Connect with us

ACTUALITATE

Uniunea Europeană analizează importul de gaze din Argentina

Publicat

petrol
Arhivă foto

Potrivit unui document consultat de Reuters, Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a importa gaze din Argentina, țară care, deși este un importator net de gaze, intenționează să-și extindă producția internă.

Un proiect al memorandumului de înţelegere, care ar putea fi semnat luni de cele două părţi, indică că orice acord în domeniul gazelor nu trebuie să afecteze propriile necesităţi de consum ale Argentinei, şi obiectivele celor două părţi de limitare a schimbărilor climatice.

„Participanţii fac eforturi pentru a coopera în vederea asigurării unui flux stabil de gaze naturale lichefiate (GNL) din Argentina către Uniunea Europeană”, se arată în documentul consultat de Reuters, care ar putea fi modificat înainte de a fi publicat.

Comisia Europeană nu a dorit să comenteze.

Argentina se confruntă cu un deficit de energie, fiind nevoită să importe combustibili în lunile când are cel mai ridicat consum. Anul trecut a înregistrat un deficit comercial în domeniul energiei de cinci miliarde de dolari.

Argentina, care este pe locul doi în lume la rezervele neconvenţionale de gaze, extinde producţia la formaţiunea de şisturi Vaca Muerta, din Patagonia.

Uniunea Europeană analizează importul de gaze din Argentina. Ţările din Europa vor să caute noi surse pentru aprovizionarea cu gaze

Ţările din Europa vor să caute noi surse pentru aprovizionarea cu gaze, după reducerea fluxurilor din Rusia, în contextul invaziei Ucrainei.

Dar UE se aşteaptă la scăderea utilizării gazelor până la finalul deceniului, pe fondul măsurilor adoptate pentru îndeplinite obiectivelor legate de schimbările climatice.

Blocul comunitar vrea să înlocuiască majoritatea livrărilor de gaze ruseşti cu surse curate de energie, nu cu combustibili fosili.

Lisa Fischer, de la think tank-ul E3G, a cerut UE să se concentreze pe sprijinirea Argentinei în dezvoltarea de energie regenerabilă şi alte soluţii care să nu afecteze clima.

„Până când vor fi exploatate zăcămintele din Argentina – ei nu au nici măcar infrastructura completă de export pentru a trimite gaze către Europa – nu cred că UE va mai avea nevoie de gaze”, a declarat Fischer.

În document se arată că acele două părţi vor colabora în domenii cum ar fi energia regenerabilă şi hidrogen şi vor face eforturi pentru reducerea emisiilor de metan în lanţurilor lor de aprovizionare cu gaze. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Din 14 iulie, pe site-ul Ministerului Sănătății va fi disponibil un formular online dedicat sesizărilor privind mâncarea din spitale

Publicat

din 14 iulie, pe site ul ministerului sănătății va fi disponibil

Publicitate

Începând cu 14 iulie, va fi disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății un formular online dedicat sesizărilor privind mâncarea din spitale, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, citat de agerpres.ro.

‘Cred cu tărie în calitatea actului medical și în respectul față de pacient! Începând cu 14 iulie, va fi disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății un formular online dedicat sesizărilor privind mâncarea din…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Sisoe

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios sisoe

Publicitate

Sfântul Cuvios Sisoe (†429), urmând cu osârdie lui Hristos, a trăit în sihăstrie, în pustiile Egiptului. Prin smerenie şi rugăciune i-a biruit pe vrăjmaşii nevăzuţi, iar locul nevoirii sale a fost în muntele în care s-a nevoit şi Cuviosul Antonie cel Mare (251-356), fiind cu adevărat următor al vieţii acestuia.

Pentru viaţa sa curată s-a învrednicit de darul facerii de minuni, înviind copilul unui mirean care venise la el pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe