Connect with us

EVENIMENT

Ziua Poliției: Ca în 1802, mii de unități au toaletă turcească în curte

Publicat

Sursă foto: Facebook Europol

Sindicaliștii de la Europol susțin într-un mesaj transmis joi, de Ziua Poliției Române, că, la fel ca acum 199 de ani, mii de unități de poliție din țară au toaletă turcească în curte și nu au apă.

25 Martie ar trebui să fie o sărbătoare pentru toți polițiștii, și asta pentru că Poliția Română împlinește 199 de ani de la înființare, fiind o instituție deosebit de importantă pentru o societate, spun reprezentanții Sindicatului Europol într-o postare făcută pe Facebook, de Ziua Poliției Române, scrie MEDIAFAX.

„Iar dacă ne întrebați cum a evoluat instituția Poliției Române după aproape 2 secole de funcționare, vă spunem doar că la fel ca și în 1802, când avem prima atestare oficială, mii de unități de poliție au toaletă turcească în curte, nu au deloc sau apa o găsești doar la lighean sau găleată”, se arată în postare.

Sindicaliștii spun că, întrucât nu mai suportă aceste condiții inumane și bătaia de joc la care sunt supuși de către guvernanți, joi, de Sfânta sărbătoare a Buneivestiri, își vor striga nemulțumirile în fața sediului Ministerului de Interne.

„La mulți ani, tuturor polițiștilor din România, rușine celor care ne conduc”, se arată în încheierea mesajului adresat cu ocazia Zilei Poliției.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Prognoza meteo specială pentru București: Vreme instabilă, cu ploi și vijelii

Publicat

vant puternic 750x430 1.jpg

ANM a emis o prognoză specială, de vreme instabilă, valabilă de sâmbătă la prânz până luni dimineață, pentru municipiul București.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 mai) vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 – 70 km/h) și posibil grindină.

Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 10 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar duminică va fi de 27 – 28 de grade. Temperatura minimă va fi de 15 – 16 grade.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Norme mai stricte pentru protecţia consumatorilor, anunțate de Comisia Europeană. De când intră în vigoare

Publicat

comisia europeana

Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii Europene în materie de protecţie a consumatorilor şi modernizarea acestor norme intră în vigoare sâmbătă, 28 mai, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Adoptate în noiembrie 2019, normele actualizează instrumentele disponibile pentru a aborda provocările cu care se confruntă pieţele digitale. Acestea le vor oferi atât consumatorilor, cât şi autorităţilor competente instrumente mai puternice pentru a-şi exercita drepturile, cum ar fi impunerea unor sancţiuni mai severe sau a unor măsuri reparatorii împotriva prejudiciilor.

„Noile norme demonstrează încă o dată importanţa pe care Europa o acordă garanţiilor efective pentru consumatori. Acestea vor garanta protecţia consumatorilor faţă de practicile neloiale online, aşa cum se întâmplă şi offline, făcând ca normele de protecţie a consumatorilor să fie adecvate pentru era digitală”, a declarat vicepreşedinta pentru Valori şi Transparenţă, Vera Jourova.

Potrivit comisarului pentru Justiţie, Didier Reynders, consumatorii europeni au dreptul la cele mai înalte standarde de protecţie, iar aceste norme noi respectă întocmai acest angajament.

Norme mai stricte pentru protecţia consumatorilor, anunțate de Comisia Europeană. De când intră în vigoare: Exemplu

„De exemplu, atunci când se caută un produs online, platformele trebuie acum să furnizeze informaţii transparente cu privire la modul în care sunt clasificate ofertele. Acest lucru este necesar pentru a se evita practicile comerciale înşelătoare. Accesul la căile de atac individuale, precum şi sancţiunile pentru încălcările transfrontaliere vor fi, de asemenea, consolidate. Toate acestea vor asigura despăgubirea echitabilă a victimelor şi o adevărată descurajare a făptaşilor”, a adăugat Didier Reynders.

În contextul unei lumi digitale în continuă evoluţie, Comisia continuă să depună eforturi pentru a se asigura că legislaţia este potrivită pentru viitor şi că le oferă aceeaşi protecţie consumatorilor atât online, cât şi offline.

Părţile interesate pot formula observaţii cu privire la verificarea adecvării legislaţiei UE în materie de protecţie a consumatorilor referitoare la echitatea digitală până la 14 iunie. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 8.700 de cetăţeni ucraineni au trecut granița în România în ultimele 24 de ore

Publicat

politia de frontiera general vama
Arhivă foto

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că, vineri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.254 de persoane, dintre care 8.730 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.191 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 0,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 942 de cetăţeni ucraineni (creştere cu 0,5%).

De la declanşarea crizei ucrainene (24 februarie) şi până la data de 27 mai, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.046.035 de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.080.564 ucraineni. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Categoria de salariaţi care ar putea fi scutită de la plata impozitului pe salariu vreme de doi ani. PROIECT

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Recent a fost publicat pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse proiectul de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea programelor guvernamentale „StudentInvest” şi „FamilyStart”, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Prezentul proiect legislativ prevede, printre altele, ca tinerii care vor acces programul de creditare pus la dispoziţie prin “StudentInvest” şi care se angajează în termen de 4 luni de la data promovării examenului de licenţă, vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe salariu pe o perioada de maxim 2 ani, începand cu data angajării, iar tinerii deja angajaţi beneficiază de scutirea plăţii impozitului pe salariu din prima lună după promovarea examenului de licenţă;

Programul are un caracter educaţional, accentul fiind pus pe creşterea accesului la programele de învăţământ superior, pe diminuarea abandonului universitar, precum şi a şomajului în rândul tinerilor absolvenţi, conform expunerii de motive.

Pentru tinerii care se angajează în termen de 4 luni de la finalizarea studiilor de licenţă, angajatorul depune lunar la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală documentaţia necesara în vederea scutirii de la plata impozitului pe salariu, în limita a maximum 500 lei/lună, pentru o perioada de 2 ani, începând cu data angajării, iar tinerii deja angajaţi beneficiază de scutirea plaţii impozitului pe salariu din prima luna după promovarea examenului de licenţă”, conform proiectului.

Categoria de salariaţi care ar putea fi scutită de la plata impozitului pe salariu vreme de doi ani. PROIECT: Programul guvernamental „StudentInvest”

Programul guvernamental „StudentInvest”, care are ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi şi până la 31 de ani neîmpliniţi, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ superior autorizat de către Ministerul Educaţiei.

Facilitarea accesului la finanţare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 50.000 lei, în proporţie de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare, 4 exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, precum şi în suportarea dobânzilor şi a cheltuielilor adiacente creditului; dobânda aferentă programului este IRCC trimestrial plus o marjă de 5.5%, comisionul de analiză al băncii este de 0.2% la acordare iar comisionul de gestiune a garanţiei este de 0.4% anual; plafonul de garantare pentru anul 2022 este de 250 milioane lei.

Pentru ca acest proiect de ordonanţă de urgenţă să se aplice trebuie adoptat de Guvern, ca apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate