Connect with us

EVENIMENT

AMÂNARE în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani

Publicat

ghita

Instanţa supremă a amânat, luni, pentru 7 octombrie, dosarul în care sunt judecaţi fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, motivul fiind că nu a fost publicată de către Curtea Constituţională motivarea deciziei privind completurile specializate.

La termenul de luni al procesului, judecătorii ar fi trebui să audieze un martor adus cu mandat, însă instanţa a ridicat din oficiu o excepţie în legătură cu aplicarea deciziei CCR privind completurile specializate pe corupţie.

Practic, judecătorii aşteaptă ca CCR să publice motivarea, pentru a vedea cum se aplică decizia privind rejudecarea dosarelor în care completurile de 3 au dat soluţii înainte de ianuarie 2019.

În acest dosar, fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat în primă instanţă, în septembrie 2017, de un complet de 3 judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. În acelaşi dosar, instanţa a dispus şi achitarea fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de către DNA.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanţă’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi”, susţinea DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghiţă a disimulat, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, adevărata natură a provenienţei imobilului, prin efectuarea unor plăţi reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

Ulterior, fostul primar al Ploieştiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiţă, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: ACS Alexandra Pavel din Alba Iulia, 8 medalii la concursul internațional de gimnastică ritmică „Grația Primăverii”

Publicat

foto: acs alexandra pavel din alba iulia, 8 medalii la

Sportivele de la Asociația Club Sportiv Alexandra Pavel au obținut 8 medalii la concursul internațional de gimnastică ritmică „Grația Primăverii”, desfășurat la Chișinău. 

Sportiva din Alba Iulia Georgiana Alexandra Pavel (18 ani) a obținut locul II la senioare.

La competiția de la Chișinău, ajunsă la ediția a 8-a, au participat peste 300 de gimnaste reprezentând cluburi din Republica Moldova, România și Ucraina.

Georgiana Alexandra Pavel a obținut locul II la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site-ului web pentru antreprenorii români (P)

Publicat

trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site ului web

Echipa altnet schimbă definiția pentru crearea site-urilor web. Antreprenorii din Alba, și nu numai, vor beneficia de servicii online la altitudine.

După mai bine de 10 ani, în care au lucrat împreună pentru proiecte internaționale de succes, cei trei programatori din Alba Iulia își îndreaptă atenția spre antreprenorii locali care au nevoie de crearea și administrarea unui site web, pentru o prezență puternică în mediul online.

Creare site web și servicii online integrate,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a lansat G4Food, o platformă dezvoltată de G4Media. Informații despre alimente bio, mâncare sănătoasă, diete și tehnologii noi

Publicat

s a lansat g4food, o platformă dezvoltată de g4media. informații despre

G4Food, o nouă platformă dezvoltată de G4Media, a fost lansată marți, în cadrul unui eveniment despre provocările de azi ale principalilor jucători din industria alimentară.

La 6 ani de la lansarea G4Media, jurnaliștii publicației lansează al treilea produs, G4Food, după ce acum trei ani am lansat Economedia.

G4Food.ro este o publicație care se adresează oamenilor preocupați de tot ceea ce consumă zilnic – pentru a duce o viață sănătoasă, productivă și împlinită -,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Primul spectacol al Ansamblului Folcloric „Valea Târnavelor”, alcătuit din copii din Blaj, Valea Lungă și Micăsasa

Publicat

foto video: primul spectacol al ansamblului folcloric „valea târnavelor”, alcătuit din

Copiii din cadrul Ansamblului Folcloric „Valea Târnavelor” au susținut primul lor spectacol sâmbătă, 23 martie, în cadrul evenimentului “Sărbătoarea Mierii” de la Blaj. 

Ansamblul Folcloric „Valea Târnavelor” s-a înființat în urmă cu trei luni, la Blaj.

Acesta are în componență copii din municipiu dar și din comunele Valea Lungă (județul Alba) și Micăsasa (județul Sibiu).

Sâmbătă, pe 23 martie, cu mari emoții și multă bucurie, copiii au debutat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe