Connect with us

ACTUALITATE

Ceremonie de decorare a Patriarhului Daniel, la Palatul Cotroceni

Publicat

patriarh

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora, joi, pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Potrivit agendei şefului statului, ceremonia de decorare va avea loc la ora 17,00.

Joi, Patriarhul Daniel împlineşte 70 de ani.

Patriarhia Română a anunţat la începutul săptămânii că joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, va fi săvârşită o slujbă de Te Deum „ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Patriarhului Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni”.

La finalul acestei slujbe se va prezenta Actul aniversar al Sfântului Sinod al BOR la împlinirea vârstei de 70 de ani de către Patriarhul Daniel. După aceste momente liturgice, în Sala Aula Magna din Palatul Patriarhiei, se va desfăşura un moment aniversar, în cadrul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice. În încheiere, vor fi prezentate un volum şi un film. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Rata șomajului în Alba, în creștere la sfârșitul anului 2022. Care este comuna în care nu s-a înregistrat nici un șomer

Publicat

ajofm alba e1588076385299.jpg

Numărul de șomeri din Alba a crescut cu peste 18% în luna noiembrie 2022, comparativ cu luna corespunzătoare din 2021, potrivit celor mai recente date statistice comunicate de reprezentanții Direcției de Statistică (DRS) a județului.

Cei mai mulți șomeri au fost înregistrați în comuna Jidvei (432 de persoane), în timp ce în comuna Cut nu s-a înregistrat nici un șomer.

Potrivit DRS Alba, în luna noiembrie 2022 rata şomajului a fost de 3,8% (3,9% femei), mai mare decat rata înregistrată în luna corespunzătoare din anul 2021, 2,8% (3% femei).

Numărul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sondaj ATLAS, alegeri prezidențiale: Emil Boc, depășit de George Simion. Care este candidatul preferat de alegători

Publicat

emil boc facebook.jpg

Un sodaj de opinie realizat de ATLAS și dat miercuri publicității, îl plasează pe primarul Clujului, Emil Boc, pe locurile 4- 5 în preferințele electoratului pentru funcția de președinte al României, la egalitate cu liderul USR, Cătălin Drulă, dar în spatele liderului AUR, George Simion.

Emil Boc nu este, însă, președinte de partid și a declarat, nu odată, că nu dorește să candideze la prezidențiale. În schimb, în ceea ce privește imaginea publică, primarul din Cluj-Napoca se clasează foarte bine, imediat după Mircea Geoană, care conduce clasamentul.

Sondaj ATLAS, alegeri prezidențiale:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Modificări în Legea Sănătății aprobate de Guvern. Noi tipuri de medicamente compensate, reguli la acordarea concediilor medicale

Publicat

doctor asistent medic sanatate tensiune pixabay 1000x600.jpg

Medicamentele imunologice vor fi incluse în lista medicamentelor compensate – este una din modificările făcute marți la Legea sănătății. Guvernul a aprobat marți mai multe ordonanțe care modifică Legea sănătății și concediile și indemnizațiile medicale.

Principalele modificări aduse legii sănătății:

– Reglementarea modalității de asigurare a medicamentelor imunologice (agenţi folosiţi pentru producerea imunităţii active, precum unele vaccinuri), altele decât cele incluse în programele de sănătate publică finanțate de Ministerul Sănătății sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Parastas și depunere de coroane în memoria lui Iuliu Maniu la Cluj. Se depun flori și la statuia care a fost dată jos

Publicat

iuliu maniu erou e1540853770314.jpg

Fundația Corneliu Coposu, Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu” de la Bădăcin, Clubul Monarhiștilor Clujeni, Fundația „Doina Cornea”, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Fundația Culturală Memoria, Fundația Academia Civică, Asociația 21 Decembrie 1989 anunță mai multe manifestări comemorative care vor avea loc la Cluj-Napoca în memoria omului politic Iuliu Maniu. 

Astfel, sâmbătă, 4 februarie 2023, la ora 17.00, la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor și Mărturisitorilor veacului 20 din Cluj-Napoca, va avea loc o slujbă de parastas în memoria lui Maniu.
După…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe