Connect with us

EVENIMENT

A treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri

Publicat

elecrocasnice
Arhivă foto

Ministerul Mediului anunță că vineri începe a treia etapă a programului Rabla pentru electrocasnice, în care se eliberează vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Mediului, etapa a treia începe vineri la ora 10.00.

Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, de 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ și de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat acestei etape este de 15 milioane de lei.

Fondurile alocate pentru etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice, destinată achiziției de televizoare, laptopuri și tablete s-au epuizat în 35 de minute, iar cel al primei etape, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice, în mai puțin de 24 de ore.

Primele două etape au avut bugete de 30 de milioane de lei.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lista celor 74 de locații cu camere fixe pentru rovinietă din România publicată de CNAIR. Noile tarife la ROVINIETĂ din 2024

Publicat

noi tarife rovinietĂ 2024. cnair: emiterea rovinietei va fi întreruptă

După intrarea în vigoare a noilor tarife pentr Rovinietă, CNAIR a republicat lista celor 74 de locații cu camere de supraveghere fixe pentru verificarea rovinietei.

Aceste camere de supraveghere nu au montate dispozitive de determinare a vitezei. Doar filmează numerele de înmatriculare și transmit informația în sistem, pentru a verifica dacă acel vehicul are taxa de drum achitată.

Lista de camere fixe pentru rovinietă si RCA

  • Județul Alba: DN1 – Sebeș
  • Județul Arad: DN7 –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Aputeca lui Gligoriță Ghișe”, manuscris de folclor medical de la Răchita, exponatul lunii martie la Muzeul Municipal din Sebeș

Publicat

„aputeca lui gligoriță ghișe”, manuscris de folclor medical de la

În patrimoniul muzeului din Sebeş se păstrează un manuscris de folclor medical, datând de la jumătatea secolului al XIX-lea, provenit din satul Răchita, jud. Alba. Manuscrisul are patru pagini, dintre care trei conțin reţete medicale empirice, redactate în limba română, și scrise cu un amestec de caractere chirilice şi latine. A fost întocmit de Gligor Ghişe (1837-1915) şi cuprinde 10 reţete, 3 referitoare la albine şi 7 la medicina umană, unele cu vădit caracter magic.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Simulare de incendiu la Hotel Napoca din cartierul clujean Grigorescu. Vor fi mașini de pompieri în zonă

Publicat

hotel napoca e1710703965735.jpg

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj va desfășura luni, 18 martie 2024, un amplu exercițiu, o simulare de incendiu, la Hotel Napoca, situat pe strada Octavian Goga din Cluj-Napoca.

Exercițiul va demara în jurul orei 10.00, astfel că autospecialele pompierilor și ambulanțele SAJ se vor deplasa în regim de urgență pe străzile municipiului.

Simulare de incendiu la Hotel Napoca din cartierul clujean Grigorescu. Vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Gramul de aur a câștigat 24,4 lei în ultimele 12 luni

Publicat

aur pixabay.com .jpg

Prețul la gramul de aur a crescut vineri la 318,3617 lei, mai sus cu aproape 18 lei față de începutul anului, în timp ce metalul galben a fluctuat între 2.156 și 2.172 dolari/uncie. Comparativ cu acum un an prețul s-a majorat cu aproape 24,4 lei.

Mulți economiști au atras atenția asupra faptului că stabilitatea leului, principalul instrument folosit de BNR în lupta cu inflația, alături de nivelul dobânzii de referință, nu are în spate fundamente economice…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe