Connect with us

EVENIMENT

Cazul Crimelor de la Caracal: Dincă și-a recunoscut crimele abia după ce a discutat singur cu un polițist

Publicat

dinca

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Bogdan Alexandru, a dezvăluit că inculpatul a recunoscut crimele de la Caracal, la scurt timp după ce a discutat cu un poliţist. Potrivit acestuia, Dincă a cerut să rămână singur cu acest polițist și înainte și în timpul perchezițiilor din 28 iulie.

Citește și Haine suspecte găsite în apropiere de ”casa groazei” din Caracal. O vecină a chemat criminaliştii

„A mărturisit prima dată în timpul percheziţiei, din data de 28 iulie, în mod surprinzător pentru toată lumea, inclusiv pentru mine ca avocat al dânsului, în condiţiile în care timp de două zile purtasem discuţii, unele legate chiar de probele din dosar, unde îi explicasem ce probe sunt în sensul acuzării şi că trebuie foarte bine să se gândească şi să spună adevărul”, a declarat Bogdan Alexandru, la RomaniaTV.

Alexandru a precizat că a fost anunțat, în timpul percheziţiei din data de 28 iulie, că Dincă doreşte să-şi recunonască faptele.

Citește și Anchetatorii crimei din Caracal au indicii legate de o a treia victimă a lui Dincă. Cercetări în alte 20 de dispariții suspecte

”M-a surprins pentru faptul că purtasem o discuţie destul de amplă pe această temă atât în ziua de 27 sâmbătă, cât şi 28, şi poziţia lui a fost constantă, în sensul că nu cunoaşte cine sunt aceste fete. (…) erau insistenţe din partea anchetatorilor să recunoască ptentru că în opinia lor era vinovat şi trebuia să spună adevărul. Chiar s-a enervat la un moment dat … că prea se insista să recunoască fapta şi el mergea pe nerecunoaştere”, a mai spus avocatul.

În opinia sa, în aceste condiții, nu ar fi urmat o recunoaștere din partea inculpatului prea curând.

”A cerut să stea de vorbă cu un poliţist şi să fie singur cu acest poliţist. Sper să nu mă înşel, dar pe acel domn poliţist eu nu l-am văzut în grupul poliţiştilor de la Dolj, ci l-am văzut doar la faţa locului acolo. Presupun că e un poliţist de la Olt. A rămas singur cu acel poliţist, chiar mi-a solicitat să rămână singur cu acel poliţist. Au stat de vorbă aproximativ o oră sau mai bine. După acest episod, a recunoscut imediat, e vorba despre minute. Vă mărturisesc sincer că pe acel domn poliţist l-am văzut discutând şi cu o zi înainte, în timpul percheziţiilor cu inculpatul, fapt pentru care, şi a doua zi, dânsul a solicitat să discute cu dânsul şi a discutat inclusiv cu soţia inculpatului acest poliţist”, a explicat primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

Remintim că Dincă a declarat că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu.

DIICOT – Structura centrală a anunțat că a continuat cercetările, împreună cu polițiștii specializați din cadrul Poliției Române – delegați, și duminică, la domiciliul inculpatului Gheorghe Dincă. Au fost identificate și ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, ce urmează a fi procesate.

”Activitățile de cercetare și căutare în locuința, în dependințele, în autoturismul și în autoutilitara inculpatului nu au fost finalizate, urmând a fi continuate și în cursul zilelor următoare, în mod neîntrerupt, în prezenta inculpatului și a avocatului său. Menționăm că activitățile de cercetare și căutare care nu presupun prezența inculpatului sunt încă în desfășurare”, potrivit DIICOT.

În timpul cercetărilor de duminică, anchetatorii au intrat pentru prima dată în casa lui Gheorghe Dincă și au găsit noi pete de sânge și un aparat de fotografiat, potrivit unor surse judiciare.

Citește și Anchetatorii vor sparge gropile din curtea unde ar fi fost ucisă Alexandra. Anchetatorii au găsit duminică un aparat foto

Între timp, avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a făcut alte dezvăluiri despre cum ar fi fost răpită Alexandra Măceșanu. „Există filmări pe care organele în drept n-au pus mâna și nici măcar alte autorități. Există filmări în care se vede exact cum în spatele liceului a fost luată Alexandra, cum a vrut să iasă din mașină, cum o lovește cu pumnul în față. Stă vreo 20 de minute acolo cu mașina parcată. Unde? În centrul orașului”, a spus Tonel Pop, potrivit antena3.ro.

surse: romaniatv.net, diicot.ro, antena3.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce adeverință trebuie. Precizările Casei de Pensii Alba

Publicat

pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri: ce

Pensii recalculate pentru beneficiarii de sporuri sau alte bonusuri. Casa Județeană de Pensii Alba a transmis marți precizări cu privire la depunerea documentelor care atestă realizarea sporurilor/veniturilor nepermanente și a veniturilor lunare brute, care pot fi valorificate conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. 

Legea nr. 360/2023 prevede că în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare, pensiile stabilite conform legislației anterioare și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a obținut un nou record pentru România, la Campionatul European din Polonia

Publicat

atletul din cugir, vasile hârjoc, a obținut un nou record

Atletul din Cugir, Vasile Hârjoc, a participat recent în Polonia, la ”European Masters Athletics Championships Indoor 2024 ”. Acesta a stabilit și un nou record pentru România. Campionatul a avut loc în perioada 17-23 martie 2024. La eveniment au participat peste 3.200 de sportivi. 

Performanța atletului a fost făcută publică de reprezentații Primăriei Cugir, într-o postare pe Facebook.

La proba de 3000 m individual, în sală, Vasile Hârjoc legitimat la CS Metalurgistul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

1711469877 spital urgenta cluj.jpg

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Cluj posturile sunt pe perioadă nedeterminată.

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Cel mai mare spital din Cluj angajează nu doar personal medical, ci și personal…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

spectacole de teatru pentru copii și adulți la ocna mureș,

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan, după povestea scrisă de Ion Creangă, foarte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe