Connect with us

ACTUALITATE

Comerţul mondial va scădea cu 5% în 2023

Publicat

Arhivă foto

Conform estimărilor Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) făcute publice luni, se preconizează o contractare a comerțului mondial cu 5% în acest an în comparație cu anul precedent. UNCTAD a adăugat că perspectivele pentru anul 2024 sunt pesimiste, conform informațiilor transmise de Reuters.

Valoarea tuturor bunurilor şi serviciilor tranzacţionate la nivel mondial ar urma să se ridice în acest an la aproximativ 30.700 de miliarde de dolari, comparativ cu 32.200 miliarde de dolari în 2022, conform celor mai recente evaluări ale UNCTAD.

În timp ce comerţul cu bunuri ar urma să se contracte cu aproape 2.000 de miliarde de dolari în 2023, sau aproximativ 8%, schimburile cu servicii ar urma să crească cu aproape 500 de miliarde de dolari sau 7%.

UNCTAD a dat vina pentru această contracţie a comerţului mondial pe performanţele slabe ale exporturilor ţărilor în curs de dezvoltare.

„Comerţul mondial a înregistrat un declin pe parcursul lui 2023, influenţat în primul rând de o diminuare a cererii în ţările dezvoltate, subperformanţele economiilor din estul Asiei şi scăderea preţurilor la materii prime. Aceşti factori combinaţi au condus la o contracţie semnificativă a comerţului cu bunuri”, a informat UNCTAD.

Organismul din cadrul ONU a precizat că prognozele sale privind comerţul mondial în 2024 rămân „foarte incerte şi per ansamblu pesimiste”.

„Chiar dacă anumiţi indicatori economici arată o posibilă îmbunătăţire, tensiunile geopolitice persistente, nivelurile ridicate de îndatorare şi fragilitatea economică răspândită sunt aşteptate să exercite influenţe negative asupra comerţului mondial”, a subliniat UNCTAD. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FC Botoșani a câștigat cu greu la Mioveni, dar i-a fost suficient ca să rămână în Superligă

Publicat

6a7b8059 1dab 493a 85c7 a0f0a35e6550.jpeg

Publicitate

FC Botoșani a câștigat și returul barajului cu CS Mioveni. Golul lui Sebastian Mailat a făcut ca tabela să indice același rezultat ca în tur, 1-0, astfel că moldovenii vor juca și sezonul viitor în Superligă, gsp.ro.

Învinsă în tur, CS Mioveni avea nevoie de victorie astăzi, pe teren propriu, cu sprijinul a mii de oameni. În acest context, echipa de start aleasă de Constantin Schumacher a surprins: linie de apărare în 5 oameni, mijlocași mai degrabă de profil defensiv.

Felul în care a arătat jocul a fost un efect firesc al echipei de start. Ocazii inexistente în prima parte, mingi lungi, multă încrâncenare pe construcție.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani și Marian MURARIU, CL Botoșani

Publicat

silegeanu 2 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitații Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro au fost astăzi Cătălin SILEGEANU, candidat AUR la funcția de primar al Municipiului Botoșani și Marian MURARIU, candidat AUR la funcția de consilier al Municipiului Botoșani.
Cei doi candidați au vorbit despre proiectele pe care le au pentru municipiul Botoșani dacă vor ajunge la Primăria municipiului Botoșani, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

(P) VIDEO: Presa națională laudă investițiile în educație ale primarului Cosmin Andrei

Publicat

captura articol gandul 833x600.png

Publicitate

Cotidianul național Gândul relatează pe larg programul de investiții pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ derulat de primarul Cosmin Andrei, iar municipiul Botoșani e prezentat drept orașul cu cele mai multe școli și grădinițe modernizate din bani europeni.

https://www.gandul.ro/actualitate/educatia-prioritate-pentru-primarul-municipiului-botosani-50-de-milioane-de-euro-pentru-renovarea-unitatilor-de-invatamant-20212482

        Gândul.ro prezintă cum a reușit Cosmin Andrei să atragă toți banii europeni disponibili pe toate axele de finanțare pentru reabilitarea și dotarea școlilor cu mobilier și echipamente…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, candidat PSD

Publicat

cosmin andrei 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.
Intrat în cursa pentru câștigarea unui nou mandat la Primăria Municipiului Botoșani din partea Partidului Social Democrat, Cosmin Andrei a vorbit despre ceea ce a însemnat ultimii patru ani la conducerea municipiului Botoșani, despre realizările și investițiile făcute în municipiu.
Cosmin Andrei a vorbit și despre contracandidații săi pentru această funcție, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe