Connect with us

EVENIMENT

Al doilea vaccin anti-Covid, eficiență surprinzătoare

Publicat

Un nou vaccin produs de compania americană ”Moderna”  are o eficiență de 94,5% împotriva coronavirusului, făcându-l al doilea vaccin din Statele Unite cu o rată de succes uimitor de mare.

„Acestea sunt în mod evident rezultate foarte interesante”, a spus dr. Anthony Fauci, directorul Institutului American de Boli Infecțioase, citat de CNN. „La o rată de 94,5% devine cu adevărat remarcabil.”

„A fost unul dintre cele mai mari momente din viața mea și din cariera mea. Este absolut uimitor să pot dezvolta acest vaccin și să văd capacitatea de a preveni bolile simptomatice cu o eficacitate atât de mare”, a spus dr. Tal Zacks, medicul șef al Moderna.

Vaccinările ar putea începe în a doua jumătate a lunii decembrie, a spus Fauci. Vaccinările sunt de așteptat să înceapă cu grupuri cu risc ridicat și să fie disponibile pentru restul populației în primăvara anului viitor.

Anunțul Moderna vine la o săptămână după ce și asocierea Pfizer – BioNTech a făcut publice datele optimiste privind vaccinul candidat, cu o eficiență de peste 90%. Ambele vaccinuri sunt dezvoltate folosind aceeași tehnologie.

Diferența majoră între cele două vaccinuri e dată de modalitatea de stocare: dacă vaccinul Pfizer are nevoie de temperaturi de minus 70 de grade Celsius, cel dezvoltat de Moderna poate fi păstrat în incinte refrigerante cu temperatura de minus 4 grade Celsius.

Compania spune că vaccinul său nu a avut efecte secundare grave. Un mic procent din cei care au primit-o au prezentat simptome precum dureri de corp și dureri de cap.

Moderna intenționează să se adreseze Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente pentru autorizarea vaccinului său, imediat după ce va acumula mai multe date de siguranță la sfârșitul acestei luni.

Fauci spune că se așteaptă ca primele vaccinări Covid-19 să înceapă „spre ultima parte a lunii decembrie, mai degrabă decât începutul lunii decembrie”.

Inițial, nu va exista suficient vaccin pentru toată lumea. Grupurile cu cea mai mare prioritate, care includ lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale subiacente, vor primi primul vaccin.

„Cred că toți ceilalți vor începe să fie vaccinați spre sfârșitul lunii aprilie”, a spus Fauci. „Și asta va merge în mai, iunie, iulie. Va dura câteva luni până se face.”

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Proces la Judecătoria Sebeș între un client Orange și o firmă de recuperare. De ce nu va plăti pentru un abonament HBO

Publicat

proces la judecătoria sebeș între un client orange și o

O firmă de recuperare a datoriilor a cerut în instanță, la Judecătoria Sebeș, ca un client să fie obligat la plata a aproximativ 3000 de lei. Este vorba despre un client care nu și-a achitat facturile către Orange. 

Drept urmare, datoriile sale au fost preluate de către o firmă de recuperări creanțe. 

Aceștia au calculat că are de plătit suma restantă la Orange, dar și aproape 75 de lei pe zi penalități, plus daune de reziliere a contractului.

În total, suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, despre alunecarea de pe Uliului: vor fi amenajate rute alternative

Publicat

surpare strada uliului 1 scaled.jpeg

Primăria Cluj-Napoca lucrează la amenajarea unor rute alternative pentru accesul pe strada Uliului, în urma alunecărilor de teren de noaptea trecută.

Municipalitatea a informat sâmbătă că lucrează la rezolvarea situației de pe strada Uliului numărul 90, în contextul alunecărilor de teren de vineri noapte.

Primăria Cluj-Napoca, despre situația de pe Uliului

„Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carorabilul de pe strada Uliului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: PSD Alba și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Publicat

comunicat: psd alba și a lansat echipele de candidați pentru consiliul

Comunicat de presă: Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ.

Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba.

Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului reședință de județ, PSD vine cu doi tineri antreprenori:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj recrutează tineri care vor o carieră militară. Câte posturi se scot la concurs în școlile de profil

Publicat

recrutare aprilie e1713975909369.jpeg

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj desfășoară, în perioada 24 aprilie – 14 mai, o nouă campanie de recrutare pentru tinerii care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, sesiunea de admitere aprilie-iulie 2024.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”  Drăgășani  sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor  de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate, iar la Școala…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe