Connect with us

EVENIMENT

Zeci migranţi, depistați în zona Gării de Nord din Timişoara. Se adăposteau ilegal într-o clădire, pe care au distrus-o

Publicat

sursa foto: polcomtim.ro
sursa foto: polcomtim.ro

Peste 50 de migranţi din Siria, Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în alte judeţe din România, au fost depistaţi, miercuri, de poliţiştii locali, într-o clădire părăsită din zona Gării de Nord din Timişoara, unde se adăposteau ilegal, şi pe care au distrus-o, folosind materialul lemnos pentru a se încălzi.

Prezenţa migranţilor a fost sesizată de riverani, care au reclamat la poliţie faptul că aceştia se adună în grupuri, la diferite ore din zi şi din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuşi la comiterea unor fapte ilicite şi creând disconfort cetăţenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv, arată un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, remis AGERPRES.

Astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen.

Într-o primă fază, în faţa Gării de Nord se afla un grup mai mare de migranţi care, la observarea patrulei poliţiei, au fugit, fiind surprinşi ulterior şapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că deţineau acte, fiind înregistraţi în evidenţe ca solicitanţi de azil şi provenind din Siria, Afganistan, Pakistan.

Poliţiştii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Într-o astfel de construcţie nelocuită de pe bulevardul Republicii au fost depistaţi 53 de migranţi. Aceştia au fost legitimaţi, verificaţi, constatându-se că au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autorităţile din Şomcuta (Arad), Giurgiu, Bucureşti, Galaţi.

Persoanele în cauză au scos efectiv parchetul şi alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care putea duce la declanşarea unui incendiu şi surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz „Colectiv”, punându-se în pericol vieţi omeneşti.

Directorul executiv al Poliţiei Locale Timişoara, Dumitru Domăşnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuţii gestionarea problemei străinilor şi migranţilor pe teritoriul ţării noastre, cu comisar-şef de poliţie Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Timişoara, comisar-şef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, pentru găsirea unor soluţii în ceea ce priveşte persoanele în cauză.

Poliţiştii locali au rămas la faţa locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la faţa locului. Agerpres

Sursa foto: polcomtim.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Educație financiară în școli. Ministerul cere inspectoratelor trebuie să organizeze activități pe această temă până în 26 aprilie

Publicat

educație financiară în școli. ministerul cere inspectoratelor trebuie să organizeze

Educație financiară în șoli. Unitățile de învățământ trebuie să organizeze mese rotunde, simpozioane sau alte tipuri de activități pe teme de educație financiară.

Solicitarea vine de la Ministerul Educației, care a alocat un buget total de 268.000 de lei.

Termenul limită este 26 aprilie, potrivit unei note obținute de edupedu.ro.

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să organizeze manifestări publice, simpozioane, mese rotunde sau alte tipuri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 65.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Sute de mașini și persoane verificate

Publicat

amenzi de peste 15.000 de lei și permise reținute în

Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 65.000 de lei, în cadrul acțiunilor în sistem integrat, derulate în ultimele 24 de ore. Au fost verificate sute de mașini și persoane.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate în 16 aprilie, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 423 de persoane. De asemenea, au fost verificate 269 de autovehicule.

Au fost constatate 234 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lucrări de reparații pe drumul Valea Gârboului – Rugășești. Sunt vizați 4,5 kilometri

Publicat

drum valea garboului 1.jpg

Au demarat lucrap de reparații pe pe drumul Valea Gârboului – Rugășești, DJ 182F, anunță Consiliul Județean Cluj.

lucrăriLE de întreținere curentă și periodică pe drumul județean Valea Gârboului – Rugășești vizează un sector în lungime de aproape 4,5 kilometri.

Lucrări de reparații pe drumul Valea Gârboului – Rugășești. Sunt vizați 4,5 kilometri

Lucrările se desfășoară între kilometrul 5+500 și 9+980, iar tronsonul situat între…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Care este oferta

Publicat

hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Oferta a fost făcută publică de companie, la începutul acestei săptămâni.

În cadrul ofertei Business Verde pentru clienți non-casnici, din 15 aprilie, prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0,55 lei/kWh.

Prețul energiei electrice active cu TG este de 0,55382 lei/kWh.

Anterior, prețul este de 0,58 lei/kWh.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe