Connect with us

EVENIMENT

După ninsorile abundente, vine GERUL! Temperaturile vor coborî până la -20 de grade Celsius. Prognoza meteo pentru săptămâna 11–17 ianuarie

Publicat

Ne așteaptă o săptămână de iarnă autentică: va începe cu ninsori abundente, apoi se sfârșește cu un ger crunt. Temperaturile MAXIME vor fi de –10 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, iar în unele zone mercurul termometrelor va coborî char și până la -20 de grade Celsius.

Luni, 11 ianuarie:
– Ne așteaptă o noapte cu minime negative prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova (valori de la –0 spre –2, –3 grade), în timp ce prin Oltenia, Muntenia vorbim de valori ușor pozitive, 0 – 1 grade. Mult mai cald va fi în sud-estul extrem al Munteniei și Dobrogea, unde se ating minime de 3 – 4, 5 grade. În zonele montane minimele coboară spre –3, –5 grade, cu –6 spre –8 grade pe creste.

Citește și Furtuna Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. ANM anunță Cod Galben de ninsori în 20 de județe

Maximele zilei se vor situa, în cea mai mare parte a țării, între 1 – 3 grade, cu valori ușor negative prin centrul Moldovei, Transilvania (-0 spre –1 grad). În zonele montane vorbim de maxime care nu urcă mai sus de –3, –5 grade, cu –6 spre –8 grade pe creste.

Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, cantități de peste 15 – 20 l/mp urmând să se acumuleze în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, dar și prin sudul Transilvaniei. În restul țării vorbim de 3 – 5, 7 l/mp.

Marți, 12 ianuarie:
– Avem parte de valori minime de la –0 spre –2, –3 grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania și Maramureș, în timp ce prin Banat și Crișana ne oprima la minime de 0 – 1 grad. În continuare, estul Munteniei și Dobrogea ajung la valori de 2 – 4 grade, iar în zonele montane vorbim de temperaturi de la –3 spre –5. –6 grade, cu –8, –10 grade pe creste.

Maximele caracterizează o vreme normală pentru data din calendar, cu valori, în cea mai mare parte a țării, cuprinse între 0 – 2 grade. În estul Munteniei și Dobrogea se ating 3 – 5 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de –1 spre –3 grade, cu –5 spre –7 grade pe creste.

Vorbim în continuare de precipitații în cea mai mare parte a țării, dar numai prin Muntenia se mai pot acumula 10 – 15 l/mp, în restul țării vorbim de doar 1 – 3 l/mp.

Miercuri, 13 ianuarie:
– Se răcește puternic în Moldova, unde minimele coboară spre valori de –3, –5 chiar –6 grade, în timp ce în restul țării vorbim de minime de la 0 spre –1, –2 grade. În zonele montane avem parte de valori de –3 spre –5, –6 grade cu –8, –9 grade pe creste.

Maximele rămân negative prin zonele montane (03 spre –5, –6 grade, cu –8 grade pe creste), prin Transilvania și Maramureș (-0 spre –1 grad), în timp ce în restul țării vorbim de temperaturi diurne de la 1 spre 3, 4 grade.

Avem parte în continuare de precipitații slabe în bună parte din țară, iar prin estul Banatului, Crișana, Maramureș, Apuseni și prin Transilvania se pot acumula 7 – 10 l/mp.

Joi, 14 ianuarie:
– Vorbim de minime negative la nivelul întregii țări, cu valori de la –1 spre –3, –4 grade, iar prin Transilvania, Maramureș, vestul Banatului, nordul Crișanei, acestea pot coborî chiar spre –6, –8 grade. În zonele montane vorbim de minime la pragul gerului (-9, –10 grade) cu –14 spre –16 grade pe creste. În estul Munteniei și prin Dobrogea vorbim de minime de la 0 spre 1, 2 grade.

Vorbim în continuare de maxime negative în zonele montane (-6 spre –8, –9 grade), dar și prin Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și, pe arii restrânse, și prin Muntenia (-0 spre –2 grade) pentru ca în restul țării să vorbim de temperaturi pozitive, de la 1 spre 3 grade.

În continuare avem condiții de precipitații slabe la nivelul întregii țări, car pot lăsa în urma lor 1 – 3, 5 l/mp.

Vineri, 15 ianuarie:
– O noapte rece la nivelul întregii țări, cu minime de la –3 spre –5, –6 grade, iar prin Muntenia, zonele montane posibil să atingem pragul de ger, –10 grade, cu –13, –14 grade pe creste.

Și maximele rămân la valori modeste, –3 spre –5, –6 grade prin Moldova, Transilvania, Maramureș, respectiv –0 spre –2, –3 grade în restul țării. În zonele montane vorbim de maxime sub pragul gerului, –10 spre –12, –13 grade.

Nu se schimbă nimic în ceea ce privește șansele la precipitații, prezente la nivelul întregii țări, dar în cantități puține (1 – 3, 5 l/mp). Doar prin zona Meridionalilor este posibil să avem un 10 – 15 l/mp.

Sâmbătă, 16 ianuarie:
– Ne așteaptă o noapte geroasă, cu minime de la –10 spre –12, –14 grade prin Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana, în timp ce în restul țării ne oprim la –5, –7 grade. În zonele montane vorbim de valori și mai scăzute, spre –16, –18 grade, cu –20, –22 de grade pe creste.

Foarte rece și pe parcursul zilei, cu maxime de la –6, –8 grade prin Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, respectiv –11, –13 grade prin Transilvania. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem parte de temperaturi mai ”blânde”, adică un –3 pre –5, –6 grade. În zonele montane nu trecem de un –14, –16 grade.

Condiții de precipitații slabe prin zonele montane, prin Moldova, Transilvania, Muntenia, Banat, Crișana (zone unde se pot acumula 1 – 3 l/mp).

Duminică, 17 ianuarie:
– Răcirea continuă și pe parcursul zilei de duminică, când maximele nu mai trec de un –7, –8 grade la nivelul întregii țări, iar prin Transilvania, Maramureș și zonele montane vorbim chiar de valori maxime de –11, –13 grade, cu –15, –16 grade pe creste.

Precipitații slabe sunt posibile prin Muntenia, nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, sub 1 l/mp.

Vorbim de cantități de precipitații care vor ajunge, în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, zonele montane, sudul Dobrogei, la un 30 – 40, 50 l/mp, în timp ce în restul țării se vor opri la un 15 l/mp.
Din aceste cantități, cea mai mare parte a lor va fi reprezentată de ninsori, care, în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, zonele montane vor acumula 20 – 30 l/mp. În timp ce în restul țării se opresc la un 5 – 10, 15 l/mp.

Ca atare, și stratul de zăpadă așteptat de noi toți prinde contur și în sudul țării, unde vorbim de posibilitatea a 15 – 20, 25 cm, în zonele montane 70 – 80 cm, prin Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș 7 – 10 cm. Moldova, estul Munteniei și Dobrogea se vor mulțumi cu doar 2 – 4 cm.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

O elevă de aproximtiv 16 ani a căzut, luni, de la etajul I al școlii la care învață. Un echipaj SMURD a transportat-o la spital cu multiple traumatisme.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei, elevă la Liceul de Arte Plastice.

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe