Connect with us

EVENIMENT

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 4 miliarde de dolari

Publicat

elon musk, de partea greșită a istoriei: poziția ”lăudată” în

Elon Musk a vândut încă 19,5 milioane de acțiuni ale producătorului de automobile electrice Tesla, în valoare de 3,95 miliarde de dolari, conform documentelor depuse la autoritatea americană de supraveghere financiară, relatează BBC. Averea sa a scăzut sub 200 mld. dolari.

Vestea vine la mai puțin de două săptămâni după ce cel mai bogat om din lume a finalizat preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu peste 50% de la începutul acestui an.

Separat, Tesla recheamă în SUA puțin peste 40.000 dintre vehiculele sale din cauza unei potențiale probleme la servodirecție.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 4 miliarde de dolari: Averea lui Musk a scăzut

Averea lui Musk a scăzut marți sub 200 de miliarde de dolari, investitorii renunțând la acțiunile Tesla, de teamă că directorul executiv și cel mai mare acționar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter, scrie Reuters.

Musk are acum o avere de 194,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes, o mare parte din această sumă provenind din participația sa de aproape 15% la Tesla, care are o valoare de piață de 622 miliarde de dolari.

Compania a pierdut aproape jumătate din valoarea de piață, iar averea lui Musk a scăzut cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Investitorii au fugit inițial de Tesla din cauza îngrijorărilor legate de vânzarea de acțiuni de către Musk, care a renunțat la acțiuni în valoare de cel puțin 15 miliarde de dolari. El a încheiat luna trecută tranzacția de 44 de miliarde de dolari cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari și un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 4 miliarde de dolari: Musk s-a întins prea mult

Acum, Wall Street se teme că Musk s-a întins prea mult, într-un moment în care producătorul de vehicule electrice își intensifică producția și se confruntă cu o concurență în creștere.

„Se pare că Elon Musk își petrece 100% din timp pe Twitter și ar putea avea nevoie de mai mult capital”, a declarat Jay Hatfield de la Infrastructure Capital Management.

De când a cumpărat Twitter, Musk a postat foarte puține tweet-uri despre Tesla, o practică care l-a ajutat pe platformă. În schimb, el a folosit Twitter pentru a anunța planuri pentru compania de social media, cum ar fi abonamentul de 8 dolari pe lună. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă. Unde este interzis fumatul. Legea a fost promulgată

Publicat

vânzarea băuturilor energizante și a țigărilor electronice către minori ar

Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua legislație extinde interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani și interzicerea comercializării prin automate

pentru

  • ţigaretele electronice
  • flacoanele de reumplere pentru ţigarete
  • dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului.

Ce prevede…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, prins băut la volan în județul Hunedoara. Ce alcoolemie avea

Publicat

tânăr din județul alba, reținut după ce a fost oprit

Un tânăr de 29 de ani din Alba Iulia a fost prins băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. Polițiștii i-au deschis dosar penal.

Acesta a fost identificat în trafic, marți seara, în jurul orei 20.20, pe strada Republicii din municipiul Brad. Conducea un autoturism.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Hunedoara.

Polițiștii municipiului Brad au întocmit dosar de cercetare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Irina Rimes își aduce ”Sufrageria” la Cluj-Napoca. Artista, în concert la Casa de Cultură a Studenților

Publicat

irina rimes @ sala palatului 051 1.jpg

Începând cu 28 martie, Irina Rimes transformă România în scena și locul ei de joacă, mai exact în ”Sufrageria Irinei”. Muzica plină de emoție, atmosfera plină de bucurie și profunzimea versurilor artistei vor fi prezente în fiecare colț, deoarece Irina Rimes pleacă într-un turneu oficial, iar prima oprire va fi la Cluj-Napoca.

Irina Rimes își aduce Sufrageria la Cluj-Napoca. Artista, în concert la Casa de Cultură a Studenților

”Așadar, dacă vrei să auzi live…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Daia Română, prima comună din Alba care va avea rețea de gaz finanțată prin Programul „Anghel Saligny”. Contractul a fost semnat

Publicat

daia română, prima comună din alba care va avea rețea

Daia Română este prima comună din județul Alba care va avea rețea de gaz finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Contractul de finanțare, în valoare de peste 36,7 milioane de lei, a fost semnat miercuri, 27 martie.

„Astăzi (n.r. miercuri, 27 martie) a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 36.769.394,28 lei, prin care toate locuințele, agenții economici și instituțiile publice din comună vor fi racordate la rețeaua nou construită de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe