Connect with us

ACTUALITATE

30 ianuarie – Ziua mesajelor plictisitoare pe robotul telefonic şi ziua croasantului

Publicat

croasant

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii „Winnie-the-Pooh”: „- What day is it?, asked Pooh. – It’s today, squeaked Piglet. – My favorite day, said Pooh” (” – Ce zi este?, întrebă Pooh. – Este astăzi, guiţă Piglet. – Ziua mea favorită, spuse Pooh”).

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua mesajelor plictisitoare pe robotul telefonic

 

Mesajele de pe robotul telefonic au tendinţa să fie puţin plictisitoare, de la cele implicite ale reţelelor de telefonie la clasicul ”Îmi pare rău, John nu este acasă în acest moment… Vă rog lăsaţi un mesaj după semnalul sonor”.

Celebrată pe 30 ianuarie Ziua mesajelor plictisitoare pe robotul telefonic (#InaneAnsweringMessageDay) este un îndemn la a deveni creativi şi amuzanţi, creând mesaje mai puţin convenţionale.

Ziua se sărbătoreşte din 2001 şi a luat naştere la iniţiativa lui Thomas & Ruth Roy, administratorii site-ului Wellcatt.com.

Ziua croasantului

Fraged şi cremos, deliciosul croasant este celebrat pe 30 ianuarie.

Deşi detaliile sunt puţin neclare, legenda croasantului începe în 1683, când Imperiul Otoman a pornit asediul împotriva oraşului Viena. După ce toate încercările turcilor de a cuceri oraşul au eşuat, aceştia au decis să recurgă la soluţia unor tuneluri. Brutarii vienezi, care munceau în depozite subterane, au auzit sunetul săpăturilor şi au alertat armata astfel încât asediul să poată fi dejucat. Drept răsplată pentru vigilenţa lor, brutarii au primit onoruri şi mulţumiri pentru contribuţia la înfrângerea turcilor. În semn de celebrare, brutarii au copt pâinea sub formă de semilună, simbolul Imperiului Otoman. Ulterior, a devenit un obicei de a servi cafea alături de un produs de patiserie sub formă de semilună.

Deşi oamenii au tendinţa să creadă că croasantul este un produs de patiserie franţuzească, forma acestui desert are de fapt origini austriece şi nu a ajuns în brutăriile franţuzeşti decât mai târziu, când reţeta a fost modificată folosind aluat-foietaj.

Potrivit legendei, o sută de ani mai târziu, Maria Antoaneta a fost cea care a adus acest produs de patiserie în Franţa, unde a primit denumirea de „croissant”. În jurul anului 1837, la Paris s-a deschis Boulangerie Viennoise, aparţinând inventatorului şi antreprenorului austriac August Zang. Brutăria a funcţionat doar doi ani, dar impactul său a fost major întrucât a fost responsabilă pentru introducerea ”kipferl”, care în cele din urmă devine croasantul. Abia în anii 1920, croasantul a devenit o opţiune standard în patiseriile franţuzeşti. De atunci, acest desert delicios a devenit un alt simbol al Franţei alături de baghetă şi de beretă.

Consumul din abundenţă al acestui desert delicios este cea mai bună modalitate de a celebra Ziua croasantului (#CroissantDay). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani

Publicat

butnaru 1000x600.jpg

Publicitate

Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani.
Ioan Butnaru a vorbit despre candidatura sa pentru un nou mandat de primar al acestei comune, dar și despre investițiile care se fac în această zonă din Nordul României prin Programul Național de Reconstrucție și Dezvoltare (PNRR), Programul Național „Anghel Saligny”, proiectele care se desfășoară prin AFM, PIM, POR sau cu bani de la Compania Națională de Dezvoltare. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe