Connect with us

ACTUALITATE

Autoritățile au AMÂNAT decizia privind carantinarea în Bistrița, deși incidența a ajuns la 9,17 la mia de locuitori

Publicat

coronavirus sursa isu timis
arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis vineri, 13 noiembrie, să amâne decizia privind carantinarea municipiului reşedinţă, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,17 la mia de locuitori, motivat de faptul că s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri faţă de ziua precedentă, potrivit unui comunicat de presă.

„S-au analizat numărul de cazuri de COVID-19 din ultimele 14 zile, rata incidenţei, precum şi focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistriţa, precum şi o scădere a incidenţei.

La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidenţă de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) şi 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie incidenţa este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) şi 8,36/1000 locuitori (fără focare).

Având în vedere acest aspect, CJSU a hotărât să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării oraşului, urmând să aibă loc o nouă şedinţă la începutul săptămânii viitoare”, se menţionează în comunicat.

CJSU precizează că, în cazul în care numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrat în municipiul Bistriţa va creşte, carantina „va fi instaurată fără ezitare”.

Autorităţile transmit populaţiei să rămână vigilentă, să evite aglomeraţiile şi să respecte regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică şi au cerut administratorilor magazinelor să ia măsuri de siguranţă suplimentare.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate 181 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare de la debutul pandemiei.

Potrivit datelor transmise vineri de Instituţia Prefectului, printre cei confirmaţi cu COVID-19 se numără patru beneficiari ai unui centru de asistenţă pentru vârstnici, doi asistenţi medicali, un infirmier, un pacient al unui centru de dializă, un educator de la un centru pentru protecţia copilului, dar şi un angajat din cadrul Prefecturii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Medalii de aur și bronz pentru CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Judo U 23

Publicat

cs unirea alba iulia judo e1669707153379 1000x600.jpg

Judoka CS Unirea Alba Iulia au obținut două noi medalii, de aur și bronz, la Campionatul Național Ne Waza U23, desfășurat în 27 noiembrie la Izvorani.

Alexandru Sibișan (sportiv cu dublă legitimare: CSM Pitești – CS Unirea Alba Iulia) a obținut medalia de aur la categoria de greutate + 81 de kilograme. Acesta este elev la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Daniela Mateica) și vine după o altă medalie de aur, obținută la final de octombrie, la Campionatul Național Ne Waza U21. Astfel, sportivul nostru își reconfirmă locul 1 în clasament, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primele 800 de tomberoane din Austria ajung în Chinteni. De la 1 ianuarie sunt folosite la colectarea gunoaielor

Publicat

chinteni.jpg

Primărița comunei Chinteni, Lucia Suciu, anunță că marți vor fi livrate din Austria primele 800 de tomberoane pentru colectarea deșeurilor menajere, începând cu luna ianuarie 2023.

tomberoane 1

tomberoane 2


”Menționăm că suntem prima comună în care aceste tomberoane sunt livrate.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Mesajul primarului din Alba Iulia, de Ziua Națională. Programul evenimentelor de 1 Decembrie 2022

Publicat

1 decembrie alba iulia 2020 1000x600.jpeg

Primarul Gabriel Pleșa a transmis un mesaj de Ziua Națională și o invitație pentru românii care doresc să vină în orașul Marii Uniri.

”Dragi români din Alba Iulia și de pretutindeni, vă invit să sărbătorim, împreună, Ziua Națională a României aici, în Cetatea Marii Uniri! Aici, la Alba Iulia, unde s-a întregit trupul țării noastre, căci inimile ce-o alcătuiau băteau de mult, și cu credință, la unison” a scris primarul pe contul său de Facebook.


PROGRAM complet evenimente 1 Decembrie 2022 Alba Iulia

Marți, 29 noiembrie 2022

  • ora 14.00 –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ASTĂZI: Repetiție pentru PARADA de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de militari, lansatoare HIMARS și avioane F16

Publicat

repetitie parada2 e1604250419327.jpg

La Alba Iulia va avea loc marți, 29 noiembrie, între orele 13:00 – 15:00, primul antrenament general pentru parada de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

În zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din municipiu vor defila sute de militari dar și mijloace terestre, printre care se vor număra mai multe lansatoare HIMARS, coșmarul rușilor în Ucraina. Potrivit organizatorilor, dacă vremea va permite, cerul fi survolat de avioane F16 și elicoptere IAR 330 SOCAT. 

Cu ocazia Zilei Naționale a României, parada se va desfășura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe