Connect with us

EVENIMENT

Zile însorite și nopți reci, cu minime la limita înghețului. Sunt așteptate și ploi torențiale. Prognoza meteo săptămâna 19–25 octombrie

PublicatUrmează o săptămână în care vom avea parte de nopți reci, cu minime ce se pot apropia de 0 grade prin multe zone (nu doar pe crestele montane). Maximele vor fi în creștere ușoară începând cu a doua parte a săptămânii iar duminică plouă cât pentru tot restul zilelor din această săptămână. Ceața va fi și ea un fenomen des întâlnit pe parcursul săptămânii, sunt condiții inclusiv pentru brumă iar duminică, în zonele montane vom avea din nou parte de ninsori.

Luni, 19 octombrie:

– Avem parte de minime negative în zonele montane (până spre –2, –3 grade), dar valori foarte scăzute se vor înregistra și prin nordul Munteniei, al Olteniei, depresiunile Transilvaniei, unde vorbim de valori de 2- 3 grade. În restul țării minimele se opresc la 6 – 8 grade.

Maximele primei zile din săptămână nu trec de 14 – 15 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori de 10 – 12 grade prin Transilvania, Maramureș, respectiv 4- 6 grade în zonele montane (pe creste vorbim de valori spre 0 – 2 grade).

Precipitații slabe sunt posibile prin zonele montane, prin Moldova, Transilvania și nordul Dobrogei.

Marți, 20 octombrie:

– Noaptea de luni spre marți va fi foarte rece, cu minime negative în zonele montane (-2 spre –4, –5 grade) în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 2 – 4 grade, cu excepția Dobrogei, unde se pot atinge și 8 grade.

Maximele zilei nu suferă modificări față de luni, vorbim tot de valori în jurul a 14 – 15 grade, cu 10 – 12 grade prin Transilvania, în timp ce Dobrogea va fi cea mai caldă, cu 17 – 18 grade. În zonele montane nu trecem de 7 – 9 grade cu 2 – 4 grade pe creste.

Precipitațiile lipsesc din peisajul zilei.

Miercuri, 21 octombrie:

– O nouă noapte rece, cu minime negative prin zonele montane (-2 spre –4 grade), ușor peste 0 grade (2-  4 grade) prin bună parte din țară, doar prin vestul Banatului, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea urmând să urce până la un 6 – 8 grade. Prin estul extrem al Dobrogei sunt posibile valori de 10 – 12 grade.

Maximele marchează o încălzire, astfel că se pot atinge 16 – 18, 19 grade în bună parte din țară. Valori de 12 – 14 grade sunt posibile prin nordul Olteniei, al Munteniei, sudul Transilvaniei, în timp ce în zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș, nu trecem de 8 – 10 grade, cu 6- 8 grade pe creste.

Precipitațiile nu vor fi prezente în nicio regiune a țării.

Joi, 22 octombrie:

– Nu avem schimbări majore în ceea ce privește minimele nopții (rămânem la valori de 2 – 4, 5 grade, cu posibil 6 – 7 grade prin estul Munteniei, Dobrogea. Nici maximele nu se modifică major fașă de ziua precedentă, vorbim de 16 – 18 grade la nivelul întregii țări, cu posibil 20 de grade prin Moldova, iar prin sudul extrem al Dobrogei chiar 22 – 23 de grade.

O nouă zi fără precipitații.

Vineri, 23 octombrie:

– Dacă în ceea ce privește minimele nopții de vineri, nu avem modificări față de zilele precedente, maximele mai adună un grad, două, în cea mai mare parte a țării, astfel că ajunge la valori de 20 – 22, 23 de grade. Prin Transilvania și Maramureș ne oprim la un 18 – 19 grade,, iar în zonele montane 14 – 15 grade, cu excepția nordului Orientalilor, unde nu trecem de maxime de 8 – 10 grade.

O nouă zi fără precipitații.

Sâmbătă, 24 octombrie:

– Începem weekendul cu minime cuprinse, la nivelul întregii țări, între 6 – 8, 9 grade, cu valori spre –1, 0 – 1 grade pe crestele montane, în timp ce maximele zilei urcă spre 23 – 25 de grade în estul Munteniei și Dobrogea. Pentru restul țării minimele pleacă de la valori de 12 – 14 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul extrem al Moldovei, respectiv 16 – 18 grade în Oltenia, mare parte din Muntenia, sudul și centrul Moldovei. În zonele montane avem valori de 8 – 10 grade, cu 3 – 5 grade pe creste.

Vorbim de ploi slabe pe arii mai extinse, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane (cantitățile nu trec de un 3 – 5 l/mp).

Duminică, 25 octombrie:

– Ultima zi a săptămânii vine cu o noapte plăcută ca temperaturi, vorbim de valori de 10 – 12 grade în cea mai mare parte a țării, valori care vor caracteriza și maximele în mare parte din țară. Doar prin Oltenia, Muntenia și Dobrogea valorile diurne de temperatură mai câștigă 2 – 3 grade și ajung la 14 – 16 grade. În zonele montane avem parte de maxime de la 6 spre 8 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, de cantități care pot trece de 25 – 30 de l/mp în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei, zonele montane (izolat, putem ajunge chiar la 40 – 50 de l/mp). În restul zonelor precipitațiile nu vor cumula mai mult de 3 – 5, 7 l/mp.

Ploile care vor veni începând cu seara zilei de sâmbătă și care vor ține până spre luni dimineața vor acoperi practic tot deficitul de precipitații al întregii săptămâni.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo/

EVENIMENT

Agomerație la înmormântarea lui Nicolae Duduianu. Peste 20 de amenzi aplicate de polițiști

Publicat

politia

Poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, joi, pentru nepăstrarea distanţei fizice şi neportul sau portul necorespunzător al măştii de protecţie participanţilor la o înmormântare, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de înmormântarea lui Nicolae Duduianu, tatăl interlopului Florin Mototolea, cunoscut ca Emi Pian. Nicolae Duduianu se afla încarcerat la Penitenciarul Mioveni, pentru tentativă de omor, după ce ar fi lovit cu maşina un bărbat – presupus inamic al acestuia.

“Cu privire la persoanele care au participat la momentul funerar, facem precizarea că până la acest moment au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv nepăstrarea distanţei fizice şi neportul sau portul necorespunzător al măştii de protecţie. Activităţile continuă”, arată Biroul de presă al DGPMB.

Conform sursei citate, cu privire la doi membri ai familiei Duduianu, aflaţi sub măsura arestului preventiv, instanţa a dispus ca pentru un interval limitat de timp să poată participa la funeralii.

“În legătură cu prezenţa jandarmilor în zona cimitirului de pe şoseaua Antiaerienă, din Capitală, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) face următoarele precizări: în contextul epidemiologic actual, au fost dispuse măsurile necesare pentru a reduce riscurile creării unor aglomerări de persoane şi pentru evitarea afectării traficului rutier în zonă”, a informat, joi, DGJMB. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident rutier în Bistrița. Coliziune puternică între două autoturisme. O persoană a fost rănită

Publicat

sursa foto: Arhiva

Un accident rutier a avut loc joi seara, pe un bulevard din municipiul Bistrița. O persoană a fost rănită după ce două mașini s-au ciocnit.

Potrivit IPJ Bistrița, în această seară, polițiștii Biroului Rutier au intervenit pentru efectuarea de verificări pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurările în care a avut loc un accident rutier.

Conform primelor verificări, un tânăr de 21 de ani, din Urmeniș, în timp ce conducea un autoturism pe un bulevard din Bistrița a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era condus de un bistrițean de 28 de ani.

În urma accidentului, bistrițeanul a fost rănit și transportat la spital. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Genţi de lux de zeci de mii de euro şi vinuri de colecţie, scoase la licitaţie

Publicat

Poşete Hermes, Chanel, Gucci, Dior sau Louis Vuitton estimate la zeci de mii de euro şi vinuri de colecţie vor fi puse în vânzare de casa de licitaţii Artmark pe 8 decembrie în sesiunea de Crăciun organizată online.

Potrivit Artmark, piesele de colecţie reprezintă, probabil, o investiţie mai rentabilă decât clasicele acţiuni la bursă ori mai puţin riscantă decât tezaurizarea în aur, indicând că Financial Times a analizat evoluţia preţului genţilor Hermes şi a constatat creşterea valorii de piaţă a acestora cu 500% în ultimii 30 de ani.

“Chiar dacă sectorul de lux are de suferit în condiţii economice nefavorabile, precum cele generate de pandemie, sectorul ultra-lux (din care fac parte şi genţile Hermes ori Chanel) este relativ imun faţă de factorii economici care afectează alte industrii precum cea de high street retail sau cea a bursei de valori. Nici măcar pandemia nu a descurajat colecţionarii celor mai căutate artefacte ale industria modei, drept dovadă vânzările de genţi Hermes au rămas stabile în preţ şi volum de la începutul crizei”, arată Artmark.

Între poşetele scoase la licitaţie se numără: “Constance 24” – Hermes, nouă, din piele de crocodil, de culoare Rose Scheherazade, la preţul de pornire de 24.000 de euro; “Birkin 30” – Hermes, din piele de crocodil, de culoare Scheherazade Pink, de damă, însoţită de cutia originală, la 27.000 de euro; “Birkin 30” – Hermes, din piele Clemence, de culoare Rouge Casaque, de damă, la 9.000 de euro; “Kelly 32 Sellier” – Hermes, din piele Togo, de culoare Black Ardennes, de damă, la 6.500 de euro; “Marmont” – Gucci, din piele de crocodil, de culoare roz, de damă, la 6.000 de euro; “Scales Boy” – Chanel, din piele, de culoare bej, însoţită de card de autenticitate, husă şi cutie originală, la 1.700 de euro.

Secţiunea dedicată vinurilor de colecţie conţine vinuri franţuzeşti, colecţionabile, între care cele mai vechi datează din perioada interbelică. Printre vinurile scoase la vânzare se numără: trei sticle de Chambolle-Mousigny din 1923, o sticlă de Châteauneuf-du-pape din 1937, două sticle de Saint Julien, Château du Glana, din 1929.

Un lot de două vinuri roşii Margaux, vechi de 65 de ani, care au făcut parte din meniul legendarului tren transcontinental Orient Expres, ce oprea şi în Sinaia, are un preţ de pornire de 175 de euro.

Loturile scoase la vânzare pot fi admirate până marţea viitoare la Palatul Cesianu-Racoviţă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident rutier pe DN 7 în județul Dâmbovița. Coliziune puternică între un TIR și un autoturism. Cinci persoane implicate

Publicat

Un accident rutier a avut loc joi seara, pe DN 7 în satul Serdanu, județul Dâmbovița. Trei persoane au fost rănite după ce un TIR și un autoturism s-au ciocnit.

În urma producerii accidentului de circulație, trei persoane de 11 ani, 28 de ani și 24 de ani, au fost ranite.

Din primele informații, în accidentul rutier sunt implicate două autovehicule, un TIR și un autoturism, în urma impactului trei persoane au fost rănite.

Traficul se desfasoara alternativ, pe un sens.

Se efectueaza cercetarea la fata locului, urmand sa se stabileasca toate imprejurarile producerii evenimentului rutier.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate