Connect with us

EVENIMENT

Descinderi ale procurorilor DNA din Brașov la instituţii publice din trei județe, într-un dosar de corupție

Publicat

arhivă

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Braşov efectuează joi, 3 decembrie, percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Potrivit unui comunicat al DNA, acţiunea are loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 – până în prezent.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Românii vor plăti o nouă taxă. Motivul din spatele scumpirilor anunțate în toată țara, e lege

Publicat

românii vor plăti o nouă taxă. motivul din spatele scumpirilor

Românii vor plăti o nouă taxă. Motivul din spatele scumpirilor anunțate în toată țara este reprezentat de unele modificări legislative. Primăriile din țară au termen limită data de 1 ianuarie 2025 pentru a face o schimbare.

Ce taxă nouă vor avea de plătit românii

Noi modificări legislative prevăd colectarea separată a deşeurilor în toate localităţile din țară, precum și construirea unor insule ecologice digitalizate. Însă, această schimbare va veni cu o creștere a tarifelor pentru colectarea gunoiului. Acest serviciu se va scumpi peste tot în România, astfel că românii vor avea de plătit o taxă nouă față de cea plătită în prezent pentru salubrizare.

Primăriile din țară vor trebui să facă modificări importante referitoare la modul în care se colectează deșeurile. Acestea trebuie să…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea până după Crăciun. Când sunt așteptate ninsori. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 28 noiembrie – 26 decembrie. Meteorologii anunță temeraturi mai ridicate decât cele normale, în special în prima săptămână din decembrie, Apoi, spre sfârșitul anului, temperaturile se apropie de cele normale perioadei.

Sunt așteptate precipitații și sub formă de ninsoare în prima săptămână din decembrie și în săptămâna dinaintea Crăciunului.

Prognoza meteo pe patru săptămâni: 28 noiembrie – 5 decembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pe patru săptămâni: 5 – 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nord-estice, dar și mai ridicate în vest, nord-vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. 12 – 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluvioemtric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. 19 – 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Citește mai departe

AUTO

Mai mult de jumătate din maşinile rulate ajunse în România din import au fost avariate. Câte au kilometrajul modificat

Publicat

masini second hand1 590x354
Arhivă foto

Una din cinci maşini rulate din România au kilometrajul modificat și mai bine de jumătate dintre ele au fost avariate,  arată o analiză întocmită de o platformă care furnizează rapoarte despre istoricul auto.

Astfel, conform raportului „Indexul de Transparenţă a pieţei auto”, realizat de carVertical, România ocupă locul 20 din cele 23 de ţări în topul ţărilor cu cele mai puţin transparente pieţe de maşini rulate din Europa.

„Una din cinci maşini rulate are kilometrajul dat înapoi, iar valoarea medie ştearsă de pe odometru este de aproximativ 50.000 de kilometri (48.090 km).

Aceasta înseamnă că un cumpărător nu doar că poate plăti în exces pentru un vehicul, dar pe baza înregistrărilor false poate avea probleme şi cu planificarea reviziilor”, se menţionează în document.

De asemenea, mai mult de două treimi din parcul auto de maşini rulate sunt din import (67,19%), iar peste jumătate dintre autovehicule sunt avariate (57,03%).

Mai mult de jumătate din maşinile rulate ajunse în România din import au fost avariate. ”Cumpărarea unei mașini second-hand din România este riscantă”

Majoritatea ţărilor care oferă mai puţină transparenţă au o medie scăzută a valorii daunelor şi România nu face excepţie, ocupând locul 4 în clasament cu 2.938 de euro.

Pe de altă parte, România se prezintă ceva mai bine la vârsta parcului auto second-hand, cu o vechime de 9,19 ani, şi se clasează pe locul 9 din 23 în clasamentul pieţelor auto europene analizate.

Potrivit sursei citate, cea mai puţin transparentă piaţă a maşinilor second-hand se află în Letonia, cu un scor al indicelui de transparenţă de minus 142,7 puncte şi unde aproximativ un sfert (23,6% %) dintre autovehicule au kilometrajul dat înapoi, iar valoarea medie este de aproape 47.500 km.

Clasamentul continuă cu Ucraina (-141,9 puncte), Lituania (-108,4 puncte) şi România (-100,8 puncte).

„Cumpărarea unei maşini second-hand din Letonia, Lituania, Ucraina sau România este riscantă, având în vedere că sunt pieţe cu cele mai mari importuri auto.

Aici se află cele mai multe autovehicule fraudate prin derularea odometrului sau ascunderea daunelor.

O pondere considerabil mai mare a importurilor de maşini second-hand este unul dintre motivele-cheie pentru care ţările din Est sunt mult mai afectate de fraudă.

Mai mult de jumătate din maşinile rulate ajunse în România din import au fost avariate. Top țări cu vehicule cu kilometrajul dat înapoi

Importurile cresc în mod direct procentajul de maşini cu kilometrajul dat înapoi, iar urmărirea unor astfel de infracţiuni necesită mult efort, în special atunci când vine vorba despre tranzacţii internaţionale”, susţine Matas Buzelis, şef de Comunicare la carVertical.

Datele carVertical relevă faptul că piaţa maşinilor second-hand din Vestul Europei se bucură de mai multă transparenţă decât cea din Europa de Est.

În acest context, pe primul loc se află Marea Britanie, cu cel mai mare indice al transparenţei, de 126 de puncte, urmată de Germania – cu un scor de 96,8, Italia (90,8) şi Franţa (79,9).

Pe zona Europei Centrale, Croaţia, Cehia, Ungaria şi Slovacia sunt clasate la mijlocul Indexului de Transparenţă a pieţei auto şi, deşi nu au un scor ridicat în ceea ce priveşte derularea odometrului, au un volum mai mare al importurilor de maşini second-hand şi un procent la fel de mare al maşinilor avariate.

„Dacă în Croaţia procentul de vehicule cu kilometrajul dat înapoi este unul dintre cele mai scăzute (10,3%), această ţară are un procent semnificativ de maşini importate (69,3%), iar 56,4% dintre vehicule sunt avariate.

Urmează Slovacia, cu 58,5% maşini importate şi Ungaria (52,6%). În Cehia, jumătate dintre maşinile la mâna a doua sunt importate din străinătate. 51,6% dintre acestea sunt avariate, iar 11,4% au kilometrajul dat înapoi”, conform raportului de specialitate.

Indexul de Transparenţă a pieţei auto a fost realizat pe un eşantion de 23 de ţări din Europa şi SUA, pe o perioadă de 12 luni.

Cercetarea se bazează pe date din rapoartele reale ale maşinilor cumpărate de către clienţii carVertical şi a avut la bază şase mari criterii: procentajul maşinilor cu kilometrajul dat înapoi; valoarea medie a kilometrilor şterşi de pe odometru; procentajul maşinilor avariate; media valorii daunelor; procentajul de maşini second-hand importate; vârsta medie a maşinilor verificate.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi decizii luate de SUA. Aprobă vânzarea de rachete Finlandei și deblochează un ajutor de urgenţă pentru infrastructura energetică a Ucrainei

Publicat

noi decizii luate de sua. aprobă vânzarea de rachete finlandei

Statele Unite ale Americii sunt destul de ocupate în aceste zile, fiind nevoite să ia noi decizii importante cu privire la siguranța statelor membre NATO, și nu numai. În acest sens, au decis aprobarea vânzării a peste 80 de rachete de precizie Finlandei și urmează să deblocheze un ajutor financial pentru infrastructura energetică a Ucrainei.

SUA, decise să ajute Finlanda și Ucraina

În cursul acestei dimineți s-a aflat că întreaga conducere de la Washington a fost de acord cu aprobarea vânzării de peste 80 de rachete de precizie Finlandei, unde valoarea totală a contractului depășește suma de 323 de milioane de dolari.

Decizia a fost luată în cursul zilei de ieri, mai ales că Finlanda se pregătește să adere la NATO. În acest sens, guvernul finlandez are în plan achiziţionarea a 40 de rachete tactice şi…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe