Connect with us

ACTUALITATE

Noaptea GROAZEI: Copaci rupţi, maşini avariate şi table desprinse de vânt în București. Zăpadă și viscol în centrul țării

PublicatSursa foto: ISUBIF

“În intervalul orar 16,00-20,30, au fost gestionate 50 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov, 44 în Bucureşti şi şase în Ilfov (10 auto avariate, 12 copaci căzuţi, 19 table desprinse, opt cabluri rupte, patru stâlpi căzuţi şi şapte panouri publicitare desprinse)”, precizează ISUBIF.

Vezi și VIDEO Pericol pe Autostrada A 2: Mai multe panouri antiorbire de pe parapetul median au fost smulse de vânt

 

Potrivit sursei, în Bucureşti, pe bd. Ion Mihalache şi pe bd. Mărăşti au căzut doi pomi pe carosabil şi pe şinele de tramvai, pe aleea Obcina Mică un copac a căzut pe patru autoturisme şi pe bd. 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru degajarea unor table.

Capitala se află începând de vineri dimineaţă sub o atenţionare cod galben de vânt puternic, răcire accentuată a vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, conform unei prognoze speciale, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

drumari

În centrul țării în județele Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, ninge puternic, iar drumarii au scos utilajele pe toate drumurile naționale și pe autostrada Sebeș- Sibiu.

Starea partii carosabile

CAROSABIL: DRDP BRASOV . Acoperit cu zapada pe:
-DN 1A Km 160+600 – 166+000 Lim . jud. Ph.zapada framantata 0-1 cm;
-DN 10 Km 120+760 – 132+000 zapada framantata 0-1 cm;
-DN 13 Km 25+000 – 28+150 Padurea Bogati (Bv) zapada framantata 0-1 cm;
– DN 7C km 130+000 – 140+000 Balea Cascada (Sb) – Cartisoara (Sb) zapada framantata 1- 3 cm
– DN 11 km 30+525 – 90+000 Santionluca(Cv) – lim.jud.Bc.zapada framantata 0- 1 cm
-DN 11B Km Tg. Secuiesc (Cv) – 20+220 (Cv) zapada framantata 1-2 cm;
– DN 11C km 25+000 – 35+000 Balvanyos (Cv) – Bixad (Cv) zapada framantata 0- 1 cm
– DN 12C km 5+000 – 32+000 M.Ciuc – lim.jud Nt.zapada framantata 0- 2 cm
– DN 13B Km 21+100 – 47+792 Praid Hr) – Borzont (Hr) zapada framantata 1-2 cm; 
– DN 13E km 74+000 – 82+000 Zagon (Cv) – Barcani (Cv) zapada batatorita 3-4 cm;
-DN 73A Km 34+260 -36+150 Zarnesti (Bv) – Poiana Marului (Bv) zapada framântată 0-1 cm;
in rest, umed in jud. Bv, Sb, Ms, Hr, Cv;

MASURI: DRDP Brasov: S-a actionat cu 79 AUTOUTILAJE si s-au raspandit 311.1 TONE MATERIAL ANTIDERAPANT (266 tone sare + 45.1 tone nisip) si 2.75 TONE CLORURA CALCIU in intervalul orar 12:00 – 17:00/22.02.2019 astfel:
– SDN Brasov s-a actionat cu 23 autoutilaje si s-au raspandit 97 tone sare pe: DN 1; DN 1A; DN 1E; DN 1S; DN 10; DN 11; DN 13; DN 13E; DN 73; DN 73A; DN 73B; DN 73F si VOB;
– SDN Sibiu s-a actionat cu 15 autoutilaje si s-au raspandit 55.1 tone material antiderapant (29 tone sare + 26.10 tone nisip) pe: DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B;
– SDN Targu Mures s-a patrulat cu 3 autoutilaje pe: DN 13; DN 13A; DN 15; 
– SDN Miercurea Ciuc s-a actionat cu 15 autoutilaje si s-au raspandit 62 tone material antiderapant (43 tone sare + 19 tone nisip) si 2.750 tone clorura de calciu pe: DN 11B; DN 12; DN 12A; DN 12C; DN 13A; DN 13B; DN 13C si DN 15;
– SDN Sfantu Gheorghe s-a actionat cu 23 autoutilaje si s-au raspandit 97 tone sare pe: DN 2D; DN 10; DN 11; DN 11B; DN 11C, DN 12 si DN 13E.

stalp

În jurul orei 22, 00  pe DN1 în apropiere de Timisul de Sus un copac și un stalp electric s-au rupt . Traficul a fost blocat pe ambele sensuri.

tir rasturnat

Un TIR s-a rasturnat pe DN13 intre localitățile Rorbav si Maierus din județul Brașov, în jurul orei 23,00. Traficul a fost blocat complet.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Proiect USR PLUS: Conducătorii auto cu permis suspendat vor putea susţine testul oriunde în ţară

Publicat

Deputatul USR PLUS Alin Apostol a depus o iniţiativă legislativă conform căreia testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, test ce permite reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, poate fi susţinut la oricare serviciu al poliţei rutiere de pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a USR PLUS, în prezent, testul poate fi dat în localitatea trecută în permis sau în localitatea unde a fost constatată contravenţia, ceea ce se traduce “prin costuri suplimentare şi risipă de timp” pentru şoferi.

“România este ţara paradoxurilor, în care o lege fără sens nu te mai ia prin surprindere. Să zicem că ai permis de conducere de Baia Mare şi te-ai mutat în Bucureşti. Să presupunem că pleci în weekend la Sighişoara. Încalci legislaţia rutieră şi ţi se ridică permisul pentru 3 luni. Conform legii, ai dreptul legal să-ţi testezi cunoştinţele rutiere ca să-ţi reduci perioada de suspendare. Unde crezi că te obligă legea să dai acest test? După cum zice povestea noastră… în Maramureş. Care e sensul să străbaţi 500 km ca să dai un test rutier? De ce nu-ţi poţi testa cunoştinţele oriunde? Pentru a repara acest non-sens, am depus acest proiect legislativ care dă posibilitatea contravenientului să dea acest test oriunde în România”, a precizat Alin Apostol.

Propunerea legislativă modifică art. 1062 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

“Testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie se poate susţine la oricare serviciu al poliţiei rutiere de pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile art. 106 şi art. 1061”, prevede modificarea propusă. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO/ VIDEO: Peste 130.000 de doze de vaccin anti-COVID au plecat din România spre Republica Moldova

Publicat

“În urmă cu puţin timp, au plecat către Chişinău încă 132.000 de doze de vaccin anti-COVID. Suntem alături de autorităţile din Republica Moldova şi ne bucurăm că putem să dăm o mână de ajutor în lupta cu pandemia de coronavirus.

Până acum, peste Prut, au fost livrate alte 72.000 de doze de vaccin şi mai multe echipamente medicale”, a scris, pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Pachetul de sprijin pentru Republica Moldova a fost anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău din decembrie anul trecut.

Guvernul a aprobat joi, printr-o hotărâre, acordarea a încă 132.000 de doze vaccin împotriva COVID-19 Republicii Moldova, cu titlu gratuit.

“Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii.

Un număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, vor fi alocate pentru Republica Moldova. Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, informa MS. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania a scos Marea Britanie din lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat

Publicat

Germania a retras Marea Britanie de pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, au anunţat vineri autorităţile sanitare, la aproape patru luni după suspendarea temporară a legăturilor cu Regatul Unit din cauza apariţiei unei mutaţii a coronavirusului, relatează France Presse.

Marea Britanie a intrat din nou în lockdown în ianuarie, pentru a treia de la începutul pandemiei, iar în prezent raportează sub 3.000 de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 pe zi, datorită, în special, unei ample campanii de vaccinare.

Concret, începând de duminică, călătorii care sosesc în Germania din Marea Britanie nu vor mai trebui să stea în carantină timp de zece zile, potrivit Institutului german pentru boli infecţioase Robert-Koch (RKI).

În schimb, Germania a plasat regiunea turistică Algarve din sudul Portugaliei pe lista sa de zone cu risc ridicat. Sudul Portugaliei este una dintre destinaţiile preferate de turiştii germani, care vor trebui de acum să stea zece zile în carantină la revenirea în ţară. Ei ar putea să iasă din izolare peste cinci zile dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

Arhipelagul Azore a fost inclus şi el pe această listă, la fel şi regiunea autonomă spaniolă Castilia-La Mancha şi Emiratele Arabe Unite (EAU), din cauza ratelor ridicate de infectare.

Marea Britanie şi-a redeschis luni pub-urile şi restaurantele în aer liber, de asemenea saloanele de înfrumuseţare şi frizeriile, după o carantină de trei luni.

Cu peste 127.000 de decese asociate COVID-19, Regatul Unit rămâne ţara cea mai afectată din Europa de pandemie, notează AFP. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

CEO Pfizer: COVID-19 va „deveni ca gripa” cu ajutorul vaccinurilor

Publicat

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, se declară încrezător că viaţa în Europa va reveni la normal în toamnă. În declaraţiile sale pentru patru ziare europene, Bourla a declarat că noul coronavirus „va deveni ca gripa. Ne vom vaccina şi ne vom trăi vieţile”.

El a menţionat, de asemenea, că Pfizer va „creşte semnificativ” livrările de vaccin BioNTech / Pfizer către ţările membre ale UE în următoarele săptămâni, cu 250 de milioane de doze în total în al doilea trimestru, relatează Politico.

Potrivit lui Bourla, campania de vaccinare a UE – care s-a confruntat cu critici pentru că a rămas în urmă faţă de Regatul Unit şi Statele Unite – nu ar trebui comparată, spunând că „lucrurile par să arate mereu mai bine în curtea vecinului”.

„Furnizarea şi administrarea dozelor pentru 447 de milioane de oameni, populaţia UE, este o sarcină monumentală”, a adăugat Bourla.

De asemenea, joi, Bourla a declarat pentru CNBC că oamenii vor avea nevoie probabil de o a treia doză a vaccinului Pfizer în termen de 12 luni de la vaccinare şi a adăugat că este posibil ca vaccinarea să fie anuală.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat el la CNBC. CEO Pfizer a mai precizat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe