Connect with us

ACTUALITATE

Ziduri de la stadion, aeroport, şcoli şi un dispensar din Sibiu, pictate la Street Art Festival

Publicat

Sursa foto: Sibiu International Street ART Festival/Facebook

Artiştii stradali din România şi din străinătate, prezenţi la Sibiu International Street ART Festival, vor picta începând de luni ziduri de la Stadionul Municipal, de la aeroport, de la unităţi de învăţământ, unităţi de cazare, de la un dispensar precum şi de la noul sediu al Palatului Copiilor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor festivalului, ediţia a V-a a Sibiu International Street ART Festival, care a început luni, aduce o serie de noi locaţii printre care cele de la stadion, aeroport, un teren de baschet din zona centrală, gardul noului Skate Park, o serie de treceri de pietoni şi alte spaţii din Sibiu. Aceste sunt vizate de cel mai amplu proiect de revitalizare urbană din ţară.

Festivalul de Street ART de la Sibiu se desfăşoară în perioada 1-7 iulie şi reuneşte 23 artişti stradali din România şi trei artişti din străinătate.

Artiştii internaţionali Danny Figueroa – W3SR din Germania, Mehsos din Belgia şi Takerone din Ungaria vor crea murale ce vor contura mesajul central al ediţiei – #Openness, menţionează sursa citată.

Din totalul de 22 de lucrări ce vor fi realizate la SISAF, 17 vor fi murale permanente.

„Dintre proiectele speciale pregătite, se remarcă revitalizarea prin culoare a terenului de baschet din Parcul Tineretului – o lucrare pe asfalt realizată de către artista Bogdana Pascal, dar şi seria de instalaţii de artă ale unuia dintre cei mai respectaţi artişti de stradă – Pisica Pătrată, care îşi vor găsi 2 locaţii permanente. În plus, va fi demarată o campanie de educare a participanţilor la trafic prin artă, iniţiată în colaborare cu Street Delivery Sibiu, în cadrul căreia un artist sibian va realiza stencil-uri cu mesaje relevante, în zona a 3 treceri de pietoni”, se arată în comunicat.

În cadrul festivalului vor avea loc şi o expoziţie semnată de Cristian Scutaru, o întâlnire-dialog „Meet the artists of SISAF”, moderată de artistul Dan Perjovschi, proiecţia filmului „Capernaum”, seria Craft Workshops, Street Dance Shows şi proiecţii ale unor lucrări semnate de Iluc şi Pisica Pătrată pe clădiri reprezentative din Sibiu, printre care şi Turnul Sfatului.

În Parcul Sub Arini sunt programate două sesiuni de live-painting, cu artista Roxie Netea, care va realiza pentru al doilea an consecutiv o lucrare pe un panou, precum şi cu Gabriel Popa – un copil autist cu puternice înclinaţii artistice, ce va realiza o lucrare specială în faţa publicului.

Toate lucrările vor fi realizate până pe 7 iulie, când publicul este invitat să vadă muralele finale pornind într-un tur pe biciclete spre fiecare locaţie.

Înainte de această ediţie a festivalului, circuitul de street art din Sibiu conţine 67 de picturi şi 5.700 metri pătraţi de culoare.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu. AGERPRES

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Bărbat din Dersca, fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Publicat

drogat11.jpg

Luni, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, drumul comunal DC 77, în comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un șofer din municipiul Botoșani a luat pe capotă un pieton mort de beat

Publicat

accident 1 1.jpg

Un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Săvenilor ar fi acroșat un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

 

În urma impactului, victima, un bărbat, de 73 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

bataieabuz femeie violenta 1000x600.webp.webp

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe