Connect with us

ACTUALITATE

Două persoane trimise în judecată pentru dare de mită şi ultraj în Suceava

Publicat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a două persoane care au încercat să mituiască un poliţist rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, se arată că, pe 12 august 2018, un agent de poliţie din cadrul unei secţii de Poliţie Rurală din judeţ, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autoturism în care se aflau două persoane, care reveneau la domiciliu de la o petrecere la care consumaseră băuturi alcoolice.

Agentul de poliţie s-a prezentat şi i-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale şi ale autoturismului, constatând, în acelaşi timp, că acesta emana halenă alcoolică.

Unul dintre inculpaţi, aflat la volanul autoturismului, a prezentat documentele solicitate de către organele de poliţie, iar la întrebarea formulată de lucrătorul de poliţie privind consumul de băuturi alcoolice, a recunoscut că a băut două sau trei beri.

Agentul de poliţie l-a informat că va fi necesară testarea sa cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei, dar în discuţie a intervenit şi pasagerul, care, împreună cu şoferul, a afirmat că nu va avea loc nicio testare.

Ambii inculpaţi au coborât din autoturism, apropiindu-se de agentul de poliţie, iar pasagerul a luat dintr-un portofel din autoturism o bancnotă de 100 de euro şi i-a oferit-o în mod repetat agentului de poliţie, încercând chiar să i-o introducă în buzunar, pentru a-l determina pe acesta să nu-l testeze cu aparatul etilotest pe şofer şi să nu ia măsurile legale corespunzătoare faţă de acesta.

Agentul de poliţie a refuzat ferm oferta de mită, respingând suma de bani oferită. Văzând că agentul de poliţie refuză primirea sumei de bani, pasagerul i-a înmânat bancnota de 100 de euro şoferului, care, la rândul său, a oferit-o în mod repetat agentului de poliţie, în acelaşi scop, se mai arată în comunicat.

Agentul de poliţie a respins în continuare oferta de mită, în mod ferm, astfel că şoferul a renunţat.

Discuţiile dintre organele de poliţie şi cei doi au devenit contradictorii şi s-au transformat într-un conflict în momentul în care agentul de poliţie a încercat să-l conducă pe şofer la autospeciala de poliţie, pentru a-l transporta la spital în vederea recoltării de probe biologice, circumstanţe în care pasagerul l-a agresat pe agentul de poliţie, respectiv l-a tras de uniformă, în încercarea de a-l împiedica să-şi exercite atribuţiile de serviciu.

Agentul de poliţie a fost nevoit să folosească spray-ul lacrimogen, iar ulterior l-a încătuşat pe pasager. Şoferul a devenit la rândul său recalcitrant, astfel că organele de poliţie l-au încătuşat şi pe acesta.

Inculpaţii au fost conduşi la sediul Poliţiei, iar apoi şoferul a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra sa fiind identificată bancnota de 100 de euro, care a fost anterior oferită agentului de poliţie, mai precizează procurorii.

Banii au fost ridicaţi şi apoi sechestraţi. Având în vedere faptele săvârşite, pasagerul a fost cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar prin sentinţa penală din 30 august 2018 acesta a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.

Şoferul este cercetat într-un alt dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe