ACTUALITATE
Balmoşul Moţesc, mâncarea delicioasă tradițională din Țara Moților. Cum se prepară și care este secretul unui balmoș perfect

Balmoșul Moțesc este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Se face rar, numai la ocazii speciale și exprimă ospitalitatea și ideea de bucurie și sărbătoare.
Pentru moţi, balmoșul este o mâncare tradițională, preparată din produsele obţinute în gospodărie: smântână (groştior) şi făină (fărină) de mălai.
Deliciul din bucătăria Țării Moților are însă câteva secrete: trebuie preparat pe sobă de lemne și cu smântână grasă proaspătă.
Rețeta de Balmoș Moțesc
Balmoș Moțesc – ingrediente necesare:
- 500 gr. mălai
- 1…
Citește mai mult pe Ardeal24.ro
ACTUALITATE
Admitere școli MAI, sesiunea de toamnă 2025: Agenți de poliție, jandarmi, pompieri: înscrieri, locuri, probe, calendar

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Lângă noi: Sucevean cu grad de handicap vechi de 20 de ani, chemat la reevaluare pentru că are permis de conducere

Citește mai mult pe Botosani24.ro