ACTUALITATE
Uniunea Europeană analizează importul de gaze din Argentina

Potrivit unui document consultat de Reuters, Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a importa gaze din Argentina, țară care, deși este un importator net de gaze, intenționează să-și extindă producția internă.
Un proiect al memorandumului de înţelegere, care ar putea fi semnat luni de cele două părţi, indică că orice acord în domeniul gazelor nu trebuie să afecteze propriile necesităţi de consum ale Argentinei, şi obiectivele celor două părţi de limitare a schimbărilor climatice.
„Participanţii fac eforturi pentru a coopera în vederea asigurării unui flux stabil de gaze naturale lichefiate (GNL) din Argentina către Uniunea Europeană”, se arată în documentul consultat de Reuters, care ar putea fi modificat înainte de a fi publicat.
Comisia Europeană nu a dorit să comenteze.
Argentina se confruntă cu un deficit de energie, fiind nevoită să importe combustibili în lunile când are cel mai ridicat consum. Anul trecut a înregistrat un deficit comercial în domeniul energiei de cinci miliarde de dolari.
Argentina, care este pe locul doi în lume la rezervele neconvenţionale de gaze, extinde producţia la formaţiunea de şisturi Vaca Muerta, din Patagonia.
Uniunea Europeană analizează importul de gaze din Argentina. Ţările din Europa vor să caute noi surse pentru aprovizionarea cu gaze
Ţările din Europa vor să caute noi surse pentru aprovizionarea cu gaze, după reducerea fluxurilor din Rusia, în contextul invaziei Ucrainei.
Dar UE se aşteaptă la scăderea utilizării gazelor până la finalul deceniului, pe fondul măsurilor adoptate pentru îndeplinite obiectivelor legate de schimbările climatice.
Blocul comunitar vrea să înlocuiască majoritatea livrărilor de gaze ruseşti cu surse curate de energie, nu cu combustibili fosili.
Lisa Fischer, de la think tank-ul E3G, a cerut UE să se concentreze pe sprijinirea Argentinei în dezvoltarea de energie regenerabilă şi alte soluţii care să nu afecteze clima.
„Până când vor fi exploatate zăcămintele din Argentina – ei nu au nici măcar infrastructura completă de export pentru a trimite gaze către Europa – nu cred că UE va mai avea nevoie de gaze”, a declarat Fischer.
În document se arată că acele două părţi vor colabora în domenii cum ar fi energia regenerabilă şi hidrogen şi vor face eforturi pentru reducerea emisiilor de metan în lanţurilor lor de aprovizionare cu gaze. Agerpres
ACTUALITATE
Lângă noi: Un jandarm de 34 de ani, aflat la serviciu, s-a sinucis cu pistolul din dotare la Suceava

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Consilierul județean Luciana Elena Buliga, numită vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Politici și Coordonare în Domeniul Drogurilor și al Adicțiilor

Citește mai mult pe Botosani24.ro