Connect with us

ACTUALITATE

Ce mesaj a transmis ministrul Lucian Bode cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră

Publicat

lucian bode ziua politie frontiera
sursa foto: Facebook / Lucian Bode

Activitatea Poliţiei de Frontieră are o însemnătate deosebită, mai ales în contextul geopolitic regional actual, în care această structură este chemată să asigure protecţia şi securitatea graniţelor României şi ale Uniunii Europene, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Am participat astăzi la evenimentul aniversar organizat de către Poliţia de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani de existenţă instituţională. Astăzi, protejarea graniţelor României înseamnă protejarea graniţelor Uniunii Europene”, a scris Bode, pe Facebook.

El a arătat că este important ca angajaţii Poliţiei de Frontieră să rămână mobilizaţi în misiunile zilnice de supraveghere şi control la trecerea frontierei de stat şi este esenţial să acorde şi pe mai departe o atenţie sporită combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

Ce mesaj a transmis ministrul Lucian Bode cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră: Nevoia de implicare şi de colaborare între instituţii

„Am subliniat în mod deosebit nevoia de implicare şi de colaborare între instituţii pentru atingerea cât mai curând a obiectivului strategic pentru România de aderare la spaţiul Schengen. Ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeaşi măsură ca statele Schengen”, a completat ministrul.

Lucian Bode a mai evidenţiat modul profesionist în care Poliţia de Frontieră a gestionat criza de securitate şi umanitară provocată de conflictul militar din Ucraina, oferind sprijin celor peste 1,7 milioane de refugiaţi care au tranzitat frontiera în ultimele cinci luni.

„Le-am cerut poliţiştilor de frontieră să îşi onoreze cu devotament şi integritate atribuţiile pentru că doar în acest mod vor contribui la consolidarea prestigiului instituţiei din care fac parte. Sunt convins că Poliţia de Frontieră va continua pe drumul modernizării şi dezvoltării instituţionale şi va arăta aceeaşi preocupare majoră pentru asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea şi controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a precizat Bode. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Târgul de Cariere revine la Cluj-Napoca. Vor fi disponibile mii de locuri de muncă

Publicat

targul de cariere cluj e1592916663891.jpg

Candidații din șase dintre cele mai importante orașe ale țării și capitala Republicii Moldova, Chișinău, vor fi față în față cu un posibil nou loc de muncă toamna aceasta la Târgul de Cariere. Evenimentele de recrutare vor aduce mai aproape de public numeroase companii din domenii de activitate variate, care oferă oportunități de carieră celor aflați în căutarea unui job.

Peste 70 de companii locale și internaționale au confirmat deja înscrierea oficială în „sezonul” de recrutare de toamnă, fiind parte din evenimentele organizate de Târgul de Cariere.

Reprezentanții companiilor vor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Se surpă Clujul? Gropi în asfalt pe strada Hasdeu. ”Prima stație de metrou”

Publicat

hasdeu 1 e1660757225761.jpg

Două gropi în asfalt au apărut miercuri pe strada Hasdeu din Cluj-Napoca, fiind chemate echipe de intervenție pentru remedierea situației.

Traficul este restricționat iar gropile au constituit un bun prilej de glume pentru clujeni.

”A apărut prima stație la metrou”, a spus un trecător.

”Au început lucrările la metrou? Se face stație pentru căminele studențești?” , s-a întrebat altul.

hasdeu

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Gest SUPERB. Doi polițiști clujeni ajută un bolnav să se urce în ambulanță

Publicat

ambu pol 2 e1660759590385.jpg

Un gest superb făcut de doi polițiști clujeni a fost surprins de un cititor al Cluj24 miercuri seara în zona Gării Cluj-Napoca. 

”Unul dintre polițiști ținea de braț un bolnav în vârstă iar celălalt îi căra plasa. L-au ajutat să se urce în ambulanță.

Foarte frumos gest, de apreciat. Bravo Poliția Cluj!”, a spus cititorul.

ambu pol 1

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Razie a Poliției Locale în zona Gării Cluj-Napoca. Cerșetorii au fugit ca potârnichile

Publicat

politia lo.jpg

Sesizarea unui cititor al Cluj24 care a surprins o familie de cerșetori în zona Gării Cluj-Napoca nu a rămas fără ecou. 

Miercuri seara, mai multe mașini ale Poliției Locale Cluj-Napoca au descins în zonă, iar polițiști în uniformă patrulează peste tot.

Cerșetorii nu mai sunt prezenți ”la muncă” în timp ce trecătorii pot răsufla liniștiți pentru că nu mai sunt agasați.

Citește și VIDEO FOTO. Cerșetorie la liber în Piața Gării. Cât câștigă, zilnic, un cerșetor la Cluj?

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe