EVENIMENT
Zeci migranţi, depistați în zona Gării de Nord din Timişoara. Se adăposteau ilegal într-o clădire, pe care au distrus-o

Peste 50 de migranţi din Siria, Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în alte judeţe din România, au fost depistaţi, miercuri, de poliţiştii locali, într-o clădire părăsită din zona Gării de Nord din Timişoara, unde se adăposteau ilegal, şi pe care au distrus-o, folosind materialul lemnos pentru a se încălzi.
Prezenţa migranţilor a fost sesizată de riverani, care au reclamat la poliţie faptul că aceştia se adună în grupuri, la diferite ore din zi şi din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuşi la comiterea unor fapte ilicite şi creând disconfort cetăţenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv, arată un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, remis AGERPRES.
Astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen.
Într-o primă fază, în faţa Gării de Nord se afla un grup mai mare de migranţi care, la observarea patrulei poliţiei, au fugit, fiind surprinşi ulterior şapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că deţineau acte, fiind înregistraţi în evidenţe ca solicitanţi de azil şi provenind din Siria, Afganistan, Pakistan.
Poliţiştii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcţie nelocuită de pe bulevardul Republicii au fost depistaţi 53 de migranţi. Aceştia au fost legitimaţi, verificaţi, constatându-se că au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autorităţile din Şomcuta (Arad), Giurgiu, Bucureşti, Galaţi.
Persoanele în cauză au scos efectiv parchetul şi alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care putea duce la declanşarea unui incendiu şi surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz „Colectiv”, punându-se în pericol vieţi omeneşti.
Directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuţii gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, cu comisar-şef de poliţie Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Timişoara, comisar-şef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte persoanele în cauză.
Poliţiştii locali au rămas la faţa locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la faţa locului. Agerpres
Sursa foto: polcomtim.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Puterea reală în partide nu e la președinți, ci la clănțari, cei care deschid toate ușile

Într-un episod al podcastului Contraste de la Cluj24, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a făcut declarații tranșante despre modul în care funcționează partidele politice din România. Potrivit acestuia, puterea nu aparține celor cu funcții oficiale, ci unui grup restrâns și informal pe care îi numește „clănțari”.
„Se cheamă clănțari. Așa, între noi. Clănțari vine de la cei care deschid toate ușile. Se află la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sfinții Constantin și Elena 2025. Tradiții și superstiții în 21 mai. Ce nu este bine să faci

Sfinții Constantin și Elena 2025. Pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena.
Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena sunt două figuri fundamentale pentru creștinismul universal. Sărbătoarea este una cu profundă încărcătură religioasă și spirituală, iar tradițiile și obiceiurile legate de această zi sunt respectate de secole în multe regiuni din România.
Potrivit Bisericii Ortodoxe, datorită împăratului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Călătorie spre capătul lumii: expoziția „Visul primei nopți polare” despre Racoviță aduce aventura Antarcticii la Cluj

O aventură spectaculoasă din inima Antarcticii a ajuns în centrul Clujului. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei găzduiește una dintre cele mai impresionante expoziții ale anului: „Visul primei nopți polare – Belgica – expediția antarctică 1897–1899”, o incursiune vizuală și emoțională în prima expediție științifică la Polul Sud, din care a făcut parte și savantul român Emil Racoviță.
Deschisă publicului până în 30 septembrie 2025,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Noua carte de identitate simplă, disponibilă la Cluj. DJEP Cluj preia, de astăzi, cereri pentru eliberarea ei

De astăzi, în județul Cluj, sunt disponibile și cărțile de identitate simple, fără cip, pentru cei care nu doresc documente electronice. Acestea se eliberează contra cost, spre deosebire de cărțile de identitate cu cip, și pot fi obținute pe baza unei cereri la serviciul de evidență a populației.
Consiliul Județean Cluj informează că, începând cu data de 20 mai 2025, la nivelul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj și a serviciilor publice…
Citește mai mult pe Cluj24.ro