EVENIMENT
Debitul Dunării la intrarea în țară va fi în scădere în următoarele zile
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va în scădere în următoarele zile, până la valoarea de 6.900 metri cubi pe secundă (mc/s). Astfel, potrivit meteorologilor, debitul Dunîrii se va situa peste media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s), potrivit prognozei săptămânale emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.
Prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, în intervalul 5 – 11 februarie a.c., exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a ţării unde vor fi în scădere.
În prima zi a intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, mai ales pe cele din sud – vestul şi sudul ţării, ca urmare a precipitaţiilor mixte prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din Moldova şi estul Transilvaniei vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia şi pe unele sectoare de râu din nord-vestul, vestul şi centrul ţării, avertizează hidrologii.
În luna februarie 2023, regimul hidrologic al bazinelor hidrografice din România se va situa peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Someşul Mic, Arieş, Jiu şi Bistriţa; între 80-100% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someş-sector aval Dej, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Suceava, pe cursul superior al Moldovei şi pe cursul Prutului; între 50-80% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, pe cursul mijlociu şi inferior al Moldovei şi pe cursul Siretului; între 30-50% din mediile multianuale lunare pe Vedea, afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea; sub 30% din normalele lunare pe râurile din bazinul hidrografic al Bârladului.
În luna februarie 2022 formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de năboi şi sloiuri, blocaje de gheţuri) vor fi în extindere şi intensificare în prima parte a lunii, apoi vor avea extinderi şi intensităţi variabile, în funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor.
Agerpres
EVENIMENT
Accident în lanț cu 16 mașini la Alba Iulia. Trafic îngreunat pe strada Regiment V Vânători, în zona Partoș
Accident în lanț la Alba Iulia, marți dimineața, Poliția Alba a anunțat că 16 mașini s-au lovit pe strada Regiment V Vânători, la ieșire din municipiu spre Sebeș, în zona Partoș.
Au fost înregistrate opt tamponări față-spate.
Traficul rutier este îngreunat, se circulă alternativ.
Nu au fost persoane rănite.
Alba Iulia se află sub atenționare Cod Galben de ceață, marți dimineața.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Evenimentul este organizat în ajunul lui Moș Nicolae, pe data de 5 decembrie, 2024, între orele 10.00 și 13.30, iar vânzători vor fi elevii de la clasele primare și gimnaziale.
Ei pregătesc bunătăți, cum ar fi dulciuri, realizate acasă împreună cu părinții, frații și bunicii, și obiecte artizanale specifice sărbătorilor de iarnă: globuri, steluțe sau aranjamente florale, potrivite pentru decorarea bradului ori a meselor de Crăciun.
Produsele vor…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
ELECTRICA-DEER: Întreruperi de curent la Alba Iulia, Cugir, Baia de Arieș și alte localități din Alba, până în 22 noiembrie
ELECTRICA-DEER: Întreruperi de curent la Alba Iulia, Cugir, Baia de Arieș și alte localități din Alba, până în 22 noiembrie. Sunt anunțate lucrări programate pentru întreținerea rețelei electrice.
Pentru aceste lucrări, este necesară întreruperea temporară a furnizării curentului electric.
ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în localități din județul Alba
Marți, 19 noiembrie
- Sebeșel, străzile…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Proiectul de renovare a sediului AJPIS Cluj, aproape de finalizare. Ministrul Muncii: Un loc mai primitor pentru clujeni
Proiectul ce prevede renovarea energetică a sediului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Cluj este aproape de finalizare. Până în prezent, peste 95% din lucrări au fost realizate.
Cu această ocazie, a avut loc o conferință de presă la care a participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, reprezenanți ai autorităților naționale și județene și lideri ai Partidului Social Democrat.
Investiție…
Citește mai mult pe Cluj24.ro