Connect with us

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii, elevi şi studenţi la patinoarul artificial din Deva

Publicat

Sute de turişti sau localnici sunt aşteptaţi, de marţi după amiază, la patinoarul artificial care a fost amplasat în Parcul Cetăţii din Deva, pentru copiii, elevii şi studenţii din oraş accesul şi închirierea patinelor fiind gratuite.

Deschiderea oficială a patinoarului este programată marţi, de la ora 16,00, urmând ca acesta să funcţioneze zilnic, până în luna februarie.

„Patinoarul artificial are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi şi o capacitate de 130 de persoane pe serie şi este dotat cu o cabină de schimb a patinelor, încălzită. Patinoarul va fi deschis în perioada decembrie 2019-februarie 2020. Pe toată durata funcţionării patinoarului copiii, elevii şi studenţii cu domiciliul stabil în Deva vor beneficia de acces gratuit, precum şi de închirierea gratuită a patinelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.

Copiii şi tinerii care au dreptul la gratuitate la patinoar vor trebui să prezinte carnetul de elev sau carnetul de student angajaţilor care se ocupă de patinoar. Pentru închirierea patinelor, este nevoie de prezentarea unui act de identitate, iar copiii cu vârsta sub 14 ani vor fi însoţiţi de un adult.

În ceea ce priveşte tarifele, acestea au rămas la valoare de anul trecut, adică 10 lei pentru fiecare serie de patinaj de două ore şi 10 lei pentru închirierea patinelor.

Patinoarul va deschis de luni până joi între orele 12,30 – 22,00, iar de vineri până duminică între orele 10,00 – 22,00. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO: Artista Oana Bozga-Pintea, interpretare de excepție în Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Filmarea a devenit virală

Publicat

oana bozga.jpg

Artista Oana Bozga-Pintea a postat pe pagina ei de Facebook o interpretare de excepție a unui imn bisericesc, iar filmarea a adunat în doar câteva zile peste un milion de vizualizări și mii de comentarii.

”În această seară, după Slujba Prohodului Preasfintei Fecioare Maria, am înălțat din Catedrala Reîntregirii Neamului imnul Adormirii Maicii Domnului, o priceasnă profundă, o rugăciune sfântă…

Sărbătoare binecuvântată vă doresc, cu inimile lipite de Cer! Măicuța Sfântă să ne ocrotească pe toți!” a scris artista pe contul ei oficial de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Clujul VERDE. Investiție de peste 2,4 MILIOANE de euro pentru Parcul Ștefan cel Mare. Ce cuprinde PROIECTUL

Publicat

299679346 612038896959464 2249554260669380524 n e1660838112882.jpg

Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost în vizită de lucru la parcul din Piața Ștefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”. Proiectul de revitalizare cuprinde o suprafață de peste 1,2 hectare, anume esplanada și spațiile verzi adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca.

„Aici se realizează un spațiu public calitativ și un cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional.

Proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Veteranul de război Gheorghe Hațegan din Oarda de Jos a fost înmormântat cu onoruri militare

Publicat

hategan gheorghe veteran scaled e1660840769453 1000x600.jpg

Veteranul de război, colonel (rtg) Gheorghe Hațegan, de 99 de ani, din Oarda de Jos, a fost înmormântat cu onoruri militare de către un pluton de militari cu Gardă de Onoare din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”.

Salvele de foc au fost trase de către un efectiv de jandarmi din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Alba, iar slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți format din părintele paroh profesor Mihail Dan și preoții militari Constantin Bratu și Dorin Ursu.

Un public numeros prezent la capela din Oarda de Jos a dorit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rocker din Marea Britanie, mort după o complicație rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca

Publicat

Arhivă foto

Un cântăreț de muzică rock în vârstă de 48 de ani din Cumbria, Marea Britanie, a suferit un „traumatism cerebral fatal” în urma unei complicații rare și agresive provocate de vaccinul împotriva Covid de la AstraZeneca, a concluzionat ancheta, potrivit Mail Online.

În vârstă de 48 de ani, cântărețul rock Zion a suferit de o durere de cap chinuitoare pe 13 mai anul trecut, la opt zile după ce a primit primul vaccin, la Penrith Auction Mart din Cumbria.

El a murit ulterior la Royal Victoria Infirmary (RVI) din Newcastle-upon-Tyne, în 19 mai.

În cadrul anchetei desfășurate în 17 august la Newcastle Coroner’s Court s-a aflat cum starea sa s-a deteriorat grav în zilele de după apariția simptomelor de durere de cap.

Rocker din Marea Britanie, mort după o complicație rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca: Când a fost chemat pentru prima dată un paramedic la casa victimei

Un paramedic care a fost chemat prima dată la casa lui Zion din Alston, Cumbria, pe 15 mai 2021, a depus mărturie la anchetă și a spus că Zion era „alert și stătea în picioare” când a ajuns. El a declarat la audiere că l-a sfătuit pe Zion să meargă la spital pentru verificări suplimentare, dar el a spus că nu a vrut să meargă de teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Paramedicul a adăugat că nu a primit informații oficiale cu privire la vaccinarea AstraZeneca.

În cadrul anchetei a fost audiată și Vikki Spit, logodnica și partenera de 21 de ani a lui Zion, care a spus că paramedicul a fost „categoric” când a spus că migrena nu avea nicio legătură cu vaccinul și că amândoi „au crezut”.

Ea a adăugat: „(Zion – n.r.) era pregătit să meargă la spital dacă sfatul era să facă acest lucru”.

Paramedicul a negat afirmația femeii.

Rocker din Marea Britanie, mort după o complicație rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca: Analiză clinică efectuată

Ulterior, a fost efectuată o analiză clinică a modului în care Serviciul de Ambulanță din Nord-Est a gestionat apelul inițial și s-a concluzionat că paramedicul a făcut o „evaluare amănunțită” și că nu a existat „nicio îngrijorare”.

Două zile mai târziu, la 17 mai, un alt paramedic a sosit la domiciliul lui Zion și l-a descris ca fiind „confuz”. Zion a avut apoi o criză ușoară de epilepsie și a fost transportat imediat cu o ambulanță la spitalul Carlisle.

Ulterior, a fost trimis la RVI și a fost transportat de urgență la spital pentru a fi operat imediat.

Rocker din Marea Britanie, mort după o complicație rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca: Ce a declarat neurochirurgul care l-a operat pe Zion

Damian Holliman, neurochirurgul care l-a operat pe Zion, a declarat că, la sosirea sa, niciuna dintre pupile nu răspundea la lumină. În acest moment, Zion avea o hemoragie la nivelul creierului și a fost operat.

Holliman a declarat că era „pe deplin conștient” că cheagul de sânge al lui Zion „a fost rezultatul vaccinării sale recente”.

În cadrul anchetei s-a aflat că Zion avea un „istoric medical” și că a suferit o „complicație rară și agresivă”.

Când Holliman a fost întrebat dacă el crede că vaccinul AstraZeneca a fost rezultatul direct al complicațiilor de care a suferit Zion, el a răspuns: „Nu am niciun alt motiv să cred că a fost altceva” și că tromboza sa a fost „legată cumva de vaccinare”.

Alți doi consultanți de la RVI au depus, de asemenea, mărturii în cadrul audierii și au fost de acord cu opinia lui Holliman, potrivit căreia Zion a suferit complicații rare din cauza vaccinului.

Rocker din Marea Britanie, mort după o complicație rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca: Ce a declarat medicul legist

Într-o concluzie, medicul legist Karen Dilks, a declarat: „Zion a murit din cauza unor complicații foarte rare și agresive ale vaccinului contra coconavirusului AstraZeneca”. Ea a adăugat că nu există „nicio dovadă că o internare mai devreme în spital ar fi modificat rezultatul trist”.

Luna trecută, șefii britanici din domeniul sănătății au recomandat ca tuturor persoanelor sub 40 de ani să li se ofere o alternativă la vaccinul de la AstraZeneca, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge.

Mai mult de 330 de cazuri de o tulburare rară de coagulare au fost depistate în rândul a 24,2 milioane de persoane care au primit vaccinul – adică aproximativ una la fiecare 75.000 de persoane.

Cincizeci și opt de pacienți au murit. Dar statisticienii au analizat cifrele și au descoperit că ratele sunt ușor mai mari în rândul adulților tineri, iar femeile par să fie și ele cele mai expuse la risc.

Cercetătorii de la Cambridge au estimat că aproximativ 1,9 din 100.000 de tineri de 20 de ani cărora li s-a administrat injecția AstraZeneca ar suferi de cheaguri de sânge grave, alături de niveluri anormal de scăzute ale trombocitelor (trombocitopenie) – tulburarea specifică legată de injecție. Pentru persoanele de treizeci și ceva de ani, cifra a fost de 1,5.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe