Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii iulie. Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni

Publicat

În ultimele două săptămâni din luna iulie vremea va fi frumoasă, cu temperaturi  care trec de 36-37 de grade Celsius. În a doua jumătate a săptămânii, în vestul țării în special, mercurul din termometre va urca la 38 de grace Celsius.

În ultimele zile ale lunii un nou val de caniculă va lovi România, precizează specialiștii. Meteorologii anunță că vor fi ploi puține și neînsemnate cantitativ.

Citește și ”Apocalipsa Meteo” din Europa ajunge în România. Director ANM: vor fi 38 – 39 de grade la umbră, dar poate crește la 44 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe regiuni, pentru două săptămâni, până la finalul lunii iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. BANAT

În Banat, intervalul va începe cu valori termice apropiate de cele normale, respectiv maxime în general de 28…30 de grade și minime de 12…14 grade. Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 – 24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 37…38 de grade.

Citește și România se topește. Val de căldură și disconfort termic accentuat. Cod galben și portocaliu de CANICULĂ

Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 34…36 de grade. Media temperaturilor minime în această perioadă va fi de 17…19 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. CRIȘANA

În Crișana, la început vor fi temperaturi apropiate de cele normale în această perioadă, cu 27…29 de grade, ziua, și 10…12 grade, noaptea. Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 – 24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 36…37 de grade.

Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în jurul a 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 16…18 grade.

Toată perioada va fi caracterizată de deficit pluviometric. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. TRANSILVANIA

În Transilvania, la început vor fi valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice (26…28 de grade), iar nopţile vor fi răcoroase (8…10 grade, în medie). Vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, cele mai ridicate valori fiind estimate pentru 21 și 24 iulie, iar minimele vor fi în general de 13…15 grade.

În prima săptămână nu sunt prognozate ploi, iar pentru perioada 25…31 iulie crește ușor probabilitatea pentru ploi locale.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. MARAMUREȘ

În Maramureș, în primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv 26…29 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase cu minime în general sub 10 grade. Din data de 20 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, până la finalul lunii va predomina vremea călduroasă, chiar caniculară în anumite zile, la câmpie. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, iar a celor minime va fi de 15…17 grade.

Până în 22 iulie nu sunt prognozate ploi, iar ulterior va crește probabilitatea de ploaie, îndeosebi în a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. MOLDOVA

În Moldova, în primele două zile se vor înregistra 26…28 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase mai ales în nordul regiunii, cu minime mediate regional, de numai 12 grade. Și în această regiune vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, iar minimele vor fi în general de 15…18 grade.

Temperaturi mai ridicate sunt estimate pentru 24 iulie, când media temperaturilor maxime poate ajunge la 35…36 de grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni. Totuși, în perioada 24 – 31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. DOBROGEA

În Dobrogea, în primele zile, valorile temperaturii aerului vor fi normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 26…27 de grade, iar minimele termice ale acestui interval vor fi de 16…18 grade.

După 20 iulie, vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în partea continentală, cu maxime în medie de 32…34 grade și minime de 19…21 de grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile mai ales în a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. MUNTENIA

În Muntenia, intervalul va începe cu valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29…32 de grade și minime de 13…15 grade. Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34…37 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 25 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. OLTENIA

În Oltenia, în primele două zile se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime de 29…31 de grade și minime de 14…16 grade. Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34…37 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. LA MUNTE

La munte, în primele două zile, vremea va fi răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime termice de numai 6…8 grade și maxime de 16…18 grade. Ulterior se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va fi de 22…24 de grade, iar a celor minime de 12…14 grade.

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

lucrari cale ferata.jpg

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru modernizarea lotului 4 Aleșd – Frontieră Ungaria, unul dintre cele mai dificile tronsoane de pe magistrala M 300 Cluj – Oradea. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 luni.

Autorizația de construire este emisă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

video: tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat

miss turism romania 2024 crop.jpg

Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în competiția internațională de frumusețe Miss Tourism World 2024. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Într-un interviu din 2022, Ioana arăta că face parte din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Prohodul Domnului, procesiunea cu Sfântul Epitaf

Publicat

live video: slujba din vinerea mare, la catedrala Încoronării din alba

Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia are loc Denia Prohodului Domnului, cu procesiunea Sfântului Epitaf. Sute de credincioși participă la slujbă și apoi la procesiunea prin care se înconjoară biserica. 

Sfânta şi Marea Vineri este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu şi a fost pus în mormânt, fiind, potrivit tradiţiei, zi de post negru, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe