Connect with us

EVENIMENT

Debitul Dunării la intrarea în țară va fi în scădere în următoarele zile

Publicat

dunare debitul dunarii

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va în scădere în următoarele zile, până la valoarea de 6.900 metri cubi pe secundă (mc/s). Astfel, potrivit meteorologilor, debitul Dunîrii se va situa peste media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s), potrivit prognozei săptămânale emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.

Prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, în intervalul 5 – 11 februarie a.c., exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a ţării unde vor fi în scădere.

În prima zi a intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, mai ales pe cele din sud – vestul şi sudul ţării, ca urmare a precipitaţiilor mixte prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din Moldova şi estul Transilvaniei vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia şi pe unele sectoare de râu din nord-vestul, vestul şi centrul ţării, avertizează hidrologii.

În luna februarie 2023, regimul hidrologic al bazinelor hidrografice din România se va situa peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Someşul Mic, Arieş, Jiu şi Bistriţa; între 80-100% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someş-sector aval Dej, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Suceava, pe cursul superior al Moldovei şi pe cursul Prutului; între 50-80% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, pe cursul mijlociu şi inferior al Moldovei şi pe cursul Siretului; între 30-50% din mediile multianuale lunare pe Vedea, afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea; sub 30% din normalele lunare pe râurile din bazinul hidrografic al Bârladului.

În luna februarie 2022 formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de năboi şi sloiuri, blocaje de gheţuri) vor fi în extindere şi intensificare în prima parte a lunii, apoi vor avea extinderi şi intensităţi variabile, în funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Echipa de studenți a UTCN, LOCUL 1 la concursul de simulare a cutremurelor din SUA

Publicat

whatsapp image 2025 04 03 at 21.59.57 scaled.jpeg

Echipa de studenți a UTCN a câștigat, joi, locul 1 la concursul de simulare a cutremurelor care s-a desfășurat la Universitatea Berkeley din California, SUA. La competiție au participat echipe de la 53 de universități din întreaga lume. Prima poziție a fost împărțită cu echipa Universității McMaster din Ontario (Canada). 

Clujenii au construit macheta din lemn de balsa a unui zgârie nori, denumit OKI-Zai, care a rezistat la două simulări de cutremure la Seismic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Performanță pentru doi elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia. Vor participa la faza națională a Olimpiadei de Limba Italiană

Publicat

performanță pentru doi elevi de la colegiul militar din alba

Elev sergent Ionela Gălușcă (a XI-a) și elev caporal Andrea Buontempo (clasa a X-a) de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au reușit performanța de a se califica împreună la faza națională a Olimpiadei de Limba Italiană.

Dacă pentru Ionela este a treia calificare la națională, Andrea va participa pentru prima dată la competiția pe țară, după ce anul trecut a fost aproape de această performanță, obținând Premiul II.

Cu o pregătire individuală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Permisul auto va putea fi obținut mai ușor. Susținerea repetată a examenului teoretic, eliminată în anumite situații. PROIECT

Publicat

permisul auto va putea fi obținut mai ușor. susținerea repetată

Permisul auto va putea fi obținut mai ușor. O propunere legislativă menită să simplifice procesul de obținere a permisului de conducere a fost înregistrată recent la Senat.

Proiectul propune eliminarea susținerii repetate a examenului teoretic pentru persoanele care solicită obținerea unui permis de conducere dintr-o categorie superioară, dacă dețin deja un permis dintr-o categorie inferioară apropiată.

O propunere legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

În pragul Zilei Internaționale a Romilor, romii au SEMNAT protocolul de colaborare cu IȘJ Cluj

Publicat

dragos rosianu.jpg

Partida Romilor Pro-Europa Cluj a semnat un protocol cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în pragul Zilei Internaționale a Romilor, care este pe 8 aprilie.

„Scopul acordului de parteneriat îl constituie reglementarea colaborării în vederea implementării și derulării proiectului ”Școala, o șansă pentru copiii romi” – SOS COPIII ROMI, a schimbului de informații și diseminarea rezultatelor obținute în cadrul acestuia precum și creșterea participării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe