Connect with us

ACTUALITATE

Dan Benga este noul manager interimar al Salvamont Maramureș

Publicat

Sursa foto: Daniel Benga/Facebook

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş l-a numit în funcţia de manager interimar al Salvamont pe Dan Benga, în urma înfiinţării acestui serviciu public destinat salvării persoanelor din zonele montane, informează un comunicat al instituţiei remis, marţi, AGERPRES.

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a arătat că Serviciul Salvamont reprezintă o cheltuială suplimentară pentru administraţia judeţeană, punctând însă că niciun efort financiar nu este prea mare atunci când la mijloc este vorba despre salvarea vieţilor omeneşti.

„Este o cheltuială în plus pentru instituţia judeţeană, însă o investiţie necesară. Din păcate, bugetul judeţului Maramureş a fost aprobat doar în luna aprilie 2019, fapt pentru care nu am reuşit să alocăm mai repede sumele necesare pentru funcţionarea acestui Serviciu Salvamont. Personal, îi doresc mult succes lui Dan Benga în poziţia pe care o va ocupa până la organizarea cu celeritate a concursului şi sper ca salvamontiştii să aibă mai mult atribuţii de prevenire şi mai puţin intervenţii de salvare în munţii din judeţul Maramureş”, a declarat Gabriel Zetea.

În context, managerul interimar al Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, a precizat că principalele atribuţii ale noii instituţii înfiinţate sunt de a propune omologarea sau desfiinţarea unor trasee montane, coordonarea şi supravegherea activităţii de amenajare, întreţinere şi reabilitare a traseelor montane din judeţ, asigurarea preluării apelurilor de urgenţă privind accidentele montane şi transmiterea acestora la şefii de formaţie Salvamont sau la înlocuitorii acestora.

„Aştept cu nerăbdare să formăm o echipă şi să trecem la treabă, la modul cel mai serios”, a conchis Dan Benga.

Alte atribuţii ale noului serviciu public sunt de asigurare a permanenţei la punctele şi bazele Salvamont, organizarea activităţii de pregătire profesională a salvatorilor montani din judeţ precum şi orice alte atribuţii legate de activate de salvare montană, prevăzute de legislaţia în vigoare sau stabilite pirn hotărâre a Consiliului Judeţean.

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Maramureş din luna octombrie 2018, aleşii judeţeni au votat în unanimitate pentru înfiinţarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, în subordinea instituţiei judeţene, care are ca obiect principal de activitate coordonarea activităţii de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi a persoanelor accidentate şi a bolnavilor.

În judeţul Maramureş nu există formaţii de salvatori montani acreditate conform metodologiei de acreditare şi certificare a capacităţii operative de intervenţie, tocmai datorită lipsei Serviciului Public Judeţean Salvamont.

Noul Serviciu Public Judeţean Salvamont va avea un post de şef serviciu şi şapte posturi de salvatori montani atestaţi. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi posturi scoase la CONCURS de Spitalul de Urgență Cluj. Caută personal MEDICAL, auxilar și TESA, pe perioadă determinată

Publicat

spital urgenta facebook.jpg

După ce a scos la concurs zeci de posturi pe perioadă nedeterminată, Spitalul Județean de Urgență Cluj anunță concurs și pentru mai multe posturi vacante temporar.

Astfel, spitalul organizează concurs pentru ocuparea de posturi de personal medical, personal auxiliar și TESA.

Posturi scoase la concurs de Spitalul de Urgență Cluj

Înscrierile se fac în perioada 29 iunie – 5 iulie, iar concursul va fi organizat pentru posturi vacante temporar.

  • asistent medical generalist principal – 8 posturi – diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, grad principal, 5 ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF vine din nou la Oradea. Când va avea loc festivalul

Publicat

tiff cluj 28062022.jpg

După încheierea unei noi ediții, cea de-a 21-a, a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că s-a înregistrat un record în istoria evenimentului, mai precis au fost 102.000 de plătitori de bilete. De asemenea, aceștia au precizat că filmele TIFF vor ajunge și-n alte orașe din țară, printre care și Oradea.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturile experților pentru a te proteja pe timp de caniculă: Ce să faci ca să nu ajungi victimă a temperaturilor ridicate

Publicat

caldura canicula e1566549203305.jpg

Următoarele trei zile vor fi arzătoare. Meteorologii au anunțat trei zile cu temperaturi cuprinse între 33 și 37 de grade. Județul Alba, alături de marte parte a județelor din țară se află sub un cod galben de caniculă. 

În acest context, experții în temperaturi ridicate și pompierii de la ISU Alba transmit populației o serie de sfaturi pentru ca cetățenii să treacă cu bine de perioada cu temperaturi ridicate.

Pe platforma fiipregătit.ro au fost exemplificate mai multe măsuri pe care populația le poate pune în practică.

CITEȘTE ȘI: Urmează trei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe