Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier în județul Mureș. Impact între o autoutilitară și un autoturism. O persoană încarcerată

Publicat

arhiva foto

Un accident rutier s-a produs, miercuri la prânz, în județul Mureș. Din primele date, o persoană ar fi rămas încarcerată.

Potrivit ISU Mureș, accidentul s-a produs în apropierea orașului Iernut, la ieșirea spre municipiul Târnăveni.

Citește și FOTO: O mașină s-a izbit violent de o casă din Târnăveni – județul Mureș. Șoferul, un tânăr de 19 ani din Sibiu. 2 persoane, în stare gravă

 

UPDATE 2: Victima a fost transportată la spitalul din Târgu Mureș. Circulația rămâne în continuare blocată pe un sens de mers.

Citește și: Autoturism ieșit în decor, în județul Mureș. O victimă în stare critică

UPDATE: Este vorba de un accident rutier între un autoturism si o autoutilitară. În urma impactului, o persoană a rămas blocată, fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

Victima, un bărbat de aproximativ 60 ani, conștientă și cooperantă, a fost extrasp de catre pompierii aflati la fața locului și predată ambulantei SMURD.

În urma accidentului, circulația se desfășoară alternativ, pe un sens de mers.

Din primele informații, în urma accidentului ar fi rezutat o victimă, care ar fi rămas încarcerată.

La fața locului intervin pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Iernut.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO: Incident grav într-o localitate din Botoșani. Doi bărbați au rămas prinși sub dărâmături. Unul dintre ei a decedat

Publicat

daramaturi botosani

Un incident grav s-a produs, marți la amiază, în localitatea Trușești, județul Botoșani. Un bărbat a decedat și un altul a fost rănit după ce au rămași prinși sub dărâmături.

Potrivit ISU Botoșani, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină, de urgență, pentru a extrage două persoane de sub dărâmături. Evenimentul s-a produs, în această după-amiază, în localitatea Trușești.

daramaturi botosani3

Persoanele în cauză efectuau lucrări de reabilitare, în momentul în care unul dintre pereții clădirii s-a prăbușit peste acestea.

La sosirea forțelor de intervenție, unul dintre bărbați era acoperit în totalitate de o bucată din perete, iar celălalt era surprins până la mijloc.

Incident grav în Trușești, Botoșani: Cine sunt victimele

Pompierii i-au scos de sub dărâmături și au constatat că unul dintre aceștia, în vârstă de 34 de ani, era inconștient, iar echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare. Acesta nu a mai putut fi salvat.

daramaturi botosani1

Cel de-al doilea bărbat, de 35 de ani a fost găsit conștient, fiind preluat de echipajul SAJ.

daramaturi botosani2

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Citește mai departe

ECONOMIE

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de 100 milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor

Publicat

bai euro sursa foto pixabay

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească de 100 de milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor deteriorate, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Schema va fi finanţată prin Facilitatea de redresare şi rezilienţă („FRR”), în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de redresare şi rezilienţă al României şi a adoptării acestuia de către Consiliu. Scopul schemei este de a sprijini proprietarii de păduri să facă progrese cu regenerarea pădurilor în zonele afectate de incendii forestiere, fenomene meteorologice nefavorabile, infestări cu dăunători şi evenimente dezastruoase.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe pentru proprietarii de păduri privaţi şi publici, precum şi asociaţiile acestora. Schema se va desfăşura până la 30 iunie 2026.

Comisia a evaluat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat şi, în special, în conformitate cu Orientările din 2014 privind ajutorul de stat în sectoarele agricole şi forestiere şi în zonele rurale şi în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (c) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care permite statelor membre să sprijine dezvoltarea anumitor activităţi economice în anumite condiţii.

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de 100 milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor: Schema adecvată pentru a încuraja regenerarea pădurilor

Comisia a constatat că schema este necesară şi adecvată pentru a încuraja regenerarea pădurilor. În plus, Comisia a concluzionat că schema este proporţională şi nu va avea efecte negative nedorite asupra concurenţei şi comerţului în UE.

Pe această bază, Comisia a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Comisia evaluează cu prioritate măsurile care presupun ajutor de stat cuprinse în planurile naţionale de redresare prezentate în contextul FRR şi oferă îndrumări şi sprijin statelor membre în fazele pregătitoare ale planurilor naţionale, pentru a facilita implementarea rapidă a Facilităţii de redresare şi rezilienţă.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat

Publicat

Parchetul General a anunţat marţi stadiul anchetei în cazul atentatului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat omul de afaceri Ioan Crişan.

La un an de la producerea asasinatului, Parchetul General a transmis, într-un comunicat de presă, că în cadrul anchetei au fost audiaţi 400 de martori, au fost finalizate numeroase expertize, s-a stabilit că Ioan Crişan nu era implicat în activităţi de crimă organizată, însă anchetatorii nu au reuşit să-l identifice pe autorul atentatului.

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat: Date despre victimă:

* S-a stabilit traseul victimei în perioada de interes, printre altele prin vizualizarea imaginilor obţinute din camerele de supraveghere din municipiul Arad.

* Au fost analizate relaţiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea faptei.

* A fost realizată o analiză comportamentală de către structura de profil din cadrul IGPR.

* Până la acest moment, nu au fost confirmate informaţiile, vehiculate şi în spaţiul public, privind implicarea victimei în activităţi de crimă organizată. Au fost verificate raporturile civile rezultate din activităţi specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane. S-au stabilit şi au fost investigate posibilele surse de conflict în anturajul victimei.

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat: Date despre administrarea probelor:

*Au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziţii domiciliare şi percheziţii informatice pe un număr important de dispozitive (35).

*Au fost dispuse şi finalizate multiple (18) constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice.

*S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.

*Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale faţă de o persoană.

*Poliţia Română a furnizat sprijin prin alocarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie pentru delegarea de activităţi, principala structură care efectuează acte de urmărire penală în cauză fiind Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

*Capacităţile tehnice ale structurilor IGPR au fost disponibile pentru efectuarea cu celeritate a actelor de urmărire penală, astfel încât versiunile de anchetă verificate să nu întâmpine întârzieri.

*Efectivul a fost redimensionat constant, în funcţie de specificul actelor de urmărire penală efectuate, astfel încât versiunile de anchetă să fie verificate cu celeritate.

Procurorii anunţă stadiul anchetei în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Autorul atentatului nu a fost identificat: Activităţi de cooperare internaţională:

*Au fost solicitate date de interes pentru soluţionarea cauzei de la toate statele afiliate reţelei Interpol, fiind iniţiate şi derulate proceduri punctuale de cooperare judiciară şi poliţienească, în relaţie cu autorităţi ale mai multor state. Totodată, a fost solicitată şi s-a beneficiat de asistenţa Europol.

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci adolescenți răniți, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat în șanț, în județul Satu Mare. La volan, un tânăr de 17 ani

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier provocat de un tânăr de 17 ani a avut loc, luni seară pe DJ 108M, în județul Satu Mare. Mașina pe care o conducea a ajuns în șanț, iar în urma evenimentului a cinci tineri.

Potrivit IPJ Satu Mare, la data 23 mai, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați despre faptul că pe DJ 108 M între localitățile Dindești și Andrid, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea mai multor persoane.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat faptul că un tânăr, de 17 ani, din Andrid, aflat la volanul unui autoturism, ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi răsturnat în șanțul din partea dreaptă a direcției de mers.

Cinci adolescenți răniți, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat în șanț, în județul Satu Mare. La volan, un tânăr de 17 ani: Cine sunt victimele

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a unei tinere de 18 ani și a unui minor, de 13 ani, precum și rănirea ușoară a doi minori de 16, respectiv 13 ani și a tânărului aflat la volanul autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Împrejurările producerii evenimentului rutier sunt cercetate în dosarul penal înregistrat la Poliția municipiului Carei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate