Connect with us

EVENIMENT

Cristi Spaidăr, ”vedeta” lumii interlope din Galați, săltat de DIICOT. Acuzații GRAVE de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism

Publicat

spaidar
sursa foto: Facebook

Cristi ”Spaidăr” cum se autointitulează renumitul interlop din Galați, a fost reținut de polițiști, împreună cu tatăl și fratele său, sub acuzații grave de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minor şi proxenetism, scrie Pro Lider FM.

Cristi ”Spaidăr” este cel care a fost implicat în mai multe scandaluri, după ce a lovit un medic ginecolog și a înjunghiat un taximetrist.

Citește și VIDEO: Medic ginecolog agresat într-o clinică din Galaţi. Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei

spaidăr

Într-un comunicat DIICOT se arată că „La data de 20.02.2020, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate organizată şi Terorism, lucrătorii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi lucrătorii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de şase percheziţii domiciliare în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. La activităţile desfăşurate au asistat lucrători din cadrul Corpului Naţional de Poliţie al Spaniei”, precizează DIICOT.

Citește și Pedeapsă blândă pentru bătăuşul medicului din Galaţi. Cristi Spaidăr poate scăpa doar cu amendă

Concomitent, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, lucrătorii din cadrul Corpului Naţional de Poliţie au efectuat, pe teritoriul Spaniei, o percheziţie domiciliară, fiind vizat un membru al structurii infracţionale.
În cauză există suspiciunea rezonabilă cu privire la faptul că în cursul anului 2018 a fost constituit un grup infracţional organizat în cadrul căruia membrii acestuia au avut atribuţii bine stabilite şi acţionând în mod coordonat începând din luna mai 2019 au racolat, transportat, adăpostit, primit supravegheat şi controlat un număr de patru victime majore şi un număr de două victime minore pe care le-au exploatat prin determinarea la practicarea prostituţiei, activitatea de exploatare având loc atât pe teritoriul naţional cât şi pe teritoriul Spaniei.

„De asemenea s-a stabilit că, începând din anul 2012, membrii iniţiali ai grupului infracţional organizat, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale în mod repetat şi prin acţiuni materiale repetate au determinat, au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase patrimoniale importante de pe urma practicării prostituţiei pe teritoriul României sau Spaniei de către concubinele acestora”, mai spun reprezentanții DIICOT Galați.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi/sau ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux, trei imobile suma de 50.000 euro cash).

În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reţinerii, pentru o durată de 24 de ore a unui număr de trei inculpaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minor şi proxenetism, iar faţă de o inculpată a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar (avându-se în vedere la dozarea măsurii faptul că aceasta este însărcinată).

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Galaţi, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, sprijinul tehnic fiind asigurat de Brigada de Operaţiuni Speciale Galaţi.

sursa: Pro Lider FM

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TOP salarii pe județe. Cele mai mari și cele mai mici salarii medii din România. Pe ce loc se află Alba. HARTĂ

Publicat

top salarii pe județe. cele mai mari și cele mai

TOP salarii pe județe: București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale.

Alba se află aproape de jumătatea clasamentului, cu o medie de 4.287 de lei, mai puțin decât Cluj și Sibiu, dar mai mult decât Mureș, Hunedoara și Vâșcea. 

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare, citate de Economedia.

TOP salarii pe județe: Consultă harta în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe