Connect with us

EVENIMENT

Comisia Europeană anunţă un ajutor de 3,5 miliarde de euro pentru ţările membre care primesc refugiați ucraineni. Câți bani primește România

Publicat

refugiati ucraina frontiera vama

Comisia Europeană oferă 3,5 miliarde de euro ţărilor UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Banii sunt folosiți pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie și locuri de muncă.

UE vrea să atenueze presiunea resimțită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina. În această perioadă numeroși ucrainieni au plecat din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene.

Citește și: Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de 100 milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor

„UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre – fondurile de coeziune – care merg către cei în nevoie”, a declarat Elisa Ferriera, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Pe scurt, este vorba despre un ajutor acordat statelor membre pentru a-i primi şi integra pe refugiaţii din Ucraina.

România primeşte, astfel, fonduri în valoare de 450.119.357 euro. Mai mult primeşte Polonia – 562.098.072 euro, aceasta fiind țara unde au ajuns cei mai mulţi dintre refugiaţi.
(sursa: Mediafax)

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Legătura dintre un cont de Instagram, investiții în criptomonede și hackeri, detaliată într-un proces la Tribunalul Alba

Publicat

legătura dintre un cont de instagram, investiții în criptomonede și

Spargerea unui cont de Instagram a fost cercetată de polițiștii din Alba. Este vorba despre o escrocherie clasică a hackerilor de pe internet, care vânează conturi de pe rețelele sociale. 

Modalitatea prin care aceștia au acționat este descrisă de magistrații Tribunalului Alba, care au dat o soluție în acest caz. Dosarul a fost soluționat în data de 15 aprilie 2024, la solicitarea procurorilor.

Legatura dintre criptomonede și contul de Instagram

Hackerii au acționat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un institut ”fantomă” l-a scos pe primul loc pe Bogdan Pivariu candidat la Primăria Florești. Cine este CIRA

Publicat

bogdan pivariu facebook.jpg

Actualul primar din Florești, Bogdan Pivariu, apare într-un sondaj de opinie realizat în luna martie ca având 71% din preferințele de vot ale locuitorilor celei mai mari comune din România.

Sondajul respectiv are, însă, niște ciudățenii.

Astfel, în clasament apare și Daniel Meze, care însă a anunțat că nu vrea să fie primar, ci viceprimar în cazul în care alegerile locale din 9 iunie vor fi castigate de candidatul USR, Flaviu Udrea, Dinu Criste, care a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Români blocați pe aeroportul din Dubai. Pistele au fost inundate. MAE monitorizează situația acestora

Publicat

români blocați pe aeroportul din dubai. pistele au fost inundate.

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, informează MAE.

MAE a transmis miercuri că prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora.

YouTube videoYouTube video


De asemenea, ministerul român precizează că…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni

Publicat

vremea în alba în săptămâna 15 – 21 aprilie 2024:

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni vin împreună cu o nouă prognoză de vreme rece, care va dura întreaga lună aprilie peste toată Europa. 

Luna aprilie a continuat cu o căldură uimitoare în întreaga Europă, sute de recorduri lunare de temperatură fiind doborâte pe o mare parte a continentului.

Însă, în această săptămână, valul istoric de căldură ajunge la sfârșit cam peste tot în Europa.

În această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe