Connect with us

ACTUALITATE

Ciolacu, despre consultări: Nu mai are rost să mergem la o mascaradă. PSD a mâncat această pâine

Publicat

Dacă vor fi consultări doar formale, PSD nu va participa, a spus, marți seara, președintele Marcel Ciolacu: „Nu mai are rost să mergem la o mascaradă, unde să ni se spună cât de gravă este situația. PSD a mâncat această pâine”, afirmă liderul PSD.

„Eu nu vreau să forțez lucrurile. Vreau să existe un principiu și apoi să venim fiecare cu specialiștii noștri”, spune Marcel Ciolacu, marți seara, la Antena 3, întrebat cum ar arăta un guvern de specialiști în opinia PSD.

Ciolacu spune că diferența dintre cei care au format Guvernul până acum și PSD este că PSD are specialiștii, pe când ceilalți doar îi invocă.

„O să venim cu specialiști pe fiecare domeniu și îi vom alege pe cei mai buni pentru această perioadă critică în România. Stăm pe o bombă socială. Nu realizează. Pică tot capitalul românesc. Este o abrambureală și continuăm cu aceleași minciuni, și cu PNRR-ul. Trebuie să înțelegem că soluțiile sunt în interiorul României. Nu vin salvările din exteriorul României. Capitalul românesc, energia românească, muncitorii români… noi vindem acum povești. S-au împrumutat peste 50 de miliarde. Vin 30 de miliarde de la PNRR. Care este diferența? Cu ce a crescut nivelul de trai, după ce Cîțu s-a împrumutat cu 40 de miliarde?”, declară președintele PSD.

Ciolacu mai spune că sunt încă 14 miliarde de euro de atras din fonduri europene din exercițiul bugetar precedent, din granturi, nu din împrumuturi.

Întrebat dacă acesta este mandatul cu care merge la consultări cu președintele Iohannis, Ciolacu a răspuns. „Trebuie să vedem întâi forma de invitație a președintelui. Dacă este una formală, ca și data trecută, eu o să recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu mai are rost să mergem la o mascaradă sau unde să ni se pună cât de gravă este situația. PSD a mâncat această pâine. Am venit și ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban și am văzut ce a urmat și în ce dezastru am ajuns”.

Întrebat, în continuare, dacă regretă votul pentru Guvernul Orban, Ciolacu a spus că nu îi pare rău de vot, ci de faptul că s-a produs „un dezastru” în zona sectorului medical, în timpul gestionării de către Guvernul Orban.

„N-am crezut că pot fi oameni atât de mici, atât de ipocriți, atât de falși, care n-au nicio empatie, cinici. Acești oameni sunt cinici”, a mai spus Marcel Ciolacu. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Incidența COVID în București, în scădere pentru a doua zi la rând

Publicat

Incidența COVID în Capitală a scăzut, duminică, până la 16,38 la mia de locuitori, aceasta fiind a doua zi de scădere ușoară, a anunțat DSP.

Potrivit DSP București, incidența COVID în Capitală este duminică de 16,38 la mie, față de 16,53 cât a fost cea înregistată sâmbătă.

Aceasta este a doua zi de scădere a incidenței, după ce vineri a fost de 16,54 la mie.

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de introducere a carantinei în București și județul Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Medicamentele pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Franța au ajuns în România

Publicat

medicamente

Medicamentele și echipamentele pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Franța au ajuns în România. Recepția ajutorului a fost făcută de ambasadorul Franței în România, Excelența Sa doamna Laurence Auer și secretarul de stat, șef al DSU, Raed Arafat.

Ambasadorul Franței în România a participat duminică la evenimentul de la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani.

„Sunt medicamente pentru reanimare, mecanismul european de protecție civilă merge foarte bine”, a declarat Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Pentru noi este un ajutor extraordinar, arată solidaritatatea europeană în momentele dificile… Dozele sunt pentru pacienții sedați de la Terapie Intensivă, sunt medicamente de mare importanță, vor ajunge pentru un timp suficient”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai dezvăluit ce se va întâmpla cu medicamentele aduse din Franța.

„Vor ajunge la Unifarm, la zona refrigerată. Ministerul Sănătății va face planul de distribuire și Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a mai spus Arafat.

Raed Arafat a mai anunțat că, în prezent, autoritățile române vorbesc cu Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID. De asemenea, România a primit oferte de ajutor și din alte țări, a precizat Arafat.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Regatul Unit relaxează restricţiile anti-COVID-19 pentru turiştii care se întorc în ţară şi care sunt vaccinaţi

Publicat

Regatul Unit a relaxat măsurile anti-COVID-19 pentru turiştii care se întorc în ţară şi care sunt vaccinaţi cu schema completă, decizie pe care guvernul britanic o consideră un important factor de impulsionare a industriei turismului, informează duminică dpa.

Începând cu orele locale 04:00 (03:00 GMT), duminică, şi pe durata vacanţei şcolare persoanele vaccinate cu schema completă care se vor întoarce în Regatul Unit dintr-o ţară ce nu se află pe lista roşie vor putea prezenta un test rapid în locul unui test PCR mai scump, efectuat cu cel mult două zile înainte.

Testele antigen rapide cu flux lateral pentru călătoriile internaţionale pot fi obţinute începând de vineri de la un furnizor privat de pe lista celor enumeraţi pe GOV.UK.

Departamentul de Sănătate şi Asistenţă Socială (DHSC) a precizat că pasagerii trebuie să trimită o fotografie cu rezultatul testului lor către furnizorul privat, în caz contrar riscând o amendă.

Persoanele ce vor fi testate pozitiv la coronavirus vor trebui să efectueze în mod gratuit un test PCR de confirmare şi să intre în izolare.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania a inclus Bulgaria şi Croaţia pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Publicat

Germania a inclus duminică Bulgaria şi Croaţia pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, impunând o carantină de cel puţin cinci zile pentru persoanele care nu pot face dovada vaccinării sau trecerii prin boală şi care sosesc pe teritoriul său din cele două ţări, informează dpa.

Alte trei ţări membre ale Uniunii Europene – România, Lituania şi Slovenia – se află deja pe această listă supervizată de Institutul German Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor.

Europa se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări şi spitalizări – în unele cazuri o creştere uşoară, în dependenţă de ţară – în condiţiile în care vremea s-a răcit, iar campania de vaccinare împotriva COVID-19 se desfăşoară pe alocuri într-un ritm scăzut.

Pe plan global, circa 70 de ţări sunt incluse de Germania pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat. Orice persoană care nu poate face dovada vindecării de pe urma COVID-19 sau a vaccinării cu schemă completă şi care se întoarce din aceste ţări în Germania trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. Această perioadă poate fi scurtată dacă ele prezintă un test negativ după cinci zile.

Alături de Bulgaria şi Croaţia, pe listă au mai fost adăugate Singapore şi Congo. Totodată, Kenya, Kosovo, Irak şi Honduras au fost scoase de pe această listă.AGERPRES

Citește mai departe