să vedem că un număr mare de ţări s-au angajat în mecanismul COVAX”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS şi partenerii săi vor începe de acum să semneze acorduri oficiale cu producătorii de vaccinuri pentru a obţine dozele necesare „cu scopul de a pune capăt fazei acute a pandemiei până la sfârşitul anului 2021”, a transmis OMS într-un comunicat.

Mecanismul COVAX face parte din ACT-Accelerator, dispozitivul internaţional creat de ONU pentru a accelera accesul echitabil la mijloacele de luptă împotriva COVID-19. ONU nu a primit deocamdată decât 3 miliarde de dolari din suma cerută de 38 de miliarde de dolari. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de amenzi după o razie a polițiștilor în județul Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 1 1000x600.jpeg

Miercuri, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat pe raza județului Botoșani o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe