Connect with us

EVENIMENT

Descinderi la persoane bănuite de proxenetism, în Brăila. Racolau băieți săraci şi le convingeau iubitele să se prostitueze în Italia

Publicat

perchezitii
Sursă foto: arhivă

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a patru inculpați, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism în formă continuată.

 

Conform DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe raza județului Brăila, s-a constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane, specializat în racolarea de tinere minore și majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene.

Liderul grupului se ocupa de identificarea unor băieți aflați într-o situație materială modestă, dispuse să-l ajute la desfășurarea unor activități (conducători auto, mecanici, etc.), contra unor sume modice de bani, persoane cărora le oferea posibilitatea de a-și stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale.

Cele două surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum și alte tinere pe care le cunoșteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituție practicată pe teritoriul Italiei.

Ulterior, inculpații se ocupau de cumpărarea biletelor de călătorie ale persoanelor vătămate, pe care le însoțeau în Italia, unde le găzduiau într-un imobil și le inițiau în activitatea de practicare a prostituției, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate „la stradă”.

De pe teritoriul României, liderul conducea întreaga activitate, fiind încunoștințat telefonic de către concubina sa cu privire la program și la sumele obținute de fete din activitatea de prostituție.
Sumele de bani obținute îi erau expediate inculpatului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activității, utilizând diferite sisteme de transfer monetar.

Deși inculpații lăsau impresia că înlesnesc tinerelor practicarea prostituției, în baza unei înțelegeri de împărțire în mod egal a banilor obținuți în acest mod, după ce acestea ajungeau în străinătate, membrii grupării le rețineau documentele de identitate, le luau aproape toți banii sub pretextul diferitelor cheltuieli și le cereau să respecte condițiile oferite de ei, altele decât cele stabilite în România.

În cazul în care tinerele refuzau să mai practice prostituția în baza înțelegerilor inițiale, membrii grupării recurgeau la amenințări și jigniri, precum și la pretinderea unor datorii deja achitate.

Luni, procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Brăila au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Brăila, în urma cărora au fost ridicate 11 telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tabletă, un DVR, înscrisuri și carduri bancare.

Marți, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cod galben de ceață în județul Alba. Vizibilitatea poate scădea sub 50 de metri. Localitățile vizate

Publicat

ceata e1668489424676 1000x600.jpg

Meteorologii au emis o alertă de cod galben, valabilă pentru județul Alba. Local se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri.

Pe alocuri, vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. Avertizarea este valabilă sâmbătă între orele 9:00 și 12:00.

Localitățile din județul Alba, vizate de codul galben de ceață:

  • Alba Iulia,
  • Aiud,
  • Sebeș,
  • Blaj,
  • Teiuș,
  • Galda de Jos,
  • Șona,
  • Mihalț,
  • Pianu,
  • Valea Lungă,
  • Lopadea Nouă,
  • Daia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

elevă a Școlii gimnaziale „avram iancu” din alba iulia, calificată

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis reprezentanții instituției de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe