ACTUALITATE
Balmoşul Moţesc, mâncarea delicioasă tradițională din Țara Moților. Cum se prepară și care este secretul unui balmoș perfect
Balmoșul Moțesc este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Se face rar, numai la ocazii speciale și exprimă ospitalitatea și ideea de bucurie și sărbătoare.
Pentru moţi, balmoșul este o mâncare tradițională, preparată din produsele obţinute în gospodărie: smântână (groştior) şi făină (fărină) de mălai.
Deliciul din bucătăria Țării Moților are însă câteva secrete: trebuie preparat pe sobă de lemne și cu smântână grasă proaspătă.
Rețeta de Balmoș Moțesc
Balmoș Moțesc – ingrediente necesare:
- 500 gr. mălai
- 1…
Citește mai mult pe Ardeal24.ro
ACTUALITATE
Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani
ACTUALITATE
Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean
Citește mai mult pe Botosani24.ro
Citește mai mult pe Botosani24.ro