Connect with us

ACTUALITATE

Ce mesaj a transmis ministrul Lucian Bode cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră

Publicat

lucian bode ziua politie frontiera
sursa foto: Facebook / Lucian Bode

Activitatea Poliţiei de Frontieră are o însemnătate deosebită, mai ales în contextul geopolitic regional actual, în care această structură este chemată să asigure protecţia şi securitatea graniţelor României şi ale Uniunii Europene, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Am participat astăzi la evenimentul aniversar organizat de către Poliţia de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani de existenţă instituţională. Astăzi, protejarea graniţelor României înseamnă protejarea graniţelor Uniunii Europene”, a scris Bode, pe Facebook.

El a arătat că este important ca angajaţii Poliţiei de Frontieră să rămână mobilizaţi în misiunile zilnice de supraveghere şi control la trecerea frontierei de stat şi este esenţial să acorde şi pe mai departe o atenţie sporită combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

Ce mesaj a transmis ministrul Lucian Bode cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră: Nevoia de implicare şi de colaborare între instituţii

„Am subliniat în mod deosebit nevoia de implicare şi de colaborare între instituţii pentru atingerea cât mai curând a obiectivului strategic pentru România de aderare la spaţiul Schengen. Ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeaşi măsură ca statele Schengen”, a completat ministrul.

Lucian Bode a mai evidenţiat modul profesionist în care Poliţia de Frontieră a gestionat criza de securitate şi umanitară provocată de conflictul militar din Ucraina, oferind sprijin celor peste 1,7 milioane de refugiaţi care au tranzitat frontiera în ultimele cinci luni.

„Le-am cerut poliţiştilor de frontieră să îşi onoreze cu devotament şi integritate atribuţiile pentru că doar în acest mod vor contribui la consolidarea prestigiului instituţiei din care fac parte. Sunt convins că Poliţia de Frontieră va continua pe drumul modernizării şi dezvoltării instituţionale şi va arăta aceeaşi preocupare majoră pentru asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea şi controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a precizat Bode. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO. FOTO. Polițiștii din Cluj, PROTEST în stradă. Cer SALARII decente și sporuri corecte: Nu mai avem bani să plătim chiria

Publicat

protest politisti 2.jpg

Polițiști și pensionari militari au pichetat miercuri Prefectura Cluj. Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cer aplicarea legii salarizării votată încă din anul 2017.

Zeci de polițiști și pensionari militari din Cluj au ieșit miercuri în stradă. Înarmași cu vuvuzele și steaguri, aceștia au pichetat sediul Prefecturii, reprezentatul în teritoriu al Guvernului, care spun sindicaliștii, nu aplică o lege votată în Parlamentul României.

Pe lângă salarii, oamenii legii cer și majorarea normei de haină și a banilor primiți pentru echipamente.

protest politisti (3)

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 29 de ani din Botoșani care ar fi furat legume dintr-o mașină parcată în Piața Centrală

Publicat

politie e1641206727110.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 29 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 20 martie 2023, în timp ce se afla în zona Pieței Centrale, din municipiul Botoșani, profitând de faptul că persoana vătămată a lăsat neasigurată o autoutilitară, ar fi pătruns în interiorul acesteia și ar fi sustras mai multe produse agroalimentare, valoarea acestora fiind estimată la 1.500 de lei.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Vinerea Verde” scoate din traficul clujean 3.500 de mașini. Cu cât crește numărul celor care folosesc transportul în comun

Publicat

autobuze cluj.jpg

Compania de Transport Public Cluj-Napoca susține că programul „Vinerea Verde” are impact în reducerea poluării. De aproape doi ani, la Cluj-Napoca se circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun în zilele de vineri. Programul a fost implementat de curând și în comuna Florești.

„Proiectul Vinerea Verde are impact în reducerea poluării, așa cum arată ultimele statistici”, spun reprezentanții CTP Cluj-Napoca.

„Vinerea Verde” scoate din traficul clujean 3.500 de mașini. Cu cât crește numărul celor care folosesc transportul în comun

Proiectul „Vinerea Verde”, suținut de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A doua ediție a CONFERINȚEI internaționale de aviație Aviation-Event CLJ, organizată de Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca

Publicat

aeroport e1613998578635.jpg

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj organizează cea de-a doua ediție a prestigioasei sale conferințe internaționale de aviație Aviation-Event CLJ. Aceasta va avea loc vineri, 24 martie 2023, la Hotelul Radisson Blu din Cluj-Napoca.

Conferința va viza subiecte de interes privind starea redresării în contextul post-pandemie, planurile de reziliență a aviației europene, impactul și strategiile de atenuare a efectelor crizelor de combustibil și energie, până la provocările dezvoltării durabile a aviației din Europa Centrală și de Est.

Speakerii acestei conferințe vor fi:

David Ciceo…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe