ACTUALITATE
Balmoşul Moţesc, mâncarea delicioasă tradițională din Țara Moților. Cum se prepară și care este secretul unui balmoș perfect

Balmoșul Moțesc este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Se face rar, numai la ocazii speciale și exprimă ospitalitatea și ideea de bucurie și sărbătoare.
Pentru moţi, balmoșul este o mâncare tradițională, preparată din produsele obţinute în gospodărie: smântână (groştior) şi făină (fărină) de mălai.
Deliciul din bucătăria Țării Moților are însă câteva secrete: trebuie preparat pe sobă de lemne și cu smântână grasă proaspătă.
Rețeta de Balmoș Moțesc
Balmoș Moțesc – ingrediente necesare:
- 500 gr. mălai
- 1…
Citește mai mult pe Ardeal24.ro
ACTUALITATE
Dosar penal pentru bărbat de 61 de ani, din Ibănești, care s-a urcat la volan cu toate că avea permisul anulat

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Prezidențiale2025/ AEP: Până sâmbătă la ora 15:00 s-au prezentat la urne în diaspora aproape 423.000 de alegători

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro