Connect with us

EVENIMENT

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii iulie. Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni

Publicat

În ultimele două săptămâni din luna iulie vremea va fi frumoasă, cu temperaturi  care trec de 36-37 de grade Celsius. În a doua jumătate a săptămânii, în vestul țării în special, mercurul din termometre va urca la 38 de grace Celsius.

În ultimele zile ale lunii un nou val de caniculă va lovi România, precizează specialiștii. Meteorologii anunță că vor fi ploi puține și neînsemnate cantitativ.

Citește și ”Apocalipsa Meteo” din Europa ajunge în România. Director ANM: vor fi 38 – 39 de grade la umbră, dar poate crește la 44 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe regiuni, pentru două săptămâni, până la finalul lunii iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. BANAT

În Banat, intervalul va începe cu valori termice apropiate de cele normale, respectiv maxime în general de 28…30 de grade și minime de 12…14 grade. Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 – 24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 37…38 de grade.

Citește și România se topește. Val de căldură și disconfort termic accentuat. Cod galben și portocaliu de CANICULĂ

Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 34…36 de grade. Media temperaturilor minime în această perioadă va fi de 17…19 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. CRIȘANA

În Crișana, la început vor fi temperaturi apropiate de cele normale în această perioadă, cu 27…29 de grade, ziua, și 10…12 grade, noaptea. Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 – 24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 36…37 de grade.

Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în jurul a 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 16…18 grade.

Toată perioada va fi caracterizată de deficit pluviometric. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. TRANSILVANIA

În Transilvania, la început vor fi valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice (26…28 de grade), iar nopţile vor fi răcoroase (8…10 grade, în medie). Vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, cele mai ridicate valori fiind estimate pentru 21 și 24 iulie, iar minimele vor fi în general de 13…15 grade.

În prima săptămână nu sunt prognozate ploi, iar pentru perioada 25…31 iulie crește ușor probabilitatea pentru ploi locale.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. MARAMUREȘ

În Maramureș, în primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv 26…29 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase cu minime în general sub 10 grade. Din data de 20 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, până la finalul lunii va predomina vremea călduroasă, chiar caniculară în anumite zile, la câmpie. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, iar a celor minime va fi de 15…17 grade.

Până în 22 iulie nu sunt prognozate ploi, iar ulterior va crește probabilitatea de ploaie, îndeosebi în a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. MOLDOVA

În Moldova, în primele două zile se vor înregistra 26…28 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase mai ales în nordul regiunii, cu minime mediate regional, de numai 12 grade. Și în această regiune vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, iar minimele vor fi în general de 15…18 grade.

Temperaturi mai ridicate sunt estimate pentru 24 iulie, când media temperaturilor maxime poate ajunge la 35…36 de grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni. Totuși, în perioada 24 – 31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. DOBROGEA

În Dobrogea, în primele zile, valorile temperaturii aerului vor fi normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 26…27 de grade, iar minimele termice ale acestui interval vor fi de 16…18 grade.

După 20 iulie, vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în partea continentală, cu maxime în medie de 32…34 grade și minime de 19…21 de grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile mai ales în a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. MUNTENIA

În Muntenia, intervalul va începe cu valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29…32 de grade și minime de 13…15 grade. Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34…37 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 25 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. OLTENIA

În Oltenia, în primele două zile se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime de 29…31 de grade și minime de 14…16 grade. Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34…37 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni, până la sfârșitul lunii iulie. LA MUNTE

La munte, în primele două zile, vremea va fi răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime termice de numai 6…8 grade și maxime de 16…18 grade. Ulterior se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va fi de 22…24 de grade, iar a celor minime de 12…14 grade.

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Când se încheie campania pentru alegerile prezidențiale. Ora de la care este interzisă propaganda electorală

Publicat

când se încheie campania pentru alegerile prezidențiale. ora de la

Este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. După încheierea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, legislația electorală din România interzice o serie de activități pentru a asigura desfășurarea alegerilor într-un mod corect și echitabil.

Când se încheie campania electorală

Campania electorală pentru alegerile pentru Președintele României din anul 2024 se încheie sâmbătă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferul unui BMW, nevinovat de producerea unui accident rutier mortal în Alba. Cum au ajuns magistrații la clasarea dosarului

Publicat

Șoferul unui bmw, nevinovat de producerea unui accident rutier mortal

Un șofer care a fost implicat înr-un accident rutier mortal în urmă cu cinci ani, pe raza județului Alba, nu va fi tras la răspundere. Magistrații au stabilit că nu a fost vinovat de producerea accidentului, ci persoanele din căruța pe care le-a lovit din spate, în timp ce conducea un autoturism marca BMW.

Accidentul rutier s-a petrecut în data de 31 ianuarie 2020, pe DN 14 B Teiuș-Blaj, în localitatea Cistei. Atunci, un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UTCN, jucător cheie în HUB-ul de cercetare al hidrogenului din România. Proiect ambițios de 130 de milioane de euro

Publicat

utcn hub hidrogen1.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) face parte din HUB-ul regional de cercetare pentru tehnologiile care folosesc hidrogen Ro-HydroHub, alături de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea (ICSI) și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB).

Acest proiect ambițios, anunțat de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, joi, 21 noiembrie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aiudeanul Andrei Rațiu, dorit de cele mai mari echipe din Europa. Un club italian vrea să îl transfere și este gata de negocieri

Publicat

aiudeanul andrei rațiu, dorit de cele mai mari echipe din

Andrei Rațiu, fotbalistul Naționalei născut la Aiud, este în acest moment jucătorul român cel mai curtat de marile echipe din Europa. După ce Barcelona, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen și Tottenham și-au arătat interesul pentru el, o altă echipă mare este dispusă să discute despre clauza de 25 de milioane de euro pe care o are acesta în contractul cu Rayo Vallecano. 

Este vorba despre Napoli, club care este gata să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe