EVENIMENT
Zile însorite și nopți reci, cu minime la limita înghețului. Sunt așteptate și ploi torențiale. Prognoza meteo săptămâna 19–25 octombrie
Urmează o săptămână în care vom avea parte de nopți reci, cu minime ce se pot apropia de 0 grade prin multe zone (nu doar pe crestele montane). Maximele vor fi în creștere ușoară începând cu a doua parte a săptămânii iar duminică plouă cât pentru tot restul zilelor din această săptămână. Ceața va fi și ea un fenomen des întâlnit pe parcursul săptămânii, sunt condiții inclusiv pentru brumă iar duminică, în zonele montane vom avea din nou parte de ninsori.
Luni, 19 octombrie:
– Avem parte de minime negative în zonele montane (până spre –2, –3 grade), dar valori foarte scăzute se vor înregistra și prin nordul Munteniei, al Olteniei, depresiunile Transilvaniei, unde vorbim de valori de 2- 3 grade. În restul țării minimele se opresc la 6 – 8 grade.
Maximele primei zile din săptămână nu trec de 14 – 15 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori de 10 – 12 grade prin Transilvania, Maramureș, respectiv 4- 6 grade în zonele montane (pe creste vorbim de valori spre 0 – 2 grade).
Precipitații slabe sunt posibile prin zonele montane, prin Moldova, Transilvania și nordul Dobrogei.
Marți, 20 octombrie:
– Noaptea de luni spre marți va fi foarte rece, cu minime negative în zonele montane (-2 spre –4, –5 grade) în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 2 – 4 grade, cu excepția Dobrogei, unde se pot atinge și 8 grade.
Maximele zilei nu suferă modificări față de luni, vorbim tot de valori în jurul a 14 – 15 grade, cu 10 – 12 grade prin Transilvania, în timp ce Dobrogea va fi cea mai caldă, cu 17 – 18 grade. În zonele montane nu trecem de 7 – 9 grade cu 2 – 4 grade pe creste.
Precipitațiile lipsesc din peisajul zilei.
Miercuri, 21 octombrie:
– O nouă noapte rece, cu minime negative prin zonele montane (-2 spre –4 grade), ușor peste 0 grade (2- 4 grade) prin bună parte din țară, doar prin vestul Banatului, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea urmând să urce până la un 6 – 8 grade. Prin estul extrem al Dobrogei sunt posibile valori de 10 – 12 grade.
Maximele marchează o încălzire, astfel că se pot atinge 16 – 18, 19 grade în bună parte din țară. Valori de 12 – 14 grade sunt posibile prin nordul Olteniei, al Munteniei, sudul Transilvaniei, în timp ce în zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș, nu trecem de 8 – 10 grade, cu 6- 8 grade pe creste.
Precipitațiile nu vor fi prezente în nicio regiune a țării.
Joi, 22 octombrie:
– Nu avem schimbări majore în ceea ce privește minimele nopții (rămânem la valori de 2 – 4, 5 grade, cu posibil 6 – 7 grade prin estul Munteniei, Dobrogea. Nici maximele nu se modifică major fașă de ziua precedentă, vorbim de 16 – 18 grade la nivelul întregii țări, cu posibil 20 de grade prin Moldova, iar prin sudul extrem al Dobrogei chiar 22 – 23 de grade.
O nouă zi fără precipitații.
Vineri, 23 octombrie:
– Dacă în ceea ce privește minimele nopții de vineri, nu avem modificări față de zilele precedente, maximele mai adună un grad, două, în cea mai mare parte a țării, astfel că ajunge la valori de 20 – 22, 23 de grade. Prin Transilvania și Maramureș ne oprim la un 18 – 19 grade,, iar în zonele montane 14 – 15 grade, cu excepția nordului Orientalilor, unde nu trecem de maxime de 8 – 10 grade.
O nouă zi fără precipitații.
Sâmbătă, 24 octombrie:
– Începem weekendul cu minime cuprinse, la nivelul întregii țări, între 6 – 8, 9 grade, cu valori spre –1, 0 – 1 grade pe crestele montane, în timp ce maximele zilei urcă spre 23 – 25 de grade în estul Munteniei și Dobrogea. Pentru restul țării minimele pleacă de la valori de 12 – 14 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul extrem al Moldovei, respectiv 16 – 18 grade în Oltenia, mare parte din Muntenia, sudul și centrul Moldovei. În zonele montane avem valori de 8 – 10 grade, cu 3 – 5 grade pe creste.
Vorbim de ploi slabe pe arii mai extinse, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane (cantitățile nu trec de un 3 – 5 l/mp).
Duminică, 25 octombrie:
– Ultima zi a săptămânii vine cu o noapte plăcută ca temperaturi, vorbim de valori de 10 – 12 grade în cea mai mare parte a țării, valori care vor caracteriza și maximele în mare parte din țară. Doar prin Oltenia, Muntenia și Dobrogea valorile diurne de temperatură mai câștigă 2 – 3 grade și ajung la 14 – 16 grade. În zonele montane avem parte de maxime de la 6 spre 8 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.
Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, de cantități care pot trece de 25 – 30 de l/mp în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei, zonele montane (izolat, putem ajunge chiar la 40 – 50 de l/mp). În restul zonelor precipitațiile nu vor cumula mai mult de 3 – 5, 7 l/mp.
Ploile care vor veni începând cu seara zilei de sâmbătă și care vor ține până spre luni dimineața vor acoperi practic tot deficitul de precipitații al întregii săptămâni.
sursa: prognozemeteo.ro, Prognoze Meteo – Vremea în România,
EVENIMENT
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Prețul unui bilet și meniul
Revelion 2025 în costum de baie, la Băile Sărate de la Ocna Mureș. Băile Sărate din Ocna Mureș organizează în acest an un Revelion 2025 aparte, neconvențional. Cei prezenți la Revelion Pool Party vor schimba rochia de gală și costumul cu o ținută lejeră, pentru a se bucura de multă bălăceală și dans în jurul piscinelor interioare din cadrul complexului.
Cetățenii care vor alege să petreacă trecerea dintre ani…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dragoș Damian: N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? Participă la un târg de cariere și fură de la competiție
CEO Terapia, Dragoș Damian, critică lipsa de investiție reală în formarea resursei umane de către companii și o practică frecventă: recrutarea agresivă de la competitori.
„N-ai chef, timp sau bani să investești în resursa umană? În învățământ dual? În burse și practică pentru studenți? În laboratoare scumpe în facultăți? Nici o problemă! Participă la un târg de cariere și fură de la competiție câți angajați ai nevoie!
Povești de adormit…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Program de formare pentru profesorii de gimnaziu, pentru a putea preda educație media digitală. Când și unde se pot înscrie
Centrul pentru Jurnalism Independent a anunțat că au început înscrierile pentru programul de formare de educație media digitală, adresat profesorilor de gimnaziu, care predau discipline umaniste.
”75 de profesori de gimnaziu, care predau științe umaniste, ne vor deveni parteneri în Programul de Educație Media și vor fi pregătiți să ducă către elevii lor concepte precum analiza critică a mesajelor media, fapte și…
Citește mai mult pe Alba24.ro