EVENIMENT
După ninsorile abundente, vine GERUL! Temperaturile vor coborî până la -20 de grade Celsius. Prognoza meteo pentru săptămâna 11–17 ianuarie

Ne așteaptă o săptămână de iarnă autentică: va începe cu ninsori abundente, apoi se sfârșește cu un ger crunt. Temperaturile MAXIME vor fi de –10 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, iar în unele zone mercurul termometrelor va coborî char și până la -20 de grade Celsius.
Luni, 11 ianuarie:
– Ne așteaptă o noapte cu minime negative prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova (valori de la –0 spre –2, –3 grade), în timp ce prin Oltenia, Muntenia vorbim de valori ușor pozitive, 0 – 1 grade. Mult mai cald va fi în sud-estul extrem al Munteniei și Dobrogea, unde se ating minime de 3 – 4, 5 grade. În zonele montane minimele coboară spre –3, –5 grade, cu –6 spre –8 grade pe creste.
Citește și Furtuna Filomena, care a făcut ravagii în Spania, vine spre România. ANM anunță Cod Galben de ninsori în 20 de județe
Maximele zilei se vor situa, în cea mai mare parte a țării, între 1 – 3 grade, cu valori ușor negative prin centrul Moldovei, Transilvania (-0 spre –1 grad). În zonele montane vorbim de maxime care nu urcă mai sus de –3, –5 grade, cu –6 spre –8 grade pe creste.
Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, cantități de peste 15 – 20 l/mp urmând să se acumuleze în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, dar și prin sudul Transilvaniei. În restul țării vorbim de 3 – 5, 7 l/mp.
Marți, 12 ianuarie:
– Avem parte de valori minime de la –0 spre –2, –3 grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania și Maramureș, în timp ce prin Banat și Crișana ne oprima la minime de 0 – 1 grad. În continuare, estul Munteniei și Dobrogea ajung la valori de 2 – 4 grade, iar în zonele montane vorbim de temperaturi de la –3 spre –5. –6 grade, cu –8, –10 grade pe creste.
Maximele caracterizează o vreme normală pentru data din calendar, cu valori, în cea mai mare parte a țării, cuprinse între 0 – 2 grade. În estul Munteniei și Dobrogea se ating 3 – 5 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de –1 spre –3 grade, cu –5 spre –7 grade pe creste.
Vorbim în continuare de precipitații în cea mai mare parte a țării, dar numai prin Muntenia se mai pot acumula 10 – 15 l/mp, în restul țării vorbim de doar 1 – 3 l/mp.
Miercuri, 13 ianuarie:
– Se răcește puternic în Moldova, unde minimele coboară spre valori de –3, –5 chiar –6 grade, în timp ce în restul țării vorbim de minime de la 0 spre –1, –2 grade. În zonele montane avem parte de valori de –3 spre –5, –6 grade cu –8, –9 grade pe creste.
Maximele rămân negative prin zonele montane (03 spre –5, –6 grade, cu –8 grade pe creste), prin Transilvania și Maramureș (-0 spre –1 grad), în timp ce în restul țării vorbim de temperaturi diurne de la 1 spre 3, 4 grade.
Avem parte în continuare de precipitații slabe în bună parte din țară, iar prin estul Banatului, Crișana, Maramureș, Apuseni și prin Transilvania se pot acumula 7 – 10 l/mp.
Joi, 14 ianuarie:
– Vorbim de minime negative la nivelul întregii țări, cu valori de la –1 spre –3, –4 grade, iar prin Transilvania, Maramureș, vestul Banatului, nordul Crișanei, acestea pot coborî chiar spre –6, –8 grade. În zonele montane vorbim de minime la pragul gerului (-9, –10 grade) cu –14 spre –16 grade pe creste. În estul Munteniei și prin Dobrogea vorbim de minime de la 0 spre 1, 2 grade.
Vorbim în continuare de maxime negative în zonele montane (-6 spre –8, –9 grade), dar și prin Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și, pe arii restrânse, și prin Muntenia (-0 spre –2 grade) pentru ca în restul țării să vorbim de temperaturi pozitive, de la 1 spre 3 grade.
În continuare avem condiții de precipitații slabe la nivelul întregii țări, car pot lăsa în urma lor 1 – 3, 5 l/mp.
Vineri, 15 ianuarie:
– O noapte rece la nivelul întregii țări, cu minime de la –3 spre –5, –6 grade, iar prin Muntenia, zonele montane posibil să atingem pragul de ger, –10 grade, cu –13, –14 grade pe creste.
Și maximele rămân la valori modeste, –3 spre –5, –6 grade prin Moldova, Transilvania, Maramureș, respectiv –0 spre –2, –3 grade în restul țării. În zonele montane vorbim de maxime sub pragul gerului, –10 spre –12, –13 grade.
Nu se schimbă nimic în ceea ce privește șansele la precipitații, prezente la nivelul întregii țări, dar în cantități puține (1 – 3, 5 l/mp). Doar prin zona Meridionalilor este posibil să avem un 10 – 15 l/mp.
Sâmbătă, 16 ianuarie:
– Ne așteaptă o noapte geroasă, cu minime de la –10 spre –12, –14 grade prin Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana, în timp ce în restul țării ne oprim la –5, –7 grade. În zonele montane vorbim de valori și mai scăzute, spre –16, –18 grade, cu –20, –22 de grade pe creste.
Foarte rece și pe parcursul zilei, cu maxime de la –6, –8 grade prin Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, respectiv –11, –13 grade prin Transilvania. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem parte de temperaturi mai ”blânde”, adică un –3 pre –5, –6 grade. În zonele montane nu trecem de un –14, –16 grade.
Condiții de precipitații slabe prin zonele montane, prin Moldova, Transilvania, Muntenia, Banat, Crișana (zone unde se pot acumula 1 – 3 l/mp).
Duminică, 17 ianuarie:
– Răcirea continuă și pe parcursul zilei de duminică, când maximele nu mai trec de un –7, –8 grade la nivelul întregii țări, iar prin Transilvania, Maramureș și zonele montane vorbim chiar de valori maxime de –11, –13 grade, cu –15, –16 grade pe creste.
Precipitații slabe sunt posibile prin Muntenia, nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, sub 1 l/mp.
Vorbim de cantități de precipitații care vor ajunge, în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, zonele montane, sudul Dobrogei, la un 30 – 40, 50 l/mp, în timp ce în restul țării se vor opri la un 15 l/mp.
Din aceste cantități, cea mai mare parte a lor va fi reprezentată de ninsori, care, în Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, zonele montane vor acumula 20 – 30 l/mp. În timp ce în restul țării se opresc la un 5 – 10, 15 l/mp.
Ca atare, și stratul de zăpadă așteptat de noi toți prinde contur și în sudul țării, unde vorbim de posibilitatea a 15 – 20, 25 cm, în zonele montane 70 – 80 cm, prin Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș 7 – 10 cm. Moldova, estul Munteniei și Dobrogea se vor mulțumi cu doar 2 – 4 cm.
sursa: prognozemeteo.ro, Prognoze Meteo – Vremea în România,
https://www.facebook.com/prognozemeteo
EVENIMENT
CFR Cluj învinge Universitatea Craiova după lovituri de departajare și se califică în semifinala Cupei României

CFR Cluj a întâlnit joi, acasă, echipa Universitatea Craiova, în ultima partidă din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Un meci foarte disputat în Gruia care a fost „tranșat” doar în urma loviturilor de departajare.
CFR Cluj a reușit să câștige partida, cu 1-1 după prelunguri și 5-3 la penalty-uri și să se califice în semifinală.
Peste 5.300 de suporteri au fost în tribune pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
„Împreună hrănim speranța”. Colecta Națională de Alimente revine la Cluj. Ajutor de Paști pentru cei în nevoie

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente, între care și cea din Cluj, alături de partenerii săi și mii de voluntari, organizează, între 4 și 6 aprilie, ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente.
Acesta este una dintre cele mai ample inițiative de solidaritate din România și se va derula în peste 1.000 de magazine din toată țara.
„Împreună hrănim speranța”. Colectă de alimente la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul spital de oncologie și cardiologie de la Alba Iulia. Licitația, lansată în SEAP

Dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul corp al Spitalului din Alba Iulia. Noul spital de oncologie și cardiologie aflat în construcție la Alba Iulia urmează să fie dotat cu echipamente medicale de peste 79 milioane de lei. Este vorba despre un laborator integrat de tratament oncologic și un sistem angiograf.
Reamintim faptul că la Alba Iulia a început construcția unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Este vorba despre o…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Trei tineri au dat în patru nopți 25 de spargeri în Alba Iulia: Au furat din autoturisme, șantiere și case aflate în construcție

Trei tineri care au dat 25 de spargeri în Alba Iulia au fost recent trimiși în judecată de magistrați. În data de 2 aprilie 2025 dosarul a trecut de stadiul de cameră preliminară, unde magistrații au dat undă verde pentru începerea judecății.
Cele 25 de acte materiale au fost săvârșite în decursul a 4 nopți, respectiv în nopțile de 26 spre 27 noiembrie 2024, 5 spre 6 decembrie 2024, 13 spre 14 decembrie 2024 și 3 spre 4 ianuarie 2025.
În concret, s-a reținut că, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro