Connect with us

EVENIMENT

Accident rutier în Vrancea. O persoană încarcerată în urma coliziunii dintre un TIR și o autoutilitară

PublicatUn accident rutier a avut loc în această dimineață, ora 8.10, pe DN24 Tișița, județul Vrancea. Coliziune între un TIR și o autoutilitară în urma căruia o persoană a rămas încarcerată.

Din primele informații, în urma unui apel la numarul de urgență 112 despre faptul că pe DN 24 Tișița, a avut loc un accident rutier cu 2 autoutilitare implicate, o persoană prinsă între fiarele contorsionate ale mașinii.

La locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul I.S.U. Vrancea, cu 1 autospecială de intervenție, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD.

Potrivit ISU Vrancea, echipajul de pe descarcerare a acționat pentru extragerea unei victime de sex masculin, în vârstă de 35 de ani, rămasă blocată în autoutilitară. După ce victima a fost scoasă din autovehicul, aceasta a fost preluată în stare conștientă, cu multiple traumatisme la nivelul membrelor inferioare, de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea aflat la fața locului. Pacientul a fost transportat la U.P.U. Focșani.

Cauza producerii evenimentului este nepastrare distanță în mers față de autoturismul care circula în fața sa. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcoolscop.

Șoferul vinovat și rănit de producerea accidentului ruzultatul a fost negativ, iar conducatorul autoturismului nevinovat, rezultat testului 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Certificatul verde, obligatoriu în restaurante, la nunți și activități în spații închise

Publicat

Executivul a adoptat vineri noi măsuri în contextul pandemiei. Dacă incidența este între 3 și 6 la mia de locuitori, nunțile și botezurile pot fi organizate în spații închise doar cu invitați vaccinați, testați sau trecuți prin boală, folosindu-se certificatul verde.

Guvernul a aprobat în ședința vineri, printr-o hotărâre, noi măsuri pentru desfășurarea unor activități în condiții de siguranță sanitară.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, trasmite Guvernul.

Potrivit comunicatului de presă, obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

 

Astfel:

 

1. în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție

2. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție

3. organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană

4. organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății

5. organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății

 

Mitinguri

 

6. organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane

7. activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

8. activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

9. activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului

10. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului

11. activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00

12. activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

13. activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

De asemenea, în cazul județelor/localităților cu incidența cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori, sălile de sport și/sau fitness pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

 

Verificări

 

Organizatorii/operatorii economici care desfășoară activități potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021(nn: ref prelungirea stării de alertă) au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.

Hotărârea aprobată vineri intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Excepție fac prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» care vor intra în vigoare la data de 20 septembrie 2021. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%

Publicat

sursa foto: pixabay.com

Apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei., din cauza noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili, precum și a presiunii cursului de leu-euro in urma investițiilor realizate în producție.

În aceste condiții, în prezent are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali, spune asociația, într-un comunicat.

Producătorii de apă de izvor susțin că plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact teribil pe o șosea din Suceava. Un camion a fost rupt în două

Publicat

Coliziune între o autoutilitară și un TIR în localitatea suceveană Drăgușeni.

Au fost implicate trei persoane, dintre care una necesită îngrijiri medicale și va fi transportată la spital.

Intervin la fața locului pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni cu modulul SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Camion făcut scrum din cauza unui scurtcircuit. A luat foc în mers.

Publicat

Pompierii tulceni au fost solicitați să intervină, vineri după-amiază, pentru a stinge un incendiu produs la o autoutilitară aflată pe DN 22 (E 87) între municipiul Tulcea și localitatea Mihail Kogălniceanu.

Autoutilitara a luat foc în mers.

Din fericire, șoferul a reușit să se autoevacueze până la sosirea echipajului de intervenție.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul autovehicul, cu flacără și degajări mari de fum.

 

Au ars autoutilitara în proporție de 95% și încărcătura acesteia, adică 1 tonă de mase plastice.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, potrivit pompierilor tulceni.

Citește mai departe