ACTUALITATE
Balmoşul Moţesc, mâncarea delicioasă tradițională din Țara Moților. Cum se prepară și care este secretul unui balmoș perfect
Balmoșul Moțesc este una dintre mâncărurile tradiționale din Munții Apuseni, apreciate de către toți cei ce pășesc peste pragul caselor moțești.
Se face rar, numai la ocazii speciale și exprimă ospitalitatea și ideea de bucurie și sărbătoare.
Pentru moţi, balmoșul este o mâncare tradițională, preparată din produsele obţinute în gospodărie: smântână (groştior) şi făină (fărină) de mălai.
Deliciul din bucătăria Țării Moților are însă câteva secrete: trebuie preparat pe sobă de lemne și cu smântână grasă proaspătă.
Rețeta de Balmoș Moțesc
Balmoș Moțesc – ingrediente necesare:
- 500 gr. mălai
- 1…
Citește mai mult pe Ardeal24.ro
ACTUALITATE
Apeluri din străinătate la tarif local: Diaspora va suna în România fără costuri suplimentare
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Autoturism furat în Slovacia, depistat la PTF Racovăț: Șoferiță cu dublă cetățenie, cercetată pentru tăinuire și uz de fals
Citește mai mult pe Botosani24.ro


