Connect with us

ACTUALITATE

Paul Georgescu a traversat înot Canalul Molokai dar sfârşitul a fost cam dramatic

PublicatSursa foto: Facebook

Înotătorul Paul Georgescu, care a reuşit să traverseze Canalul Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore şi 6 minute, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că finalul cursei a fost dramatic întrucât valurile puternice l-au împiedicat timp de 15 minute să urce pe malul stâncos.

Din această cursă, sportivul s-a ales cu o ruptură musculară la braţul drept.

“Sfârşitul a fost un pic cam dramatic pentru că regulamentul spune să începi de pe loc uscat şi să termin pe loc uscat. Am făcut un efort de 15 minute ca să pot ieşi din apă la final din cauza stâncilor. Când am fost cu soţia mea în acelaşi loc după trei zile ni s-a a spus că în fiecare an mor câte trei-patru persoane din cauza lovirii de acele stânci. A fost foarte periculos din acest punct de vedere, am un umăr accidentat, care sper să se repare într-o lună de zile. Am o ruptură musculară, ieri am aflat diagnosticul. A fost o experienţă dificilă, pentru că erau valuri ca de surf, dar am spus ce o fi o fi”, a declarat Georgescu.

“Am făcut trei oceane şi mai am încă patru, dar mai am încă o cursă lungă. Toată lumea m-ai spus că am un mental foarte bun, dar eu zic că nu este vorba de mental, ci de motivaţie. Referitor la Canalul Molokai, este unul dintre cele mai periculoase de traversat din cauza vieţii marine foarte active şi agresive. Eu trebuia să înot în perioada 9-16 aprilie, dar din cauza puterii vântului a trebuit să plec mai devreme. Chiar am schimbat biletele de avion, ca să putem pleca mult mai repede. Nu am avut timp să mă acomodez condiţiilor de acolo. Marea a fost foarte agitată, am pornit cu marea mai lină, dar am terminat pe acele valuri foarte puternice care veneau din toate direcţiile, cu vânt foarte puternic. Dar totul e bine când se termină cu bine”, a mai spus sportivul.

Paul Georgescu intenţionează să bată recordul de distanţă la înot în ape reci şi să traverseze Canalul Mânecii cu o ştafetă de copii de 13 ani.

“Vreau să dobor recordul de distanţă în Antarctica, care este de 2 km şi 240 m. O să încerc, nu o să îmi riscă viaţa. Eu cred că o să fie totul OK. Eu sunt foarte fericit pentru aceşti copii care chiar dau rezultate avem campioni la categorii de vârstă. Avem nişte copii extraordinari, ei trebuie să fie motivaţi şi asta încerc eu să fac ca să îşi îndeplinească visele. Vom avea şi o ştafetă de traversare a Canalului Mânecii cu patru copii de 13 ani. Va fi la sfârşitul lunii august. Eu voi înota Canalul Nordului la începutul lunii august, după care mă întorc şi plec cu ei, pentru că au nevoie să se antreneze şi acolo. Perioada este 29 august-5 septembrie. În oricare din aceste zile, cea mai bună, vom traversa Canalul Mânecii. Avem asta în plan de mai mult timp, dar am aşteptat ca fetele să împlinească 13 ani, vârsta permisă pentru acest lucru”, a afirmat Paul Georgescu.

Paul Georgescu este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13 h 34 min) şi deţinător al titlului “Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel/SUA – 35 km şi Manhattan Island/SUA – 48,5 km), iar visul său cel mare este să încheie până în 2020 proiectul “Ocean’s Seven”, echivalentul “Seven Summits” al alpiniştilor care au reuşit să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. El a devenit primul român care a parcurs distanţa de 1 milă (1.609 metri) în apă îngheţată (3,2 grade Celsius), obţinând un timp foarte bun de 22:44:19. Cursa a avut loc pe 2 februarie 2019, într-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitală. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Atena distribuie gratuit 380.000 de autoteste COVID-19. Primii beneficiari – elevii și profesorii

Publicat

arhiva foto

În lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Guvernul de la Atena a distribuit luni, în regim de gratuitate, 380.000 de autoteste pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, informează DPA.

Primii rezidenţi din Atena care vor fi testaţi în cadrul acestui program vor fi aproximativ 250.000 de elevi din ultimele trei clase de liceu, precum şi profesorii şi personalul auxiliar din acele unităţi de învăţământ, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis pentru televiziunea de stat ERT.

El a anunţat că 613 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în liceele din Atena. Acei elevi şi profesorii lor vor trebui să se izoleze la domiciliu. În majoritatea cazurilor, elevii infectaţi nu prezentau niciun simptom.

Luni, autorităţile elene au permis desfăşurarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică a elevilor pentru ultimele trei clase din liceele locale, după o perioadă de mai multe săptămâni în care toate şcolile din Grecia au fost închise.

Potrivit prim-ministrului grec, alte 10 milioane de autoteste COVID-19 vor fi distribuite în regim de gratuitate în săptămânile următoare.

Persoanele care lucrează în domenii precum comerţul cu amănuntul şi serviciile de livrări, precum şi şoferii de autobuze, conductorii de tramvaie şi trenuri vor primi la rândul lor astfel de teste.

Toate aceste persoane se vor testa la domiciliu de două ori pe săptămână. Autotestele distribuite de autorităţile elene vor putea fi ridicate din farmaciile locale. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Companiile germane, OBLIGATE să ofere angajaţilor teste COVID-19

Publicat

steag germania

Companiile germane vor fi obligate să ofere angajaţilor teste COVID-19, cel puţin odată pe săptămână, potrivit unui proiect de act normativ consultat luni de Reuters.

Amendamentele la reglementările privind sănătatea şi siguranţa la locul de muncă vor fi prezentate marţi în cabinetul de la Berlin, unde miniştri ar urma să fie de acord asupra unui set uniform de măsuri cu privire la impunerea de restricţii, în încercarea de a combate cel de al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Conform unui amendament elaborat de Ministrul Muncii, Hubertus Heil, angajaţilor care prezintă un risc ridicat de infecţie, precum cei care sunt găzduiţi în spaţii comune de cazare sau care lucrează în spaţii închise, ar urma să le fie oferite teste COVID-19 de două ori pe săptămână.

Testele vor fi plătite de angajatori. De asemenea, guvernul de la Berlin intenţionează să prelungească, până la data de 30 iunie, alte măsuri destinate prevenirii infecţiilor cu coronavirus, precum cea conform căreia angajatorii sunt obligaţi să ofere angajaţilor opţiunea de a lucra de acasă.

Conform datelor comunicate luni de Institutul Robert Koch (RKI), autoritatea naţională de supraveghere sanitară din Germania, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate a depăşit pragul de trei milioane.

Potrivit Reuters, cancelarul Angela Merkel vrea să înăsprească marţi legislaţia anti-COVID 19 la nivel naţional, pentru a putea impune în întreaga ţară restricţii tip lockdown, mergând până la impunerea unor interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii.

Această modificare a legislaţiei în vigoare ar pune capăt unui tabu în Germania, unde federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sanitar. Cu toate acestea, mai multe landuri au fost acuzate de adoptarea unor măsuri lejere în faţa pandemiei. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Marinari egipteni cercetaţi penal pentru contrabandă cu ţigări. Prinși în Portul Midia

Publicat

Trei marinari egipteni, de pe o navă sub pavilion Insulele Comore, acostată în Portul Midia, sunt cercetaţi penal pentru contrabandă cu ţigări, a informat luni Garda de Coastă.

Cei trei egipteni intenţionau să introducă ilegal în România aproximativ 800 de pachete de ţigări, achiziţionate din Israel.

“În data de 11.04.2021, (…) poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa şi lucrători ai Căpităniei Portului Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, s-au deplasat în Portul Midia, pentru a efectua un control la o navă sub pavilion Insulele Comore. În acest timp, doi marinari egipteni au fost observaţi aruncând peste bordul navei, pe cheu, doi saci care conţineau ţigări. O echipă a continuat controlul asupra navei, unde s-au descoperit, în cabinele a trei marinari egipteni, ascunse şi nedeclarate, 340 de pachete cu ţigarete”, se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate a reieşit că ţigaretele, atât cele aruncate peste bord (450 pachete), cât şi cele găsite ascunse au fost achiziţionate de către cei trei marinari egipteni, în timp ce nava era acostată într-un port israelian.

Întreaga cantitate de ţigarete, 790 de pachete, în valoare de aproximativ 15.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

AGERPRES

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește mai departe

ACTUALITATE

O companie din Germania a dezvoltat o aplicaţie pentru depistarea rapidă a virusului

Publicat

O companie germană cu sediul în München speră să contribuie la o nouă eră a testării pentru depistarea coronavirusului cu o procedură de scanare a ochilor care, potrivit reprezentanţilor săi, poate identifica în doar trei minute purtătorii virusului şi are o rată de succes de 95%, informează luni Reuters.

Semic RF şi-a dezvoltat aplicaţia de scanare alături de colegi din Statele Unite şi, în aşteptarea avizelor legale, speră ca aceasta să fie lansată până la sfârşitul lunii viitoare, după cum a declarat director general al companiei, Wolfgang Gruber.

Procedura se bazează pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu un smartphone, şi identifică virusul prin intermediul unei inflamaţii simptomatice a membranei conjunctive oculare supranumită ”ochi roz” .

”Am reuşit să izolăm COVID-19 din peste două milioane de nuanţe diferite de roz”, a explicat Gruber pentru Reuters.

Potrivit spuselor sale, aplicaţia, testată deja pe un număr de peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă, existând opţiunea de a extinde această capacitate. Cu ajutorul acesteia s-ar putea reveni la participarea unor mulţimi mari de persoane la evenimente precum concerte şi meciuri de fotbal, notează Reuters.

”Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

În prima fază, aplicaţia se adresează companiilor şi utilizatorilor comerciali, la un cost de 480 de euro (570 de dolari) pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoane fizice. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate