Connect with us

EVENIMENT

Zile însorite și nopți reci, cu minime la limita înghețului. Sunt așteptate și ploi torențiale. Prognoza meteo săptămâna 19–25 octombrie

Publicat

Urmează o săptămână în care vom avea parte de nopți reci, cu minime ce se pot apropia de 0 grade prin multe zone (nu doar pe crestele montane). Maximele vor fi în creștere ușoară începând cu a doua parte a săptămânii iar duminică plouă cât pentru tot restul zilelor din această săptămână. Ceața va fi și ea un fenomen des întâlnit pe parcursul săptămânii, sunt condiții inclusiv pentru brumă iar duminică, în zonele montane vom avea din nou parte de ninsori.

Luni, 19 octombrie:

– Avem parte de minime negative în zonele montane (până spre –2, –3 grade), dar valori foarte scăzute se vor înregistra și prin nordul Munteniei, al Olteniei, depresiunile Transilvaniei, unde vorbim de valori de 2- 3 grade. În restul țării minimele se opresc la 6 – 8 grade.

Maximele primei zile din săptămână nu trec de 14 – 15 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori de 10 – 12 grade prin Transilvania, Maramureș, respectiv 4- 6 grade în zonele montane (pe creste vorbim de valori spre 0 – 2 grade).

Precipitații slabe sunt posibile prin zonele montane, prin Moldova, Transilvania și nordul Dobrogei.

Marți, 20 octombrie:

– Noaptea de luni spre marți va fi foarte rece, cu minime negative în zonele montane (-2 spre –4, –5 grade) în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 2 – 4 grade, cu excepția Dobrogei, unde se pot atinge și 8 grade.

Maximele zilei nu suferă modificări față de luni, vorbim tot de valori în jurul a 14 – 15 grade, cu 10 – 12 grade prin Transilvania, în timp ce Dobrogea va fi cea mai caldă, cu 17 – 18 grade. În zonele montane nu trecem de 7 – 9 grade cu 2 – 4 grade pe creste.

Precipitațiile lipsesc din peisajul zilei.

Miercuri, 21 octombrie:

– O nouă noapte rece, cu minime negative prin zonele montane (-2 spre –4 grade), ușor peste 0 grade (2-  4 grade) prin bună parte din țară, doar prin vestul Banatului, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea urmând să urce până la un 6 – 8 grade. Prin estul extrem al Dobrogei sunt posibile valori de 10 – 12 grade.

Maximele marchează o încălzire, astfel că se pot atinge 16 – 18, 19 grade în bună parte din țară. Valori de 12 – 14 grade sunt posibile prin nordul Olteniei, al Munteniei, sudul Transilvaniei, în timp ce în zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș, nu trecem de 8 – 10 grade, cu 6- 8 grade pe creste.

Precipitațiile nu vor fi prezente în nicio regiune a țării.

Joi, 22 octombrie:

– Nu avem schimbări majore în ceea ce privește minimele nopții (rămânem la valori de 2 – 4, 5 grade, cu posibil 6 – 7 grade prin estul Munteniei, Dobrogea. Nici maximele nu se modifică major fașă de ziua precedentă, vorbim de 16 – 18 grade la nivelul întregii țări, cu posibil 20 de grade prin Moldova, iar prin sudul extrem al Dobrogei chiar 22 – 23 de grade.

O nouă zi fără precipitații.

Vineri, 23 octombrie:

– Dacă în ceea ce privește minimele nopții de vineri, nu avem modificări față de zilele precedente, maximele mai adună un grad, două, în cea mai mare parte a țării, astfel că ajunge la valori de 20 – 22, 23 de grade. Prin Transilvania și Maramureș ne oprim la un 18 – 19 grade,, iar în zonele montane 14 – 15 grade, cu excepția nordului Orientalilor, unde nu trecem de maxime de 8 – 10 grade.

O nouă zi fără precipitații.

Sâmbătă, 24 octombrie:

– Începem weekendul cu minime cuprinse, la nivelul întregii țări, între 6 – 8, 9 grade, cu valori spre –1, 0 – 1 grade pe crestele montane, în timp ce maximele zilei urcă spre 23 – 25 de grade în estul Munteniei și Dobrogea. Pentru restul țării minimele pleacă de la valori de 12 – 14 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul extrem al Moldovei, respectiv 16 – 18 grade în Oltenia, mare parte din Muntenia, sudul și centrul Moldovei. În zonele montane avem valori de 8 – 10 grade, cu 3 – 5 grade pe creste.

Vorbim de ploi slabe pe arii mai extinse, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane (cantitățile nu trec de un 3 – 5 l/mp).

Duminică, 25 octombrie:

– Ultima zi a săptămânii vine cu o noapte plăcută ca temperaturi, vorbim de valori de 10 – 12 grade în cea mai mare parte a țării, valori care vor caracteriza și maximele în mare parte din țară. Doar prin Oltenia, Muntenia și Dobrogea valorile diurne de temperatură mai câștigă 2 – 3 grade și ajung la 14 – 16 grade. În zonele montane avem parte de maxime de la 6 spre 8 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, de cantități care pot trece de 25 – 30 de l/mp în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei, zonele montane (izolat, putem ajunge chiar la 40 – 50 de l/mp). În restul zonelor precipitațiile nu vor cumula mai mult de 3 – 5, 7 l/mp.

Ploile care vor veni începând cu seara zilei de sâmbătă și care vor ține până spre luni dimineața vor acoperi practic tot deficitul de precipitații al întregii săptămâni.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în zona centrală din Alba Iulia. Un șofer și-a abandonat mașina după ce a lovit un autoturism parcat

Publicat

video Știrea ta: accident în zona centrală din alba iulia.

Un accident rutier s-a produs joi seara, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, lângă centrul comercial Mercur City Center.

Șoferul unui autoturism înmatriculat în județul Sibiu a lovit o mașină parcată, iar mai apoi a abandonat autoturismul în stradă și a plecat. 

Proprietarul mașinii lovite a sunat la 112 pentru a semnala accidentul. „Operatoarea mi-a spus să am răbdare. Când au echipaj o să trimită”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

ambulator integrat infectioase centru diagnostic.jpg

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe