Connect with us

EVENIMENT

Campanie inedită de prevenție a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila”. Consultații gratuite, pe litoral

Publicat

Mii de turişti prezenţi în cinci staţiuni de litoral sunt aşteptaţi, în perioada 16 – 20 august, la screening-ul gratuit oferit de 24 de medici dermatologi şi endocrinologi în cadrul campaniei de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos!”, derulată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Campania este realizată în parteneriat cu Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Dermatologie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa şi al Ministerului Apărării Naţionale.

„Ne-am propus să ducem medicina de prevenţie în cât mai multe programe şi campanii sustenabile menite să-i protejeze pe cei din jurul nostru şi în acest context ne-am îndreptat anul acesta, în premieră, Campania ‘Asumă-ţi să fii sănătos!’ către litoralul românesc, unde toţi cei aflaţi în vacanţă vor putea beneficia de consultaţii gratuite integrate în două importante specialităţi medicale”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, Viorel Jinga, potrivit unui comunicat remis vineri.

Lista locațiilor

Pe parcursul a cinci zile, toţi cei care doresc să beneficieze gratuit de consultaţii dermatologice şi endocrinologice vor putea apela la profesionalismul celor 24 de medici rezidenţi şi specialişti care vor fi prezenţi în punctele de lucru special amenajate la Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Vama Veche. Consultaţiile se vor face în intervalele orare 9,00 – 12,00 şi 15,00 – 18,00.

Corturile vor fi amplasate pe plajele din Neptun, Mangalia, Vama Veche lângă bazele de salvare acvatică – salvamar şi punctul de prim ajutor şi lângă containerele SMURD – ISU pe plajele din Costineşti şi Saturn.

„În contextul unui acces îngreunat la diagnostic precoce, cauzat de pandemia de COVID-19, Societatea Română de Endocrinologie se alătură proiectului Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘ Carol Davila’ din Bucureşti printr-o campanie de screening pentru osteoporoză şi sindrom metabolic.

Campania (…) are ca scop să atragă atenţia asupra factorilor de risc privind osteoporoza şi sindromul metabolic, precum şi să realizeze o evaluare a persoanelor la risc care se vor afla în această perioadă pe litoralul românesc”, se explică în comunicat.

Cinsprezece medici endocrinologi şi rezidenţi vor urmări stabilirea riscului de fractură majoră osteoporotică şi a fracturii de şold. De asemenea, pentru sindromul metabolic se vor măsura înălţimea, greutatea, indicele de masă corporală, circumferinţa abdominală, tensiunea arterială, glicemia.

Osteoporoza, o boală gravă, aparent silențioasă în primă fază

„Osteoporoza este o boală gravă, aparent silenţioasă în primele faze, care atrage după sine complicaţii majore în lipsa unui diagnostic precoce şi a unui management adecvat.

Pandemia COVID-19 a obligat sistemul de sănătate şi spitalele să-şi regândească circuitele, accesul la diagnostic şi tratament fiind mult îngreunat pentru pacienţii cronici. Dacă ne referim la cazurile de boli endocrinologice, vedem că numărul de cazuri în spitalizare continuă a scăzut cu aproximativ 70% în 2020 faţă de 2019 (5), ceea ce a dus la agravarea bolilor în unele cazuri.

Campania de screening pe care o derulăm este esenţială pentru a aduce din nou pacientul la medic şi pentru a ajuta un număr de persoane interesate de starea de sănătate să îşi poată evalua riscul de osteoporoză şi sindrom metabolic”, a declarat Cătălina Poiană, preşedintele Societăţii Române de Endocrinologie, citată în comunicat.

Potrivit acesteia, persoanele care vor fi identificate cu risc crescut de osteoporoză sau pentru sindrom metabolic vor rămâne în contact cu medicii din campanie pentru a fi îndrumate pe mai departe. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

vremea în alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Publicat

un nou val de praf saharian deasupra româniei. unde și

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România. Meteorologii atenționează asupra perioadelor în care vor putea fi observate depunerile de praf.

În perioada 23 aprilie ora 9-24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Aceasta va avansa către sud-estul Europei.

Va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Ziua Planetei Pământ”, sărbătorită de copiii din Sebeș. Atelier de creație, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Publicat

foto: „ziua planetei pământ”, sărbătorită de copiii din sebeș. atelier

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe